18:15 uur 07-10-2022

EIG’s MidOcean Energy neemt belangen van Tokyo Gas over in portfolio van vier Australische geïntegreerde LNG-projecten voor US $ 2,15 miljard

Gediversifieerd portfolio van hoogwaardige LNG-projecten met cashflow vormt basis voor MidOcean Energy

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– MidOcean Energy (‘MidOcean’), een LNG-bedrijf opgericht en beheerd door EIG, een toonaangevende institutionele investeerder in de wereldwijde energie- en infrastructuursector, heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten met Tokyo Gas Co., Ltd (‘Tokyo Gas’) om de belangen van Tokyo Gas te verwerven in een portfolio van vier Australische geïntegreerde LNG-projecten.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst verwerft MidOcean de belangen van Tokyo Gas in Gorgon LNG, Ichthys LNG, Pluto LNG en Queensland Curtis LNG voor een totaalbedrag van US$ 2,15 miljard dollar in contanten. Deze geïntegreerde projecten strekken zich uit over de west- en oostkust van Australië en zijn belangrijke leveranciers van LNG aan Azië, met een diverse reeks langlopende take-or-pay-contracten met tegenpartijen van investeringskwaliteit, en aan de binnenlandse gasmarkten van Australië. Het portfolio zal naar verwachting ongeveer 1 miljoen ton LNG netto per jaar genereren voor MidOcean, een productie die wordt ondersteund door reserves met een lange levensduur en een wereldwijd concurrerende kostenstructuur. Het portfolio profiteert van ervaren exploitanten, waaronder Chevron, INPEX, Woodside en Shell, en omvat de LNG-waardeketen van upstream-activiteiten tot midstream, liquefactie en verkoop.

De overname markeert de lancering van de strategie van MidOcean om een hoogwaardig, gediversifieerd, wereldwijd geïntegreerd ‘pure play’ LNG-bedrijf op te bouwen. Het maakt gebruik van de uitgebreide investeringservaring van EIG in de wereldwijde LNG-sector, ondersteund door enkele miljarden dollars aan toezeggingen aan meerdere LNG-projecten gedurende de afgelopen 20 jaar, waaronder recentelijk de verwerving van een meerderheidsbelang in GNL Quintero S.A., de grootste LNG-hervergassingsterminal in Chili. De transactie is ook in lijn met de managementvisie van de Tokyo Gas Group, ‘Compass 2030’, waarbij Tokyo Gas leiderschap blijft tonen in de overgang naar netto-nul CO2-emissies.

R. Blair Thomas, voorzitter en CEO van EIG, verklaarde: “De lancering van MidOcean weerspiegelt ons diepe geloof in LNG als een cruciale factor in de energietransitie en het groeiende belang van LNG als geopolitiek strategische energiebron. We zijn van mening dat deze transactie MidOcean voorziet van een basisportfolio van kostenvoordelige geïntegreerde LNG-activa in een rechtsgebied met een laag risico, ideaal gepositioneerd om de komende decennia aan belangrijke klanten in Japan, Azië en over de hele wereld te leveren.”

In juni 2022 kondigde EIG aan dat LNG-veteraan De la Rey Venter, voorheen bij Shell, is toegetreden tot MidOcean als Chief Executive Officer, met 25 jaar ervaring in de wereldwijde LNG-exploitatie, het sluiten van deals en zakelijk leiderschap.

Dhr. Venter stelde: “Met de aankondiging van vandaag zet MidOcean de eerste stap in de richting van het realiseren van zijn visie om een materieel ‘pure play’ LNG-bedrijf op te bouwen waarvan we verwachten dat deze de wereldse transitie naar een netto-nul toekomst zal ondersteunen. We zien een aantal kansen om de positie van MidOcean in de bevoorrading van de LNG-markten over de hele wereld verder uit te breiden en kijken ernaar uit om met onze nieuwe partners en klanten samen te werken.”

De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2023 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder Australische regelgevingsgoedkeuringen.

Barrenjoey, Barclays en JP Morgan traden op als financiële adviseurs van EIG in verband met deze transactie en White & Case trad op als juridisch adviseur van EIG.

Over EIG

EIG is een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector met $ 24,0 miljard onder beheer per 30 juni 2022. EIG is gespecialiseerd in particuliere investeringen in energie en energiegerelateerde infrastructuur op wereldwijde basis. Tijdens zijn 40-jarige geschiedenis heeft EIG meer dan $ 41,5 miljard toegezegd aan de energiesector via meer dan 387 projecten of bedrijven in 38 landen op zes continenten. Tot de klanten van EIG behoren veel van de toonaangevende pensioenregelingen, verzekeringsmaatschappijen, stichtingen en staatsinvesteringsfondsen in de VS, Azië en Europa. EIG heeft het hoofdkantoor in Washington, D.C. met kantoren in Houston, Londen, Sydney, Rio de Janeiro, Hong Kong en Seoul. Bezoek voor meer informatie de website van EIG op www.eigpartners.com of de website van MidOcean op www.midoceanenergy.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
FGS Global

Kelly Kimberly / Brandon Messina

+1 212-687-8080

EIG@fgsglobal.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr