21:26 uur 08-04-2021

Het prototype-platform van NTT Com deelt veilig data met betrekking tot CO2-emissies van Zwitserland naar locaties in Duitsland en Japan

— Internationale uitwisseling van op basis van soevereiniteit beschermde gegevens zal naar verwachting decarbonisatie en meer ondersteunen. —

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– NTT Communications Corporation (NTT Com), het bedrijf voor ICT-oplossingen en internationale communicatie binnen de NTT Group, kondigde vandaag aan dat het erin geslaagd is een experimentele uitwisseling uit te voeren van productielijngegevens gerelateerd aan CO2-emissies via een prototype-platform dat interconnectie mogelijk maakt via IDS-standaarden die datasoevereiniteit ondersteunen binnen het GAIA-X data-ecosysteem. De testgegevens, die normaal gezien niet gedeeld zouden kunnen worden vanwege de hoge mate van vertrouwelijkheid ondanks dat bestaande zakenpartners berekeningen zouden moeten uitvoeren van CO2-emissies, werd veilig verzonden naar aangewezen locaties in Duitsland en Japan vanuit het Switzerland Innovation Park Biel/Bienne in Zwitserland.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210408005913/nl/

Flow chart of recent data-sharing trial (Graphic: Business Wire)

Flow chart of recent data-sharing trial (Graphic: Business Wire)

GAIA-X is een initiatief dat in oktober 2019 werd aangekondigd door de Duitse en Franse overheid om gegevensuitwisseling te ondersteunen via infrastructuur die gegevensbescherming, transparantie, betrouwbaarheid en interoperabiliteit garandeert om de rechten van Europese bedrijven, overheden, instellingen en burgers te beschermen.

NTT Com voerde de test uit in de veronderstelling tot dergelijke data zal worden gebruikt door bedrijven die daadwerkelijk zakendoen om hun productiemethoden te evalueren en zo hogere decarbonisatie te realiseren. Het prototype-platform, dat interconnectie mogelijk maakt met IDS Connectors, is ook uitgerust met DATA Trust®, een mechanisme voor de veilige uitwisseling van uiterst betrouwbare gegevens.

De test omvatte de uitwisseling van gegevens omtrent elektriciteitsverbruik, die zakenpartners normaliter zouden gebruiken om de CO2-emissies te berekenen die worden gegenereerd tijdens de productie van specifieke producten. De test bevestigde dat het platform van NTT dergelijke gegevens veilig kan delen met enkel die partijen die wettelijke of contractuele toegang hebben.

Het prototype is ontwikkeld met behulp van de zakelijke datadistributietechnologie van Nippon Telegraph and Telephone Corporation (Software Innovation Center) in samenwerking met het Robot Revolution & Industrial IoT Initiative (RRI), de International Data Spaces Association (IDSA), het Fraunhofer-Gesellschaft, Switzerland Innovation Park Biel/Bienne en Japan Innovation Park.

NTT Com wil de testresultaten presenteren in de gezamenlijke beursstand van IDSA en RRI tijdens de Hannover Messe industriële beurs in Duitsland van 12 t/m 16 april.

“Japan staat op industrieel gebied dichtbij Europa, met aanzienlijke ervaring in de auto-, staal- en verwerkende industrie,” gaf Hubert Tardieu, bestuursvoorzitter van GAIA-X AISBL, aan. “Het hoofddoel in iedere industrie vandaag de dag is gegevensuitwisseling en dienstenorkestratie zoals in GAIA-X. NTT Communications begint met een eerste run van gegevensuitwisseling tussen Japan, Duitsland en Zwitserland, gebruikmakend van de IDS-standaard die datasoevereiniteit ondersteunt in GAIA-X data-ecosystemen. We zijn er bij GAIA-X AISBL trots op via NTT Communications een grote bijdrage te kunnen leveren aan de lancering van de Japan Hub, en om aan meer gebruikssituaties te beginnen rond GAIA-X.”

NTT Com zal als volgende stap een testomgeving bouwen in Japan om verbinding te maken met GAIA-X en in de zomer te beginnen aan interoperabiliteitstests met meerdere partnerbedrijven over de hele wereld. Als alles naar verwachting verloopt, hoopt NTT Com nog in het fiscale jaar eindigend in maart 2022 een officieel platform te lanceren. De lancering zal gecoördineerd worden met organisaties en groepen die betrokken zijn bij internationale datadistributie, inclusief Data Society Alliance, OPC Foundation Japan, RRI, GAIA-X AISBL en IDSA.

De benutting van data is onmisbaar geworden voor initiatieven zoals wereldwijde decarbonisatie, de tijdige realisatie van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties en het versterken van industrieën. Tegelijkertijd worden echter over de hele wereld juridische systemen en technologieën ontwikkeld, waaronder GAIA-X, om het gebruik van data te reguleren en te beheren, en om de lekkage van zakelijke en staatsgeheimen te voorkomen en datasoevereiniteit te beschermen.

De verwachting is dat bedrijven in de toekomst verplicht zullen zijn om GAIA-X te gebruiken om uiterst betrouwbare gegevens te verzenden naar en ontvangen van zakelijke partners in Europese landen. Dit betekent dat bedrijven die GAIA-X niet kunnen gebruiken niet in staat zouden zijn om zaken te doen met Europese partners indien er sprake is van gevoelige gegevens. Het beoogde platform van NTT Com zou dergelijke bedrijven echter in staat stellen om eenvoudig verbinding te maken met GAIA-X zonder waardevolle tijd en geld te besteden aan een acceptabele oplossing voor gegevensuitwisseling.

Over NTT Communications

NTT Communications vindt een oplossing voor de technologische uitdagingen van deze wereld door bedrijven te helpen de complexiteit en risico’s van hun ICT-omgeving de baas te worden met behulp van beheerde IT-infrastructuuroplossingen. Deze oplossingen worden ondersteund door onze wereldwijde infrastructuur, waaronder toonaangevende wereldwijde publieke en private tier-1-netwerken die meer dan 190 landen/gebieden bestrijken, en meer dan 500.000 m2 van de meest geavanceerde datacenterfaciliteiten ter wereld. Onze mondiale professionele dienstenteams bieden advies en architectuur voor de veerkracht en beveiliging die zijn vereist voor het succes van uw bedrijf, en onze capaciteiten voor opschalen en globalisering zijn ongeëvenaard. Samen met NTT Ltd., NTT Data en NTT DOCOMO vormen wij de NTT Group.

www.ntt.com | Twitter@NTT Com | Facebook@NTT Com | LinkedIn@NTT Com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie:
Akira Sakaino, Takashi Horikoshi, Hideaki Niitsuma

Smart Factory Office

Business Planning, Business Solution Division

NTT Communications

smart-factory@ntt.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr