18:45 uur 17-04-2023

EIG neemt Joe Kaeser, voormalig CEO van Siemens AG, in dienst als Senior Advisor

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– EIG, een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector, heeft vandaag aangekondigd dat Joe Kaeser, voormalig President en Chief Executive Officer van Siemens AG (‘Siemens’), als Senior Advisor bij EIG is komen werken. In deze rol zal dhr. Kaeser het leiderschapsteam van het bedrijf strategisch adviseren over zaken die verband houden met de wereldwijde energiemarkten, met de nadruk op energie, hernieuwbare energiebronnen en de energietransitie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230417005040/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

Dhr. Kaeser was van 2013 tot 2021 President en CEO van Siemens en van 2006 tot 2013 CFO. Tijdens zijn dienstverband bij Siemens hield dhr. Kaeser toezicht op een aanzienlijke groei en transformatie en leidde het bedrijf door belangrijke strategische initiatieven, waaronder de reorganisatie van de conglomeraatstructuur van Siemens in drie gefocuste bedrijven: Siemens Healthineers, Siemens Energy en het nieuwe industriële Siemens AG, waardoor aanzienlijke waarde werd gecreëerd voor alle belanghebbenden. Dhr. Kaeser is momenteel niet-uitvoerend voorzitter van de Raad van Bestuur van Siemens Energy AG, dat producten, oplossingen en diensten levert voor de opwekking, transmissie en distributie van energie. Hij treedt ook op als niet-uitvoerend voorzitter van de Raad van Bestuur van Daimler Truck Holding AG en is lid van de Raad van Bestuur van Linde, PLC.

“We zijn verheugd om Joe te verwelkomen in het EIG-team,” aldus Blair Thomas, voorzitter en CEO van EIG. “Zijn uitgebreide wereldwijde ervaring en diepgaande kennis van de industrie, verzameld tijdens een lange en indrukwekkende carrière, zullen van onschatbare waarde zijn voor ons bedrijf en onze portfoliobedrijven terwijl ze navigeren in een complex en snel veranderend wereldwijd energie-ecosysteem. We kijken uit naar zijn bijdragen terwijl we nieuwe investeringsmogelijkheden blijven nastreven ter ondersteuning van de energietransitie en uitzonderlijke resultaten voor onze investeerders blijven leveren.”

“Ik ben enthousiast om me bij EIG te voegen op dit cruciale moment in de energie-industrie, die aanzienlijke investeringsmogelijkheden biedt in de energie- en infrastructuursector,” verklaarde dhr. Kaeser. “De expertise en staat van dienst van EIG, in combinatie met zijn gedisciplineerde benadering van investeren in de energietransitie, is ongeëvenaard. Ik kijk ernaar uit om gebruik te maken van mijn ervaring en wereldwijde netwerk om het team te helpen bij het identificeren en nastreven van kansen die de groei stimuleren en zorgen voor waarde voor de investeerders en portfoliobedrijven van EIG over de hele wereld.”

Over EIG

EIG is een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector met $ 22,7 miljard onder beheer op 31 december 2022. EIG is gespecialiseerd in particuliere investeringen in energie en energiegerelateerde infrastructuur op wereldwijde basis. Tijdens zijn 40-jarige geschiedenis heeft EIG $ 44,6 miljard toegezegd in 396 projecten of bedrijven in 42 landen op zes continenten. Tot de klanten van EIG behoren veel van de toonaangevende pensioenregelingen, verzekeringsmaatschappijen, stichtingen en staatsinvesteringsfondsen in de VS, Azië en Europa. EIG heeft zijn hoofdkantoor in Washington, D.C. met kantoren in Houston, Londen, Sydney, Rio de Janeiro, Hong Kong en Seoul. Ga voor meer informatie naar de website van EIG op www.eigpartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
FGS Global

Kelly Kimberly / Brandon Messina

+1 212-687-8080

EIG@fgsglobal.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr