21:14 uur 08-07-2022

EIG voltooit distributie van aandelen van Harbour Energy plc

EIG blijft de grootste aandeelhouder van Harbour

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– EIG, een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector, heeft vandaag aangekondigd dat het aandelen heeft verdeeld van Harbour Energy plc (HBR.L of het ‘Bedrijf’) die werden gehouden door Harbor North Sea Holdings Ltd. (‘Harbour North Sea’) aan EIG-fondsbeleggers via een reeks distributies. Na de fusie van Premier Oil plc en Chrysaor Holdings Ltd. kreeg Harbour North Sea 36,46% van het Bedrijf. EIG beheert participaties in het Bedrijf door middel van een investeringsfonds via verschillende holdingmaatschappijen (de ‘EIG-holdingstructuur’). De distributie van aandelen via de EIG-holdingstructuur zal resulteren in tal van registratieaanvragen.

EIG wil duidelijk maken dat:

  • In het kader van deze distributie zijn geen aandelen van het Bedrijf verkocht.
  • Na deze distributie zal EIG de grootste aandeelhouder van het Bedrijf blijven, met ongeveer 16% van de uitstaande aandelen via beheerde vehikels en eigendomsrechten.
  • R. Blair Thomas en Steven Farris blijven respectievelijk voorzitter en directeur van het bedrijf.
  • De distributie is een belastbare gebeurtenis voor bepaalde met EIG verbonden aandeelhouders, dus sommige van deze aandeelhouders kunnen aandelen verkopen om dergelijke belastingverplichtingen te dekken als en wanneer dat nodig is.

“Vandaag heeft EIG aandelen in Harbor Energy verdeeld onder onze fondsbeleggers. Aangezien EIG na de distributie nog steeds de grootste aandeelhouder is, blijven we ons inzetten voor de sector, hebben we vertrouwen in de huidige strategie van het Bedrijf en steunen we het managementteam,” aldus R. Blair Thomas, Chief Executive Officer van EIG.

Over EIG

EIG is een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector met $ 25,0 miljard onder beheer per 31 maart 2022. EIG is gespecialiseerd in particuliere investeringen in energie en energiegerelateerde infrastructuur op wereldwijde basis. Tijdens zijn 40-jarige geschiedenis heeft EIG $ 40,1 miljard toegezegd aan de energiesector via 380 projecten of bedrijven in 38 landen op zes continenten. Tot de klanten van EIG behoren veel van de toonaangevende pensioenregelingen, verzekeringsmaatschappijen, stichtingen en staatsinvesteringsfondsen in de VS, Azië en Europa. EIG heeft het hoofdkantoor in Washington, D.C. met kantoren in Houston, Londen, Sydney, Rio de Janeiro, Hong Kong en Seoel. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van EIG op www.eigpartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media
FGS Global

Kelly Kimberly / Brandon Messina

+1 212-687-8080

EIG-SVC@sardverb.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr