15:39 uur 28-03-2024

EIG’s MidOcean Energy voltooit de overname van de belangen van Tokyo Gas in de portfolio van Australische geïntegreerde LNG-projecten

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– MidOcean Energy (“MidOcean”), een LNG-bedrijf (vloeibaar aardgas) opgericht en beheerd door EIG, een vooraanstaande institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursectoren, maakte vandaag de voltooiing bekend van het eerder aangekondigde akkoord om de belangen van Tokyo Gas Co., Ltd (“Tokyo Gas”) in een portfolio van Australische geïntegreerde LNG-projecten over te nemen.

De overname omvat de belangen van Tokyo Gas in de Gorgon LNG-, Pluto LNG- en Queensland Curtis LNG-projecten. De portfolio kan prat gaan op ervaren operatoren, waaronder Chevron, Woodside en Shell, en omspant de LNG-waardeketen van bovenstroomse activiteiten tot middenstroom, liquefactie en verkoop. Als onderdeel van de transactie zal MidOcean een kantoor openen in Perth, in Australië, om de projecten te steunen en op te volgen.

R. Blair Thomas, voorzitter en CEO van EIG, licht toe: “We geloven sterk in de rol van LNG als cruciale factor in de energietransitie. We hebben MidOcean in het leven geroepen om partners en investeerders gedifferentieerde blootstelling aan de activaklasse te bieden. Met deze fundamentele activa trad MidOcean toe tot belangrijke projecten en markten in Azië, die het zwaartepunt vomen van de wereldwijde LNG-activiteiten. De la Rey en het team hebben een ambitieuze groeistrategie die naar verwachting op deze fundering zal verderbouwen en geografisch uitbreiden. Onze aandacht voor geïntegreerde projecten staat centraal in de strategie en verschaft MidOcean de mogelijkheid om waarde te verzilveren binnen de volledige LNG-waardeketen.”

“De overname van deze kwaliteitsvolle cash flowing LNG-projecten is een belangrijke mijlpaal in de strategie van MidOcean om een gediversifieerd, wereldwijd ‘pure play’ geïntegreerd LNG-bedrijf uit te bouwen die de overgang van de wereld naar een koolstofarme toekomst steunt,” aldus De la Rey Venter, CEO van MidOcean. “Deze transactie versnelt onze ambitie om de komende decennia een toonaangevende speler in de wereldwijde LNG-sector te zijn, en we kijken ernaar uit om belangrijke LNG-klanten in Japan, Azië en over de hele wereld van dienst te zijn.”

Barrenjoey, Barclays en JP Morgan traden op als financieel adviseurs voor EIG en MidOcean in verband met de transactie. White & Case trad op als juridisch adviseur voor EIG en MidOcean.

Over EIG

EIG is een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector, met een beheerd vermogen van USD 22,9 miljard op 31 december 2023. EIG is gespecialiseerd in particuliere investeringen in energie en energiegerelateerde infrastructuur op wereldwijde basis. Tijdens de 41-jarige geschiedenis van het bedrijf heeft EIG meer dan USD 47,1 miljard geïnvesteerd in de energiesector door middel van meer dan 405 projecten of bedrijven in 42 landen op zes continenten. Tot de cliënten van EIG behoren veel toonaangevende pensioenfondsen, verzekeringsmaatschappijen, kapitaalfondsen, stichtingen en staatsinvesteringsfondsen in de VS, Azië en Europa. EIG heeft haar hoofdkantoor in Washington, D.C. en bijkantoren in Houston, Londen, Sydney, Rio de Janeiro, Hongkong en Seoul.

Over MidOcean Energy

MidOcean Energy, een LNG-bedrijf opgericht en beheerd door EIG, streeft naar het realiseren van een gediversifieerd, veerkrachtig en kosteneffectief internationaal LNG-portfolio met een concurrerend CO2-profiel. Het bedrijf is een belichaming van het geloof van EIG in LNG als een cruciale factor binnen de energietransitie en het groeiende belang van LNG als geopolitiek strategische energiebron. MidOcean Energy wordt geleid door De la Rey Venter, een veteraan uit de sector die al 26 jaar actief is in diverse senior executive functies, waaronder Global Head voor LNG bij Shell Plc.

Meer informatie vindt u op de website van EIG www.eigpartners.com of de website van MidOcean Energy www.midoceanenergy.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

FGS Global

Kelly Kimberly / Brandon Messina

+1 212-687-8080

EIG@fgsglobal.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr