01:27 uur 16-10-2021

NTT Com start interconnectieproeven met behulp van platform dat Gaia-X (Europees beveiligd gegevensuitwisselingsplatform voor supply chain-bedrijven) verbindt met systemen van binnenlandse en buitenlandse bedrijven/organisaties

— Bijdragen aan het behalen van duurzame ontwikkelingsdoelen door CO2 en afvalemissies in de wereldwijde toeleveringsketen in beeld te brengen —

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– NTT Communications Corporation (NTT Com), de ICT-oplossingen en internationale communicatie-onderneming binnen de NTT Group (TOKYO:9432), is er in april 2021 in geslaagd het prototype te ontwikkelen van het platform dat interconnectie mogelijk maakt met IDS1 en de IDS Connector, de kerntechnologie van IDS, dat een van de kerncomponenten vormt van het Gaia-X2-gegevensecosysteem, de gegevensdistributie-infrastructuur die Europa ontwikkelt om de gegevenssoevereiniteit3 van zijn landen en regio’s te beschermen. Als zodanig ontwikkelt NTT Com het prototype van het veilige internationale gegevensdistributieplatform dat IDS en withTrustTM, het slimme gegevensplatform van NTT Com dat veilige gegevensdistributie tussen bedrijven en organisaties realiseert, verbindt en voert vanaf oktober dit jaar tot maart 2022 interconnectieproeven uit met partners in Japan en Europa.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211015005650/nl/

Flow chart of interconnection trials (Graphic: Business Wire)

Flow chart of interconnection trials (Graphic: Business Wire)

Op basis van de proefresultaten zal de commerciële versie van dit platform in de eerste helft van het fiscale jaar 2022 worden gelanceerd. Het maakt veilige internationale distributie van gegevens mogelijk, waaronder apparaatgegevens in fabrieken, bestelinformatie, CO2 en afvalemissiegegevens voor productlevenscycli tussen de componenten van de wereldwijde supply chain, via Gaia-X en withTrustTM 4. NTT Com zal dus bijdragen aan de realisatie van een duurzame samenleving door de industriële efficiëntie, decarbonisatie en het recyclen van hulpbronnen te verbeteren door middel van gegevensdistributie.

NTT Com heeft een proefomgeving in de cloud gebouwd waar gegevens veilig kunnen worden gedeeld tussen bedrijven en organisaties door IDS, OPC UA5 en withTrustTM te verbinden in Europa en Japan, waardoor een veilige verbinding met het Gaia-X-prototype mogelijk is via het slimme gegevensplatform. De testomgeving is gemaakt op basis van de gebruikssituaties van productiegegevensdistributie voor decarbonisatie en recycling van hulpbronnen in de productie-industrie (wordt nu bestudeerd door WG1 ‘Study on Global Data Distribution Management Platform’ sub-WG [SWG8]6 door Robot Revolution en Industrial IoT Initiative [RRI]), en de vereisten van het internationale gegevensinterconnectieplatform afgeleid van dergelijke gebruikssituaties. De proeven zullen het gemak, de functionaliteit en de bruikbaarheid van het internationale gegevensdistributieplatform verifiëren door apparaten en systemen van binnenlandse en buitenlandse partners op deze proefomgeving aan te sluiten en gegevens tussen Japan en Europa te verspreiden.

In deze proefomgeving7 zal ook een experiment worden uitgevoerd om meerdere gegevensruimten van die Europese industrieën die voldoen aan Gaia-X met elkaar te verbinden, waaronder het Smart Connected Supplier Network8 in Nederland en Catena-X9 in Duitsland. NTT Com zal ook gegevensmodellen bestuderen om de vlotte overdracht van productiegegevens over CO2-emissies en andere informatie die de verschillen in bedrijfspraktijken en wetten tussen landen en industrieën overstijgt, mogelijk te maken. De bruikbaarheid van dit model zal worden geverifieerd via experimenten om gegevens veilig te distribueren tussen Japan en Europa. Vervolgens zal NTT Com, in samenwerking met het in Canada gevestigde Empress Software Japan en andere bedrijven, dit model voorstellen aan de OPC Foundation10 als het begeleidende informatiemodel van OPC UA.

Partnerbedrijven en organisaties die al hebben ingestemd om deel te nemen aan dit experiment zijn de volgende: Okuma Corporation, OMRON Corporation, DENSO WAVE Inc., Empress Software Japan Inc., Yokogawa Electric Corporation, Industrial Open-Network Laboratory in School of Fundamental Science and Engineering at Waseda University, RRI, Smart Connected Supplier Network (SCSN), en Value Chain Connectivity Test WG bij Virtual Engineering Community (VEC). (Vanaf 14 oktober 2021, in Japanse alfabetische volgorde.)

We zijn op zoek naar nieuwe partnerbedrijven en organisaties die willen deelnemen aan de proeven. Op basis van de proefresultaten zullen we problemen identificeren die noodzakelijk zijn voor de interconnectie met Gaia-X en functionele vereisten specificeren in samenwerking met partnerbedrijven en organisaties. We zijn van plan om in de eerste helft van boekjaar 2022 een commerciële versie van dit platform te leveren die is uitgerust met de functionele vereisten. Om Japanse bedrijven in staat te stellen veilig en soepel gegevens te delen met de binnenlandse en buitenlandse zakenpartners die deel uitmaken van hun supply chains, zal NTT Com bovendien werken aan de ontwikkeling van DATA-EX11, het gegevensdistributieplatform dat in Japan wordt ontwikkeld, en doorgaan met de ontwikkeling van technologieën en diensten die nodig zijn voor de ontwikkeling van DATA-EX in samenwerking met Nippon Telegraph and Telephone Corporation, NTT Ltd., NTT DATA en andere NTT Group-bedrijven, evenals als Data Society Alliance (DSA) en RRI.

De proeven worden geïntroduceerd op het Robot Revolution en Industrial IoT International Symposium 2021 12 ([Dag 3] Gegevensuitwisseling en gegevenskwaliteit) gepland voor online uitzending vandaag (14 oktober) en op het NTT Communications Digital Forum 2021 van 20 oktober tot 22 oktober. Voor wat betreft het NTT Communications Digital Forum 2021, ga naar ‘Smart Factory’ nadat u bent ingelogd op de URL van het forum voor meer informatie over deze proef.

Overzicht van NTT Communications Digital Forum 2021

Datum:

Woensdag 20 oktober – vrijdag 22 oktober / 09.30 tot 18.00 uur.

NB:

– Onze medewerkers zijn alleen beschikbaar tijdens bovenstaande uren, maar de inhoud van het forum is gedurende deze periode 24/7 toegankelijk.

 

– Avondsessies (live) vinden plaats op woensdag 20 oktober / 18.00-19.55 uur en donderdag 21 oktober / 19.00-20.00 uur. Raadpleeg Seminars voor details.

Tarief:

Gratis

Hoe u kunt deelnemen:

Vooraf inschrijven vereist. U moet u vooraf inschrijven via de officiële website.

Officiële website:

https://www.ntt.com/business/go-event/english.html

Om de rechten van gegevensaanbieders te beschermen in een digitale samenleving waar IoT, AI en de cloud wijdverbreid zijn geworden, wordt in april 2022 het Europese Gaia-X, een gegevensdistributieplatform uitgerust met een mechanisme dat gegevensaanbieders in staat stelt de reikwijdte van de openbaarmaking van gegevens te beperken en gegevensgebruiksgeschiedenis bij te houden, gelanceerd. Die Japanse bedrijven die zaken willen doen met Gaia-X-aangesloten Europese bedrijven zullen waarschijnlijk worden verplicht om te voldoen aan de Gaia-X-normen. Om individueel aan de Gaia-X-normen te voldoen, moeten ze ingenieurs inschakelen die bekend zijn met de IDS-specificaties en kostbare en tijdrovende systeemaanpassingen doorvoeren. Dit experiment is een poging om een platform te commercialiseren dat Gaia-X-conforme Europese systemen verbindt met verschillende bedrijfssystemen, om de last van dergelijke individuele reacties te verminderen.

Over Re-connect X

Re-connect X is de visie die NTT Com sinds 2020 nastreeft. Met deze visie draagt NTT Com bij aan de realisatie van een duurzame toekomst in een wereld van het ‘nieuwe normaal’ wereld door ICT-diensten en -oplossingen te leveren die ‘klanten, bedrijven en de samenleving opnieuw verbinden met nieuwe waarde’ op een veilige, beveiligde en flexibele manier.

Re-connect X

https://www.ntt.com/en/about-us/re-connectx.html

* 1: IDS is een uitgebreid systeem van technologische componenten gedefinieerd door de International Data Spaces Association eV (IDSA). De NTT Group is lid van IDSA.

