00:30 uur 30-06-2022

EIG lanceert Chileens platform voor hernieuwbare energie, Grupo Cerro

Nieuw gevormde entiteit omvat de onlangs voltooide acquisitie van ANPAC-portfolio van 11 doorstroomwaterkrachtcentrales en de bestaande Cerro Dominador-fabrieken

Platform is goed gepositioneerd om de energietransitie in Chili te ondersteunen met innovatieve projecten die 24 per uur per dag, 7 dagen per week duurzame energie leveren

WASHINGTON & SANTIAGO, Chili–(BUSINESS WIRE)– EIG, een institutionele belegger voor de wereldwijde energiesector en een van ‘s werelds toonaangevende infrastructuurinvesteerders, heeft vandaag Grupo Cerro gelanceerd, een nieuw platform voor hernieuwbare energie in Chili. De nieuw gevormde entiteit omvat Cerro Dominador-centrales die in handen zijn van EIG en het onlangs overgenomen ANPAC, de eigenaar van een portfolio van 11 kleine en middelgrote doorstroomwaterkrachtcentrales in de regio’s O’Higgins, El Maule, Bio Bio en La Araucania. Het ANPAC-portfolio van 110 MW omvat operationele centrales en projecten in verschillende stadia van constructie en ontwikkeling, zowel op de spotmarkt als op de markten met gestabiliseerde tarieven.

Na de overname beheert Grupo Cerro nu meer dan 280 MW aan geïnstalleerd vermogen in Chili, inclusief de Cerro Dominador Photovoltaic (PV)- en de Concentrated Solar Power (CSP)-centrale. Het portfolio van de groep omvat ook verschillende projecten in vergevorderde bouw- en ontwikkelingsfasen, waaronder het Likana Solar-complex, een van de grootste CSP-projecten ter wereld met een capaciteit van 690 MW, Pampa Union, een PV-centrale van 600 MW, evenals doorstroomwaterkrachtcentrales van meer dan 40 MW.

R. Blair Thomas, voorzitter en CEO van EIG, verklaarde: “De transactie zal naar verwachting portfoliosynergieën opleveren, zorgen voor operationele efficiëntievoordelen en de technologische en geografische diversificatie voor Grupo Cerro verbeteren. Na de voltooiing en synchronisatie van de baanbrekende Cerro Dominador-zonne-energiecentrale in 2021, het eerste CSP-project in Latijns-Amerika, markeert deze transactie een nieuwe belangrijke mijlpaal in onze strategie om te investeren in hoogwaardige activa, best-in-class teams en energie-infrastructuur die de energietransitie in Chili ondersteunen.”

Fernando Gonzalez, CEO van Grupo Cerro, stelde: “Deze transactie vergroot onze inzet voor de groei van Chili. Deze centrales, in combinatie met onze projecten Likana Solar en Pampa Union die nu in ontwikkeling zijn, zullen ons helpen ons duurzame energieportfolio geografisch te diversifiëren om goedkope duurzame energieproductie voor de Chileense markt verder veilig te stellen en in het gehele land 24 uur per dag schone energie te blijven leveren.”

Over EIG

EIG is een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energiesector met $ 25,0 miljard onder beheer per 31 maart 2022. EIG is gespecialiseerd in particuliere investeringen in energie en energiegerelateerde infrastructuur op wereldwijde basis. Tijdens zijn 40-jarige geschiedenis heeft EIG meer dan $ 40,0 miljard toegezegd aan de energiesector via meer dan 380 projecten of bedrijven in 38 landen op zes continenten. Tot de klanten van EIG behoren veel van de vooraanstaande pensioenregelingen, verzekeringsmaatschappijen, stichtingen en staatsinvesteringsfondsen in de VS, Azië en Europa. EIG heeft het hoofdkantoor in Washington, D.C. met kantoren in Houston, Londen, Sydney, Rio de Janeiro, Hong Kong en Seoul. Ga voor meer informatie naar de website van EIG op www.eigpartners.com.

Over Grupo Cerro

Grupo Cerro is een nieuw opgericht bedrijf voor hernieuwbare energie dat streeft naar een duurzame toekomst door het Chileense systeem en klanten 24 uur per dag schone, beheersbare stroom te bieden. Het bedrijf beheert een portfolio van meer dan 280 MW aan operationele projecten in heel Chili en een ontwikkelingspijplijn van 1,3 GW.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is

Contacts

Contactpersonen voor de media:

EIG
FGS Global

Kelly Kimberly / Brandon Messina

+1 212-687-8080

EIG-SVC@sardverb.com

Cerro Dominador
María José López

mjlopez@cerrodominador.com
HR & Corporate Affairs Director

Check out our twitter: @NewsNovumpr