19:10 uur 28-06-2022

EIG stelt De La Rey Venter aan als CEO van MidOcean Energy

Industrieveteraan gaat leidinggeven aan LNG-bedrijf waar EIG zeggenschap over heeft

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– EIG, een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector, heeft vandaag aangekondigd dat De la Rey Venter zich bij het bedrijf heeft gevoegd als Chief Executive Officer van MidOcean Energy (‘MidOcean’) en als Managing Director van EIG. MidOcean is een door EIG gecontroleerd LNG-bedrijf dat streeft naar de creatie van een gediversifieerd ‘pure play’ geïntegreerd LNG-portfolio van hoogwaardige operationele LNG-projecten met een sterke bestaande cashflow. Dhr. Venter is een 25-jarige veteraan in de sector met wereldwijde operationele en zakelijke leiderschapservaring en ervaring in het afsluiten van overeenkomsten in de mijnbouw-, stroomopwaartse en LNG-sector. Hij was onder meer Executive Vice President van Integrated Gas Ventures, verantwoordelijk voor het merendeel van de LNG- en aardgasactiva van Shell, en eerder ook als wereldwijd hoofd van LNG bij Shell. Hij zal werken vanuit het kantoor van EIG in Londen.

“LNG is een belangrijke factor in de energietransitie en wordt in toenemende mate een geopolitiek strategische energiebron,” aldus R. Blair Thomas, voorzitter en CEO van EIG. “EIG is al lange tijd een belangrijke kapitaalverstrekker voor de sector en heeft reeds geïnvesteerd in negen LNG-projecten wereldwijd, waarbij zowel liquefactie als hervergassing betrokken zijn. Het toevoegen van iemand van het kaliber van De la Rey om MidOcean te leiden, toont opnieuw onze toewijding aan LNG en de energietransitie. We verwelkomen De la Rey aan boord en zijn enthousiast over de toekomst die hij zal helpen ontwikkelen voor MidOcean.”

Dhr. Venter voegde toe: “De visie van EIG voor MidOcean biedt een overtuigend voorstel voor een wereld waarin LNG nog lange tijd nodig zal zijn. We delen een sterk geloof in de belangrijke rol van LNG, als onderdeel van een familie van koolstofarme en koolstofvrije gassen, om de wereld te helpen bij de overgang naar een netto-nul-toekomst. Ik kijk ernaar uit om met het team samen te werken om een bedrijf van inhoud op te bouwen, gebaseerd op de uitgebreide staat van dienst van EIG op het gebied van wereldwijde LNG, en dat dit bedrijf een echte impact zal hebben in deze zeer relevante sector van de wereldwijde energie-industrie.”

Dhr. Venter kwam in 2002 voor het eerst bij Shell. Naast zijn functies als EVP van Integrated Gas Ventures en wereldwijd hoofd van LNG, heeft hij wereldwijd diverse functies bekleed, waaronder EVP Upstream Joint Ventures, EVP Gas & Power Africa en VP Commercial in Qatar. Dhr. Venter was ook verantwoordelijk voor de productiethema’s CCUS en Blue Hydrogen van Shell. Dhr. Venter heeft een MBA Cum Laude behaald van IMD in Zwitserland, een Bachelor of Commerce-graad (Cum Laude) van de Northwest University en een Honours Degree in Finance and Investment Management (Cum Laude) van de universiteit van Johannesburg, beide in Zuid-Afrika.

Over EIG

EIG is een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector met $ 25,0 miljard onder beheer per 31 maart 2022. EIG is gespecialiseerd in particuliere investeringen in energie en energiegerelateerde infrastructuur op wereldwijde basis. Tijdens zijn 40-jarige geschiedenis heeft EIG $ 40,1 miljard toegezegd aan de energiesector via 380 projecten of bedrijven in 38 landen op zes continenten. Tot de klanten van EIG behoren veel van de toonaangevende pensioenregelingen, verzekeringsmaatschappijen, stichtingen en staatsinvesteringsfondsen in de VS, Azië en Europa. EIG heeft zijn hoofdkantoor in Washington, D.C. met kantoren in Houston, Londen, Sydney, Rio de Janeiro, Hong Kong en Seoul. Ga voor meer informatie naar de website van EIG op www.eigpartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

FGS Global

Kelly Kimberly / Brandon Messina

+1 212-687-8080

EIG-SVC@sardverb.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr