09:49 uur 01-05-2018

Stork krijgt technisch ondersteuningscontract zuidelijke Noordzee toegekend

IRVING, Texas (VS) en Utrecht (Nederland)–(BUSINESS WIRE)– Fluor Corporation (NYSE: FLR) heeft vandaag bekendgemaakt dat Stork, onderdeel van het segment Diversified Services van Fluor, door Shell UK Limited een driejarig contact toegekend heeft gekregen voor technische ondersteuning voor een aantal Britse ONEgas-activa van Shell in de zuidelijke Noordzee, evenals faciliteiten aan land, offshore-installaties en vaartuigen. Fluor boekte het contract voor een niet bekendgemaakt bedrag in het eerste kwartaal van 2018.

“Deze toekenning demonstreert de capaciteit van Stork om technische oplossingen in de zuidelijke Noordzee en het Nederlandse gedeelte van de Noordzee te bieden”, zei Taco de Haan, voorzitter van Stork. “We kijken ernaar uit om onze relatie met Shell verder uit te breiden door de bedrijfsactiviteiten binnen het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen.”

Stork biedt ondersteuning aan land en technische expertise voor disciplines zoals inspectie, elektrisch en mechanisch, evenals leidinggevende posities offshore. De activa die onder dit contract vallen zijn verschillende ONEgas-faciliteiten in de zuidelijke Noordzee, de Bacton-gasterminal aan land en twee offshore-installaties – Leman Alpha en Clipper. Stork zal ook de Seafox 4-boot ondersteunen, in aanvulling op de twee walk-to-work-vaartuigen van Shell, die specialistisch offshore-onderhoud en ingrepen mogelijk maken ter ondersteuning van operationele werkzaamheden in de zuidelijke Noordzee.

“Stork heeft een rijk erfgoed op het gebied van het leveren van onderhouds-, modificatie- en asset-integrity-beheeractiviteiten offshore, vooral in het continentaal plat van het Verenigd Koninkrijk”, zei Erik-Jan Bijvank, regionale vicevoorzitter van de VK-, Midden Oosten-, Afrika- en Australië-regio. “Door deze technische oplossingen aan land te leveren, verbreden we onze capaciteiten om een sleutelklant te helpen bij de operationele behoeften”.

Over Fluor Corporation

Fluor Corporation (NYSE:FLR) is een wereldwijd opererend bedrijf voor technische ontwikkeling, inkoop, fabricage, bouw en onderhoud dat in zes werelddelen kapitaal-efficiënte installaties voor zijn klanten ontwerpt, bouwt en onderhoudt. Al meer dan een eeuw bedient Fluor zijn klanten door het leveren van innovatieve en geïntegreerde oplossingen overal ter wereld. Het hoofdkantoor van Fluor is gevestigd in Irving (Texas) en het bedrijf staat nummer 149 op de FORTUNE 500-lijst, met een omzet van $ 19,5 miljard in 2017 en ruim 56.000 medewerkers wereldwijd. Ga voor meer informatie naar www.fluor.com of volg Fluor op de sociale media op Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Fluor Corporation
Mediarelaties wereldwijd
Brian Mershon, 469-398-7621
of
Brett Turner, 864-281-6976
of
Beleggersrelaties
Geoff Telfer, 469-398-7070
of
Jason Landkamer, 469-398-7222
of
EAME Mediarelaties
Janet Kearns, +44 1252 292039
of
Stork Mediarelaties
Gijs Vrenken, +31 6 83001264

Check out our twitter: @NewsNovumpr