22:26 uur 08-02-2023

EIG treedt toe tot het handelsplan van Harbor Energy plc

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– EIG, een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector, kondigde vandaag aan dat het een vooraf afgesproken handelsplan (het ‘Handelsplan’) heeft opgesteld om de verkoop toe te staan van maximaal 2 miljoen aandelen (de ‘Aandelen’) van Harbor Energy plc (HBR.L of het ‘Bedrijf’) gehouden door bepaalde gecontroleerde gelieerde ondernemingen van EIG. Zoals eerder aangekondigd op 8 juli 2022, voltooide EIG een verdeling van de Aandelen aan verschillende EIG-fondsinvesteerders en aan EIG gelieerde aandeelhouders. De verdelingen waren een belastbaar feit voor bepaalde aan EIG gelieerde aandeelhouders en als gevolg daarvan voert EIG een verkoop van de Aandelen uit in overeenstemming met het Handelsplan, voornamelijk om dergelijke belastingverplichtingen te dekken. Het Handelsplan, aangegaan op 6 februari 2023, staat toe dat de Aandelen worden verkocht tot en met 9 maart 2023 op momenten dat EIG dit anders niet zou kunnen doen op grond van wetten op handel met voorkennis of handelsbeperkingen van Harbor Energy plc. Het Handelsplan wordt beheerd door een onafhankelijke makelaar en is onderworpen aan vooraf ingestelde prijs-, volume- en tijdsbeperkingen die in het Handelsplan zijn uiteengezet. Na de beëindiging van het Handelsplan zal EIG de grootste aandeelhouder van het bedrijf blijven, met ongeveer 15% van de uitstaande aandelen via beheerde vehikels en eigen eigendom.

Over EIG

EIG is een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector met $ 22,7 miljard onder beheer op 31 december 2022. EIG is gespecialiseerd in particuliere investeringen in energie en energiegerelateerde infrastructuur op wereldwijde basis. Tijdens zijn 40-jarige geschiedenis heeft EIG $ 44,6 miljard toegezegd in 396 projecten of bedrijven in 42 landen op zes continenten. EIG heeft zijn hoofdkantoor in Washington, D.C., met kantoren in Houston, Londen, Sydney, Rio de Janeiro, Hong Kong en Seoul. Ga voor meer informatie naar de website van EIG op www.eigpartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

FGS Global

Kelly Kimberly / Brandon Messina

+1 212-687-8080

EIG@fgsglobal.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr