03:49 uur 31-01-2023

Toyota Tsusho, IIJ, NEC en NTT Com sluiten overeenkomst met Uzbektelecom voor project ter ontwikkeling van de telecommunicatie-infrastructuur

– Het leveren van een bijdrage aan DX-streven door het verbeteren van de informatie- en telecommunicatie-infrastructuur van Oezbekistan –

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Toyota Tsusho Corporation (“Toyota Tsusho”), Internet Initiative Japan Inc. (“IIJ”), NEC Corporation (“NEC”), en NTT Communications Corporation (“NTT Com”) kondigden vandaag het sluiten van een overeenkomst aan met het staatsbedrijf Uzbektelecom, een telecommunicatiebedrijf in Oezbekistan, voor een project ter ontwikkeling van de de telecommunicatie-infrastructuur (“het project”) om datacentra- en telecommunicatie-infrastructuur te bieden voor een geavanceerd datacommunicatiesysteem (“het systeem”).

De installatie van het system zal in 2023 beginnen en de verwachting is dat de opeenvolgende lancering van werkzaamheden het communicatielandschap van Oezbekistan aanzienlijk zal verbeteren.

1. Achtergrond

Naar aanleiding van de snelgroeiende vraag naar datacommunicatie, aangedreven door de digitalisering van diverse industrieën, breidt Oezbekistan haar telecommunicatie-infrastructuur uit om, onder andere, de kwaliteit van het communicatiesysteem te verbeteren en om de digitale kloof the dichten tussen de stad en het platteland. Met het oog op deze doelen heeft de overheid van Oezbekistan besloten om de digitale transformatie (DX) te versnellen en de meest recente informatietechnologieën te introduceren als onderdeel van haar digitaliseringsstrategie: Digitaal Oezbekistan 2030.

2. Overzicht

Voor het onder Digitaal Oezbekistan 2030 gelanceerde project zullen vier bedrijven telecommunicatie-apparatuur en -diensten leveren voor Uzbektelecom’s datacentra in drie grote steden (Tasjkent, Buchara en Kokand), voor de uitbreiding van de telecommunicatie transport- en datanetwerken en voor het internationale datacommunicatienetwerk. Naar verwachting zal dit de snelheid, capaciteit en kwaliteit van de telecommunicatie-infrastructuur beduidend vergroten en bijdragen aan verdere ontwikkeling van DX in Oezbekistan en zodoende de transitie van het land mogelijk maken naar een toekomstige digitale economie.

Het project wordt gefinancierd door de Japan Bank for International Cooperation (JBIC), Nippon Export and Investment Insurance (NEXI) en de MUFG Bank, Ltd.

3. Doelstelling

Met het project zullen de vier bedrijven bijdragen aan het reasilseren van een gerieflijker en comfortabelere maatschappij, evenals aan de duurzame ontwikkeling van industrieën in Oezbekistan en andere landen in Centraal-Azië.

[Aandeel van de deelnemende bedrijven]

 • Toyota Tsusho

  Als de hoofdaannemer van het project, zal Toyota Tsusho fungeren als de algemeen coördinator en zorgen voor het vlotte verloop van het project.
 • IIJ

  Voor de bouwprojecten voor het centrum voor dataopslag en -verwerking (datacentrum) zal IIJ bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzame digitale infrastructuur in Oezbekistan door het leveren van haar energiezuinige en zeer efficiënte, in containers ingebouwde IT-modules “co-IZmo/I” van hoge kwaliteit, het bouwen van het cloudplatform en het trainen van het uitvoerend personeel van het Uzbektelecom datacentrum.
 • NEC

  In het Uzbektelecom project voor de uitbreiding van het telecommunicatie transport- en datanetwerk, zal NEC haar vele jaren aan ervaring in de ondersteuning van de telecommunicatie-infrastructuur van Oezbekistan inzetten om een bijdrage te leveren aan de werking van de nationale telecommunicatie-infrastructuur met het leveren van communicatieapparatuur voor optische golflengtemultiplexing en door de training van het uitvoerend personeel van Oezbektelecom.
 • NTT Com

  In het internationale project voor de uitbreiding van het datacommunicatienetwerk, zal NTT Com bijdragen aan de realisatie van DX in Oezbekistan met de uitbreiding van het internationale datacommunicatienetwerk van het land door het leveren van materieel voor het grootschalige communicatienetwerk en door het uitvoerend personeel van Uzbektelecom op te leiden.

[Overview of Toyota Tsusho]

Bedrijfsnaam

Toyota Tsusho Corporation

Locatie

Nagoya, de perfectuur Aichi

Opgericht op

1 juli 1948

Kapitaal

64,936 miljard yen

Vertegenwoordiger

President & CEO Ichiro Kashitani

Beschrijving van de bedrijfsactiviteiten

Onder andere: nationale en internationale handel in goederen, goederenexport en -import, bouwprojecten en verzekeringsagentschappen

Website

https://www.toyota-tsusho.com/english/

[Overview of IIJ]

Bedrijfsnaam

Internet Initiative Japan Inc.

Locatie

Chiyoda-ku, Tokio

Opgericht op

3 december 1992

Kapitaal

23,023 miljard yen

Vertegenwoordiger

President, co-CEO en COO Eijiro Katsu

Beschrijving van de bedrijfsactiviteiten

Aanbod van internetconnectiviteit en WAN-diensten, netwerk-gerelateerde diensten, constructie van netwerksystemen, exploitatie en onderhoud, ontwikkeling en verkoop van telecommunicatie-apparatuur

Website

https://www.iij.ad.jp/en/

[Overview of NEC]

Bedrijfsnaam

NEC Corporation

Locatie

Minato-ku, Tokio

Opgericht op

17 juli 1899

Kapitaal

427,8 miljard yen

Vertegenwoordiger

President en CEO (vertegenwoordigend directeur) Takayuki Morita

Beschrijving van de bedrijfsactiviteiten

Aanbod van ICT-oplossingen op het gebied van oplossingen voor het openbaar domain evenals projecten op het gebied van publieke infrastructuur, zakelijke bedrijvigheid, netwerkdiensten en internationaal zakendoen

Website

https://www.nec.com/

[Overview of NTT Com]

Bedrijfsnaam

NTT Communications Corporation

Locatie

Chiyoda-ku, Tokio

Opgericht op

1999

Kapitaal

230,9 miljard yen

Vertegenwoordiger

President & CEO (vertegenwoordigend bestuurslid van de Raad van Bestuur van het bedrijf) Toru Maruoka

Beschrijving van de bedrijfsactiviteiten

Langeafstandstelecommunicatie in Japan, internationale telecommunicatie, bedrijfsoplossingen, ICT-diensten en oplossingen en aanverwante zaken

Website

https://www.ntt.com/en/index.html

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

[Voor vragen van de media over dit persbericht]

Toyota Tsusho Corporation

Afdeling zakelijke communicatie van de Tokyo Corporate Communications Group

Tel: +81-3-4306-8200

Internet Initiative Japan Inc.

Afdeling zakelijke communicatie

Tel: +81-3-5205-6310

E-mail: press@iij.ad.jp

NEC Corporation

Afdeling zakelijke communicatie

Tel: +81-3-3798-6511

E-mail: press@news.jp.nec.com

NTT Communications Corporation

PR-afdeling, Afdeling zakelijke strategieplanning

Tel: +81-3-6700-4010

[Voor vragen van klanten over dit persbericht]

NEC Corporation

Afdeling oplossingen dienstverleners

E-mail: contact@spsl.jp.nec.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr