20:43 uur 28-06-2019

NTT Com ontwikkelt grootste datacenter in Indonesië

Nieuwe campus, met tot 45 IT-personeelsleden, in Indonesië eind 2020

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– NTT Communications Corporation (NTT Com), de aanbieder van ICT-oplossingen en internationale communicatie binnen de NTT Group (TOKIO: 9432), kondigde vandaag de ontwikkeling aan van een nieuwe datacentercampus in Bekasi (Indonesië). De nieuwe campus wordt “Indonesia Jakarta 3 Data Center” (JKT3) genoemd en heeft na volledige ontwikkeling mogelijkheden voor 18.000 vierkante meter (7.800 rekken) aan IT-ruimte en 45 IT-personeelsleden. Dit is het eerste project van NTT Global Data Centers (GDC), opgericht om het datacenterbedrijf te versterken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190628005485/nl/

Exterior image of "Indonesia Jakarta 3 data center" (Graphic: Business Wire)

Exterior image of “Indonesia Jakarta 3 data center” (Graphic: Business Wire)

In Indonesië is de vraag sterk toegenomen, wat komt door het gebruik van datacenters door financiële instellingen na de Indonesische overheidsorder (*1). Daarnaast is er een sterke vraag naar OTT’s (*2), die zich richt op de grootste bevolking in Zuidoost-Azië (de op drie na grootste ter wereld). Dankzij deze markttrends is het jaarlijkse groeipercentage van de datacentermarkt meer dan 21%.

Deze datacentercampus van vier verdiepingen zal worden ontwikkeld in een groot industriegebied, 30 km ten oosten van centraal-Jakarta. Aangezien JKT3 mogelijkheden biedt voor klanten om serverruimte te personaliseren en co-locatieruimte per rek aan te bieden, voldoet JKT3 aan vele behoeften van klanten, vooral OTT’s en financiële instellingen die flexibel faciliteitsontwerp nodig hebben.

  • Uiterst betrouwbare en schaalbare faciliteit

    JKT3 voldoet aan de wereldwijd gelijkwaardige “Nexcenter™” (*3) Data Center Standards van NTT Com, bestaand uit meer dan 300 items, en maakt gebruik van uiterst betrouwbare en efficiënte faciliteiten. JKT3 heeft twee energiecentrales die elektriciteit leveren via twee verschillende routes. De energiefaciliteiten in datacenters, energietoevoer voor airconditioning en beveiliging en communicatiefaciliteiten zijn allemaal redundant, dus JKT3 voldoet aan de klantvereisten qua betrouwbaarheid. Daarnaast sluiten modulaire bouwsystemen aan op de voorkeuren van klanten, die flexibel gebruik maken van datacenters, afgestemd op bedrijfsuitbreiding.

  • Strikte operationele en beveiligingsmaatregelen

    Met JKT3 levert NTT Com gestandaardiseerde operationele processen, inclusief monitoring van IT-infrastructuur, 24 uur per dag en 365 dagen per jaar, om stabiele operaties te garanderen voor de IT-systemen van de klant.

  • Buitengewone netwerkomgeving

    In het datacenter zal NTT Com belangrijke netwerkkabels installeren in verschillende routes. De klant zal ook profiteren van verschillende netwerkdiensten, zoals verbinding met belangrijke IX (*4), door JKT2 aangeboden via het “Global IP Network”, de IP-communicatieservice met datacenterverbindingen met hoge snelheid en grote capaciteit, en de kwalitatief hoogstaande en uiterst betrouwbare VPN-service “Arcstar Universal One”. Deze buitengewone netwerkomgeving stelt de klant in staat het IT-systeem vorm te geven met transportneutraliteit en een verticale ICT-omgeving te creëren waarin meerdere cloudservices worden gecombineerd, waaronder die van datacenters van NTT Com en services van andere bedrijven wereldwijd.

Over NTT Communications

NTT Communications lost de technologische uitdagingen van de wereld op door bedrijven te helpen complexiteit en risico’s in hun ICT-omgevingen te overwinnen met behulp van beheerde IT-infrastructuuroplossingen. Deze oplossingen worden ondersteund door onze wereldwijde infrastructuur, inclusief vooraanstaande, mondiale tier-1 publieke en private netwerken die meer dan 190 landen/regio’s bereiken, en meer dan 400.000 m2 van ‘s werelds meest geavanceerde datacenterfaciliteiten. Onze mondiale professionele dienstenteams bieden advies en architectuur voor de veerkracht en beveiliging die zijn vereist voor het succes van uw bedrijf, en onze capaciteiten voor opschalen en globalisering zijn ongeëvenaard. Samen met NTT Data, NTT Security, NTT DOCOMO and Dimension Data, vormen we NTT Group.

*1:

De Elektronische handelswet (wet Nr. 11 van 2008) en gerelateerde regelgeving “De 82ste verordening van het jaar 2012 (presidentieel bevel)” zijn van kracht in Indonesië. Volgens deze regelgeving moeten aanbieders die publieke gegevens (klantinformatie) beheren vanaf oktober 2017 een binnenlands datacenter gebruiken. Daarnaast is er in februari 2019 een aanvulling op de 82ste verordening (presidentieel bevel) ingediend bij de overheid en wordt er verwacht dat aanbieders klantgegevens moeten opslaan in binnenlandse of buitenlandse datacenters.

*2:

Afkorting van Over The Top-aanbieders, die contentservices zoals video en audio aanbieden via internet en geen telecomaanbieder zijn

*3:

Nexcenter™ is een merk voor datacenterservices van NTT Com. NTT Com biedt datacenterservices van hoogwaardige kwaliteit aan in meer dan 20 landen en regio’s wereldwijd.

*4:

Afkorting van Internet Exchange, een verbindingspunt op internet waar meerdere internetserviceaanbieders verbonden zijn.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie
Mr. Hiroshi Seo

Cloud Services

NTT Communications

E-mail: wg-cl@ntt.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr