01:42 uur 27-02-2019

Ingenieurs-, aanbestedings- en bouwbeheersdienstencontract voor SABIC’s hernieuwde ingebruiknameproject in Nederlandse PPE-fabriek toegekend aan Fluor

IRVING, Texas & BERGEN OP ZOOM, Nederland–(BUSINESS WIRE)– Fluor Corporation (NYSE: FLR) kondigde vandaag aan dat het ingenieurs-, aanbestedings- en bouwbeheersdienstencontract van SABIC voor de hernieuwde ingebruikname van de polyfenyleenether (PPE)-harsfabriek in Bergen op Zoom (Nederland) aan hen is toegekend. Fluor zal het niet bekendgemaakte contractbedrag in het eerste kwartaal van 2019 inboeken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190226006273/nl/

SABIC flags in Sittard, Netherlands (Photo: Business Wire)

SABIC flags in Sittard, Netherlands (Photo: Business Wire)

“We zijn verheugd dat we SABIC kunnen ondersteunen in dit belangrijke project voor hernieuwde ingebruikname in de fabriek in Bergen op Zoom, waar Fluor meer dan 30 jaar ervaring heeft in het bieden van innovatieve oplossingen aan de klant”, zei Simon Nottingham, president van Fluor’s Energy & Chemicals-tak in Europa, Afrika en het Midden-Oosten. “Fluor’s bewezen staat van dienst in herontwikkelingsprojecten en constructiegestuurde uitvoering zal de verstoring in deze complexe operationele locatie minimaliseren en zekerheid qua kosten en planning bieden.”

SABIC kondigde het project vorig jaar aan, als reactie op de grote klantvraag voor diens unieke NORYLTM-harsen, gebaseerd op PPE-harstechnologie. NORYL-harsen vormen SABIC’s bedrijfseigen familie van gemodificeerde samenstellingen. De hernieuwde ingebruikname van de PPE-harsfaciliteit in Bergen op Zoom geeft klanten een tweede wereldwijde bron voor NORYL-harsen en bevestigt SABIC’s toewijding voor de Europese markt en wereldwijde klanten die hun behoefte aan NORYL-harsmateriaal in Europa specificeren. Als de faciliteit in Bergen op Zoom operationeel is, voegt deze naar verwachting 40% wereldwijde capaciteit toe ten opzichte van 2017.

Het 14 maanden durende project begon in januari 2019 onder leiding van Fluor’s kantoor in Bergen op Zoom en zal worden ondersteund door Fluor’s Cebu-kantoor op de Filipijnen.

Over Fluor Corporation

Fluor Corporation (NYSE: FLR) is opgericht in 1912 en een wereldwijd ingenieurs-, aanbestedings-, bouw- en onderhoudsbedrijf dat de wereld transformeert door aan ontwikkeling te bouwen en vooruitgang te stimuleren. Fluor bedient haar klanten door het ontwerpen, bouwen en onderhouden van veilige, goed uitgevoerde, kapitaal-efficiënte projecten over de hele wereld. Het hoofdkantoor van Fluor is gevestigd in Irving (Texas) en het bedrijf staat op nummer 153 in de FORTUNE 500-lijst, met een omzet van $ 19,2 miljard in 2018 en ruim 53.000 medewerkers wereldwijd. Ga voor meer informatie naar www.fluor.com of volg Fluor op Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube.

Over SABIC

SABIC is een wereldleider op het gebied van gediversifieerde chemicaliën met hoofdkantoor in Riyad (Saoedi-Arabië). We produceren op wereldwijde schaal in Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Azië-Pacific onderscheidende types producten: chemicaliën, kunststoffen en hoogwaardige plastics, landbouwvoedingsmiddelen en metalen.

We ondersteunen onze klanten door in belangrijke eindmarkten mogelijkheden te identificeren en te ontwikkelen, voor bijvoorbeeld bouw, medische apparaten, verpakking, landbouwvoedingsmiddelen, elektrische artikelen en elektronica, transport en schone energie.

SABIC registreerde een nettowinst van SR 21,54 miljard (US$ 5,74 miljard) in 2018. De verkoopomzet was in 2018 in totaal SR 169,09 miljard (US$ 45 miljard). De totale bezittingen hadden een waarde van SR 320,1 miljard (US$ 85,4 miljard) aan het einde van 2018.

De productie had in 2017 een waarde van 71,2 miljoen metrische tonnen. SABIC heeft meer dan 34.000 medewerkers wereldwijd en opereert in meer dan 50 landen. Met onze ondersteuning van innovatie en vindingrijke instelling hebben we 11.534 ingediende patenten en aanzienlijke onderzoeksbronnen met innovatiehubs in vijf belangrijke geografische gebieden – de VS, Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Azië en Noord-Azië.

De overheid van Saoedi-Arabië is voor 70 procent eigenaar van de aandelen van SABIC, de overige 30 procent wordt openbaar verhandeld op de Saoedische effectenbeurs. Ga voor meer informatie naar www.sabic.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Brian Mershon/Brett Turner
Wereldwijde mediarelaties
469.398.7621/864.281.6976

Jason Landkamer
Investeerderrelaties
469.398.7222

Janet Kearns
Mediarelaties EAME
+44 1252 292039/+44 7802 373466

Check out our twitter: @NewsNovumpr