23:13 uur 02-03-2023

EIG rondt overname af van 25% van alle wereldwijde upstream-activiteiten van Repsol

EIG’s Breakwater Energy koopt aandelen voor 4,8 miljard dollar

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– EIG, een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector, heeft vandaag aangekondigd dat ze de verwerving van een aandeel van 25% in Repsol Upstream, een nieuw opgerichte exploratie- en productiemaatschappij met de focus op gas, die alle wereldwijde upstream olie- en gasactiviteiten van Repsol omvat, afgerond hebben.

Breakwater Energy, een dochteronderneming van EIG, heeft het aandeel van 25% in Repsol Upstream verworven voor een totaalbedrag van ongeveer $4,8 miljard, inclusief schuld, waarbij Repsol de resterende 75% bezit.

Repsol Upstream bezit en exploiteert Repsol’s wereldwijd gediversifieerde portefeuille van upstream-activa, met meer dan 600.000 boe/d aan productie en activiteiten in 15 landen, waaronder de Verenigde Staten. De portefeuille genereert een aanzienlijke vrije kasstroom die een aanzienlijk dividend zou moeten ondersteunen, terwijl de koolstofintensiteit relatief laag blijft in vergelijking met andere bedrijven. Zowel Repsol als EIG voorzien mogelijkheden om de activiteiten vanaf 2026 in de Verenigde Staten naar de beurs te brengen, mits de marktomstandigheden gunstig zijn.

“Repsol is een leider in de energietransitie, en we zijn blij dat we deze transactie hebben afgerond met een wereldwijd bedrijf dat onze inzet om emissies te verminderen en tegelijkertijd aan de energiebehoefte van de wereld te voldoen, deelt”, aldus R. Blair Thomas, voorzitter en CEO van EIG. “De transactie zet Repsol Upstream op weg naar een versnelde decarbonisatie toekomst, sterke kasstroom generatie en potentiële marktliquiditeit.”

Zoals eerder aangekondigd zal EIG het recht hebben twee leden voor te dragen voor de acht leden tellende raad van bestuur van Repsol Upstream. Vier leden zullen door Repsol worden voorgedragen en de overige twee zullen onafhankelijk zijn. EIG zal ook twee leidinggevenden benoemen in het managementteam van Repsol Upstream, waarvan de ene als directeur ESG en de andere als leider van speciale projecten, waaronder de voorbereiding op de beursgang.

Goldman Sachs & Co LLC en J.P. Morgan traden op als financieel adviseurs van EIG in verband met de transactie. Goldman Sachs & Co LLC, J.P. Morgan en Lazard traden op als kapitaalmarktadviseurs in verband met de financiering van de transactie. Latham & Watkins en Debevoise & Plimpton waren de juridische adviseurs van EIG.

Over EIG

EIG is een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector met 22,7 miljard dollar onder beheer per 31 december 2022. EIG is gespecialiseerd in particuliere investeringen in energie en energiegerelateerde infrastructuur op wereldwijde basis. Gedurende haar 40-jarige geschiedenis heeft EIG meer dan $44,6 miljard toegezegd aan de energiesector via 396 projecten of bedrijven in 42 landen op zes continenten. Tot de klanten van EIG behoren veel van de belangrijkste pensioenplannen, verzekeringsmaatschappijen, schenkingen, stichtingen en staatsfondsen in de VS, Azië en Europa. EIG heeft zijn hoofdkantoor in Washington D.C. en kantoren in Houston, Londen, Sydney, Rio de Janeiro, Hong Kong en Seoul. Voor meer informatie kunt u de website van EIG bezoeken op www.eigpartners.com.

Over Repsol

Repsol is een wereldwijd multi-energiebedrijf dat de energietransitie leidt. Het heeft zich ten doel gesteld om tegen 2050 een bedrijf te zijn dat geen emissies uitstoot. Het is aanwezig in de hele energiewaardeketen, heeft 24.000 mensen in dienst en distribueert zijn producten in meer dan 90 landen aan 24 miljoen klanten.

Het bedrijf kan voldoen aan alle energie- en mobiliteitsbehoeften van consumenten, met een klantgericht aanbod. Het loopt voorop bij de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor mobiliteit, met steeds efficiëntere brandstoffen, elektrisch opladen, hernieuwbare brandstoffen (geavanceerde biobrandstoffen en synthetische brandstoffen), AutoGas en aardgas voor voertuigen.

Om tegen 2050 netto nul-emissies te bereiken, zet Repsol in op een model dat alle decarbonisatietechnologieën integreert, gebaseerd op een verbetering van de efficiëntie, een verhoging van zijn capaciteit voor de opwekking van hernieuwbare elektriciteit, de productie van hernieuwbare brandstoffen, de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor klanten, de circulaire economie en de bevordering van baanbrekende projecten om de koolstofvoetafdruk van de industrie te verkleinen.

Ga voor meer informatie naar www.repsol.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

EIG

FGS Global

Kelly Kimberly / Brandon Messina

+1 212-687-8080

EIG@FGSGlobal.com

Repsol

+34 91 753 8787

prensa@repsol.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr