23:30 uur 16-12-2021

Door Fluor geleide joint venture voltooit wegenproject A9 in Amsterdam

IRVING, Texas en AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Fluor Corporation (NYSE: FLR) maakte vandaag bekend dat haar joint venture met Balast Nedam en Heijmans de samenwerking voor het publiek-private project A9 in Amsterdam heeft voltooid. Met de focus op duurzaam bouwen installeerde het projectteam meer dan 5.000 zonnepanelen op het dak van de tunnel die genoeg elektriciteit opwekken om het equivalent van 600 huizen van stroom te voorzien.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211216005891/nl/

Fluor’s Pieter Teeuw and Ger van der Schaaf (shown third & fourth L to R) celebrate the completion of upgrades and expansion of the A9 highway between Holendrecht and Diemen junctions in Amsterdam. (Photo: Business Wire)

Fluor’s Pieter Teeuw and Ger van der Schaaf (shown third & fourth L to R) celebrate the completion of upgrades and expansion of the A9 highway between Holendrecht and Diemen junctions in Amsterdam. (Photo: Business Wire)

Het project bestond uit de opwaardering en uitbreiding van 7 kilometer van de bestaande snelweg A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen, inclusief de brug over de rivier de Gaasp, het wegdek op de A9 Gaasperdammerweg en de aanleg van Nederlands grootste onderdoorgang met vijf tunnelbuizen.

“De uitbreiding van de A9 houdt de bereikbaarheid van de bestuurder in de regio in stand en verbetert de levenskwaliteit van degenen die in het gebied wonen door het verkeerslawaai tot een minimum te beperken en de luchtkwaliteit langs de tunnel te verbeteren”, zei Thomas Nilsson, president van de infrastructuuractiviteiten van Fluor. “We konden 3D-modellering gebruiken om onze ontwerpexpertise te demonstreren en talloze situaties te testen om onze ideeën te valideren voordat we met de bouw begonnen. Het gebruik van slimme bouwmethodes en duurzaam materiaal hebben de impact op de gemeenschap en het milieu verbeterd.”

De Fluor-joint venture onderhoud en exploiteert de rijbaan voor de komende 20 jaar. De bouw was begin 2015 gestart.

Over Fluor Corporation

Fluor Corporation (NYSE: FLR) bouwt aan een betere wereld door expertise van wereldklasse toe te passen om de grootste uitdagingen van haar klanten op te lossen. De 44.000 werknemers van Fluor bieden professionele en technische oplossingen die veilige, goed uitgevoerde en kapitaalefficiënte projecten opleveren voor klanten over de hele wereld. Fluor had in 2020 een omzet van $ 14,2 miljard en staat op de 196e plaats op de lijst van Fortune 500-bedrijven. Met het hoofdkantoor in Irving, Texas, levert Fluor al meer dan 100 jaar engineering-, inkoop- en constructiediensten. Ga voor meer informatie naar www.fluor.com of volg Fluor op Twitter, LinkedIn, Facebook en YouTube.

#infra

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Brian Mershon

Mediarelaties

469.398.7621

Jason Landkamer

Investeerdersrelaties

469.398.7222

Check out our twitter: @NewsNovumpr