08:00 uur 22-12-2023

Hillstone Networks CTO Tim Liu deelt jaarlijkse cyberbeveiligingstrends 2024

CTO’s Corner: Navigeren door het veranderende cyberbeveiligingslandschap met Tim Liu

SANTA CLARA, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Hillstone Networks, een toonaangevende leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen, heeft het jaaroverzicht van de CTO’s Corner gepubliceerd. Het cyberbeveiligingslandschap in 2024 staat op het punt aanzienlijk te veranderen. Dit brengt zowel uitdagingen als kansen met zich mee. Experts uit de sector houden verschillende belangrijke trends nauwlettend in de gaten om potentiële bedreigingen en innovatieve IT-strategieën te vermijden. CTO Tim Liu deelt zijn top trends voor 2024:

De invloed van AI op cyberbeveiliging

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI), versneld door de introductie van ChatGPT en andere AI-technologieën in 2023, blijft de cyberbeveiliging een nieuwe vorm geven. Hoewel AI meer creativiteit, productiviteit en algemene workflowverbeteringen belooft, komen er ook nieuwe bedreigingsvectoren om de hoek kijken. Het wildwestkarakter van AI en de veranderende regelgeving leiden tot zorgen over gegevensbeveiliging. AI is heel gevoelig voor phishing en social engineering, en de verfijnde methodes maken het er niet beter op, waardoor het cyberbeveiligingslandschap steeds complexer wordt. Het steeds groeiende gebruik van AI roept vragen op over het potentieel ervan voor zowel goede als kwade doeleinden, en we moeten alert zijn op de mogelijke gevolgen.

Uitdagingen voor cloudbeveiliging

Ook de cloud blijft onverminderd ingezet, deels gestimuleerd door de vraag naar AI-initiatieven van bedrijven. Het model van gedeelde verantwoordelijkheid voor cloudbeveiliging en compliance wordt echter niet door iedereen begrepen, wat vooral het geval is op C-suite en bestuursniveau. Kwesties zoals beveiligingsproblemen in door schaduw-IT beheerde cloud-instanties en controlefouten door ervaren IT-teams dragen bij aan de voortdurende uitdagingen op het gebied van cloudbeveiliging.

Aanvalsoppervlakken uitbreiden

De proliferatie van randapparaten, waaronder IoT-apparaten, faciliteiten die met 5G zijn verbonden en elektrische voertuigen die op het netwerk zijn aangesloten, breidt het bedreigingslandschap voor cyberbeveiliging snel uit. Traditionele netwerkverdediging moet evolueren om deze nieuwe aanvalsoppervlakken en toegangspunten te dekken. Hiervoor is een allesomvattende aanpak van cyberbeveiliging nodig.

De menselijke factor in cyberbeveiliging

Ondanks de focus op AI, cloud en endpoints blijven menselijke factoren een belangrijke aanvalsvector. Cyberbeveiligingsincidenten zijn vaak het gevolg van menselijke handelingen en onderstrepen het belang van fundamentele beveiligingspraktijken. Regelmatige updates, personeelstraining en waakzaam management zijn van het grootste belang bij het afwenden van cyberdreigingen en het is duidelijk dat cyberbeveiliging net zo goed een mensenprobleem als een technologisch probleem inhoudt.

Digitaal vertrouwen en veiligheidstransformatie

Nu steeds meer bedrijven zijn toegewezen op digitale transacties, wordt de noodzaak van het opbouwen en behouden van digitaal vertrouwen ook groter. Cyberbeveiligingsstrategieën dragen bij aan digitaal vertrouwen, met de focus op holistische beveiligingshoudingen en evoluerende praktijken zoals Security Operations (SecOps). Hulpmiddelen zoals SIEM en XDR spelen een cruciale rol bij de overstap van benaderingen vóór een beveiligingsincident naar benaderingen na een beveiligingsincident. Hierbij ligt de nadruk op detectie, respons en mitigatie. Opkomende trends zoals SASE en SSE onderstrepen de noodzaak van een verenigde en geïntegreerde beveiligingsaanpak.

Het cyberbeveiligingslandschap in 2024 vraagt om voortdurende aanpassing en innovatie. Omdat technologie zich in een ongekend tempo ontwikkelt, moeten organisaties waakzaam blijven, prioriteit geven aan mensgerichte beveiligingsmaatregelen en holistische beveiligingsstrategieën toepassen om effectief door het veranderende bedreigingslandschap te navigeren.

Hillstone Networks wenst u fijne feestdagen.

Over Hillstone Networks

Hillstone Networks is toonaangevend op het gebied van cyberbeveiliging en biedt zowel diepe als brede bescherming aan bedrijven van elke omvang, van edge tot cloud, en voor elke workload. De Integrative Cyber Security-benadering van Hillstone Networks biedt dekking, controle en consolidatie bij meer dan 26.000 ondernemingen, verspreid over de hele wereld. www.hillstonenet.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Zeyao Hu

+1 4085086750

inquiry@hillstonenet.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr