16:46 uur 01-12-2023

Abdulaziz Al-Gudaimi, veteraan van Aramco, treedt toe tot EIG als senior adviseur en voorzitter van MENA-activiteiten

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– EIG, een toonaangevende institutionele investeerder in de mondiale energie- en infrastructuursector, heeft vandaag aangekondigd dat Abdulaziz Al-Gudaimi zich bij EIG heeft gevoegd als senior adviseur en voorzitter van de activiteiten van EIG in het Midden-OOsten en Noord-Afika (‘MENA’). Dhr. Al-Gudaimi, voormalig Executive Vice President Corporate Development bij Saudi Aramco (‘Aramco’), heeft meer dan 38 jaar ervaring op de energiemarkten en zal EIG strategisch advies geven over de investeringsactiviteiten en de voortdurende groei van het bedrijf in de regio.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231201779060/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

“We zijn verheugd Abdulaziz bij het bedrijf te mogen verwelkomen,” aldus R. Blair Thomas, voorzitter en CEO van het EIG. “Zijn diepgaande sectorexpertise en rijke ervaring in MENA zullen van groot belang zijn voor EIG bij het vinden van extra investeringsmogelijkheden in kritieke energie en energiegerelateerde infrastructuur, en voor onze portfoliobedrijven bij het omgaan met de complexe uitdagingen van de transitie naar een koolstofarme toekomst.”

“Ik heb Blair en het EIG-team leren kennen via de samenwerking van het bedrijf met Aramco en ik wil graag voortbouwen op hun succes in de regio,” verklaarde dhr. Al-Gudaimi. “Aangezien de energietransitie steeds belangrijker wordt en de weg vrijmaakt voor een betere toekomst, bevindt EIG zich in een goede positie om kansen te vinden om zijn operationele expertise te benutten en de koolstofarme energiesector in de regio te versterken. Ik kijk ernaar uit om waarde te helpen creëren voor de portfoliobedrijven van de onderneming en zijn investeerders.”

Dhr. Al-Gudaimi was Executive Vice President Corporate Development bij Aramco voordat hij in december 2022 de positie verliet. In deze functie hielp hij Aramco bij het veiligstellen van een grotere toegang tot groeimarkten en technologieën door middel van portfolio-optimalisatie en strategische afstemming. Dhr. Al-Gudaimi bekleedde eerder verschillende andere leidinggevende posities bij Aramco, waaronder Senior Vice President van Downstream en Vice President van Power Systems. Dhr. Al-Gudaimi is momenteel Director van Vision Invest Holding en Saudi Alfransi Bank en was voorheen voorzitter van de Raad van Bestuur van Motiva Enterprises LLC, Arlanxeo, Saudi Aramco Total Refining and Petrochemical Company, Aramco Trading Company en Petro Rabigh. Hij heeft een BS in Petroleum Engineering en een master in Business Administration.

Over EIG

EIG is een toonaangevende institutionele investeerder in de mondiale energie- en infrastructuursector met $ 23,0 miljard dollar onder beheer per 30 september 2023. EIG is gespecialiseerd in particuliere investeringen in energie en energiegerelateerde infrastructuur op mondiale basis. Tijdens zijn 41-jarige geschiedenis heeft EIG meer dan $ 45,9 miljard dollar aan de energiesector gecommitteerd via meer dan 400 projecten of bedrijven in 42 landen op zes continenten. Tot de klanten van EIG behoren veel van de vooraanstaande pensioenregelingen, verzekeringsmaatschappijen, stichtingen en staatsinvesteringsfondsen in de VS, Azië en Europa. EIG heeft zijn hoofdkantoor in Washington, D.C. met kantoren in Houston, Londen, Sydney, Rio de Janeiro, Hong Kong en Seoul.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
FGS Global

Kelly Kimberly / Brandon Messina

+1 212-687-8080

EIG@fgsglobal.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr