06:04 uur 01-02-2023

NTT Com lanceert vernieuwde SkyWay SDK voor veelzijdigere ontwikkeling van online communicatiediensten

TOKYO–(BUSINESS WIRE)– NTT Communications Corporation (NTT Com), de divisie voor ICT-oplossingen en internationale communicatie binnen de NTT-groep, kondigde vandaag de onmiddellijke lancering aan van de vernieuwde SkyWay software development kit (SDK). De nieuwe SkyWay SDK maakt het eenvoudiger dan ooit om real-time spraak-, video- en datacommunicatie voor applicaties en websites te implementeren.

Mensen die geïnteresseerd zijn in het plannen of ontwikkelen van online communicatiediensten kunnen zich aanmelden voor een gratis persoonlijk (50 personen) of online (100 personen) webinar voor meer informatie over de vernieuwde SkyWay SDK, op het hoofdkantoor van NTT Communications op 23 februari vanaf 15.00 uur (JST) in Tokio.

Eenvoudig in gebruik en ondersteund met uitgebreide documentatie, vereist SkyWay geen speciale technische vaardigheden of kennis van spraak/videocommunicatie of het bouwen van servers en kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals online lessen, IoT en robots. Tot op heden is SkyWay voor de ontwikkeling van meer dan 20.000 diensten ingezet.

SkyWay is geschikt voor diverse gespreksformaten, waaronder spraak en video, één-op-één en groepsgesprekken, en videocommunicatie tijdens het delen van schermen. Het is ook een multiplatform SDK voor het ontwikkelen van communicatiediensten die geschikt zijn voor specifieke industrieën en bedrijfscategorieën. SkyWay garandeert real-time communicatie van hoge kwaliteit, zoals blijkt uit de beschikbaarheidsgraad van 99,96% in het boekjaar 2021. Het bedrijf realiseert ook gesprekken van hoge kwaliteit in het buitenland, door servers op te zetten die de communicatie van en naar Azië, Noord-Amerika en Europa doorgeven.1 Bovendien kan SkyWay kosteloos worden gebruikt voor verificatie en ontwikkeling van de dienst, totdat de gebruikersdienst daadwerkelijk wordt gelanceerd. Bovendien worden de tarieven aangepast aan de omvang van de dienst en wordt er gefactureerd op basis van een omslagstelsel.

Als gevolg van de COVID-19-pandemie is de online communicatie snel gediversifieerd en omvat nu vaak evenementen waarbij tientallen mensen en communicatierobots betrokken zijn. In reactie hierop besloot NTT Com de architectuur van SkyWay te upgraden en deze als een nieuwe dienst uit te brengen met verbeterde functies voor een grotere veelzijdigheid, waaronder:

  • Meer gelijktijdige bellers (uitgebreid van 20 naar max. 100)
  • Vermindering van de terminalbelasting volgens de eindgebruikersomgeving (simulcasting)2 en API voor flexibele mediatransmissie/-ontvangst, zoals alleen specifieke video/audio)
  • Authenticatie en autorisatie om de overdracht van video/audio naar elke eindgebruiker te controleren

Hieronder volgen twee voorbeelden van de uitgebreide functionaliteit van SkyWay.

1. Virtueel kantoor

SkyWay kan worden gebruikt om een systeem te creëren voor een kantoorbrede presentatie die tot 100 mensen bereikt, met simulcasting, waardoor mensen audio/video ontvangen die aan elke gebruiker is aangepast, zoals video in lage resolutie om het systeem en de batterij minder te belasten voor mobiele apparaten of terminals met weinig rekenkracht. Ook kan deelname worden geregeld voor privé-conferenties.

2. Ondersteuning van werk op afstand

SkyWay kan ook worden gebruikt om een systeem te creëren waarmee een supervisor op afstand meerdere mensen op een bouwplaats kan instrueren, waarbij video wordt gebruikt voor gedetailleerde aanwijzingen en alleen audio als eenvoudige mondelinge aanwijzingen volstaan. Selectief gebruik van video en/of audio stelt het systeem in staat om veel mensen te bereiken, met minimale belasting.

Aanvragen voor diensten worden vanaf 31 januari geaccepteerd. Bezoek voor informatie de website of neem contact op met een vertegenwoordiger van NTT Com, en voor dienstentarieven, kijk hier. (Gedeeltelijk alleen in het Japans)

In de toekomst verwacht NTT Com SkyWay verder te upgraden door de schaal van spraak- en videogesprekken uit te breiden, de datacommunicatie te verbeteren voor de synchronisatie van meer mensen, en gaming-platforms voor live streaming en de metaverse te ondersteunen. Daarnaast zullen de ervaringen met spraak- en videogesprekken worden verbeterd. Ook zullen nieuwe SkyWay-functies voor het meten van kwaliteit en het analyseren van problemen, video en spraak in diverse omgevingen steeds beter maken. NTT Com zal SkyWay-gerelateerde activiteiten blijven ontwikkelen ter ondersteuning van de verdere ontwikkeling van real-time communicatie en de eenvoudige implementatie ervan door niet-deskundigen, in een wereld waarin mensen zinvol communiceren, dankzij de kracht van digitale technologie.

Voor meer informatie over SkyWay, kijk hier.

1 Technologie waarmee een terminal het meest geschikte relais kan selecteren om de vertraging tussen terminals tot een minimum te beperken (verleend octrooinr. 6254620).

2 Technologie voor het verzenden van dezelfde video naar verschillende terminals met verschillende bitrates, zoals lage resolutie naar mobiele apparaten met beperkte verwerkingskracht en bandbreedte, en hoge resolutie naar PC’s.

Over NTT Communications

NTT Communications lost wereldwijde technologische uitdagingen op door ondernemingen te helpen gebruik te maken van beheerde IT-infrastructuuroplossingen om complexiteit en risico’s in hun IT-omgeving te overwinnen. Deze oplossingen worden ondersteund door onze wereldwijde infrastructuur, waaronder toonaangevende, wereldwijde tier-1 publieke en private netwerken die meer dan 190 landen/regio’s bereiken, en meer dan 500.000 m2 van ‘s werelds meest geavanceerde datacenterfaciliteiten. Als kernleverancier van de zakelijke diensten en oplossingen van de DOCOMO-groep, creëren we waarde door op wereldwijde schaal ondersteuning te bieden voor: herstructurering in de industrie en de samenleving, nieuwe werkstijlen en digitale transformatie in gemeenschappen. Samen met NTT Ltd., NTT Data en NTT DOCOMO vormen wij de NTT-groep.

www.ntt.com | Twitter@NTT Com | Facebook@NTT Com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie
SkyWay Promotion Office

Afdeling Platformdiensten

NTT Communications Corporation

E-mail: skyway@ntt.com 

Check out our twitter: @NewsNovumpr