* 2: Gaia-X is een initiatief dat in oktober 2019 werd aangekondigd door de Duitse en Franse overheid om gegevensuitwisseling te ondersteunen via infrastructuur die gegevensbescherming, transparantie, betrouwbaarheid en interoperabiliteit garandeert om de rechten van Europese bedrijven, overheden, instellingen en burgers te beschermen. Marktdeelnemers buiten Europa worden uitgenodigd om deel te nemen. NTT Com is lid van de Gaia-X European Association for Data and Cloud AISBL, een organisatie die de ontwikkeling van Gaia-X promoot.

* 3: Gegevenssoevereiniteit verwijst naar het recht van gegevensaanbieders om naar eigen goeddunken te beslissen over de reikwijdte van de openbaarmaking en het gebruik van gegevens.

* 4: ‘withTrust’TM” is een systeem voor het veilig verspreiden van zeer vertrouwelijke gegevens.

* 5: OPC UA is een standaard die is ontwikkeld en onderhouden door de OPC Foundation om samen te werken met het doel van veilige en betrouwbare gegevensuitwisseling.

* 6: WG1 ‘Study on Global Data Distribution Management Platform’ sub-WG (SWG8) is een studiegroep onder leiding van NTT Com, waaraan wordt deelgenomen door Okuma Corporation, QUNIE Corporation, DENSO WAVE Inc., Hitachi, Ltd., Empress Software Japan Inc., Toshiba Digital Solutions Corporation, Nippon Telegraph and Telephone Corporation, DMG MORI BUG CO., LTD., Business Engineering Corporation, Fujitsu Limited, Future Corporation, Mitsubishi Electric Corporation, Yokogawa Electric Corporation, Ricoh Company, Ltd. en Ryoyo Electro Corporation (vanaf 14 oktober 2021, in Japanse alfabetische volgorde).

* 7: Het experiment wordt uitgevoerd in samenwerking met het systeem van Nederlandse Organisatie voor Toegepast-Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO; Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek), Fraunhofer-Gesellschaft, IDSA en Gaia-X European Association for Data and Cloud AISBL.

* 8: Voor meer informatie over het Smart Connected Supplier Network van Nederland verwijzen wij u naar de volgende website: https://smart-connected.nl/
* 9: Voor meer informatie over het Duitse Catena-X verwijzen wij u naar de volgende website: https://catena-x.net/de/
* 10: Voor meer informatie over de OPC Foundation verwijzen wij u naar de volgende website: https://opcfoundation.org/
* 11: DATA-EX is de generieke naam (merknaam) voor de inspanningen van DSA om gegevenssamenwerking over verschillende gebieden heen te realiseren. Voor meer informatie over DATA-EX verwijzen wij u naar de volgende website:
https://data-society-alliance.org/data-ex/
* 12: Voor meer informatie over Robot Revolution en Industrial IoT International Symposium 2021 verwijzen wij u naar de volgende website: https://www.jmfrri.gr.jp/english/event_seminar_eng/2490.html

Gerelateerde link:

Het prototype-platform van NTT Com deelt veilig data met betrekking tot CO2-emissies van Zwitserland naar locaties in Duitsland en Japan (Persbericht gepubliceerd op 8 april 2021)

Over NTT Communications

NTT Communications vindt een oplossing voor de technologische uitdagingen van deze wereld door bedrijven te helpen de complexiteit en risico’s van hun ICT-omgeving de baas te worden met behulp van beheerde IT-infrastructuuroplossingen. Deze oplossingen worden ondersteund door onze wereldwijde infrastructuur, waaronder toonaangevende wereldwijde publieke en private tier-1-netwerken die meer dan 190 landen/gebieden bestrijken, en meer dan 500.000 m2 van de meest geavanceerde datacenterfaciliteiten ter wereld. Onze mondiale professionele dienstenteams bieden advies en architectuur voor de veerkracht en beveiliging die zijn vereist voor het succes van uw bedrijf, en onze capaciteiten voor opschalen en globalisering zijn ongeëvenaard. Samen met NTT Ltd., NTT Data en NTT DOCOMO vormen wij de NTT Group.

www.ntt.com | Twitter@NTT Com | Facebook@NTT Com | LinkedIn@NTT Com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie:
Akira Sakaino, Takashi Horikoshi, Hideaki Niitsuma

Smart Factory Office

Business Planning, Business Solution Division

NTT Communications

smart-factory@ntt.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr