20:12 uur 03-12-2019

Fluor gaat aannemingsdiensten voor projectmanagement verlenen voor het olefinecomplexuitbreidingsproject van PKN ORLEN

IRVING (Texas), VS–(BUSINESS WIRE)– Fluor Corporation (NYSE: FLR) heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een dienstenovereenkomst is gegund door PKN ORLEN om projectmanagementaannemingsdiensten (PMC+) te verlenen voor de uitbreiding van het olefinecomplex in Plock, Polen. De terugvorderbare dienstencontractwaarde zal geboekt worden in het vierde kwartaal van 2019.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20191203005911/nl/

Zbigniew Leszczynski, PKN ORLEN S.A. Chief Development Officer, and Grzegorz Czul, Fluor General Manager (L to R), celebrate the PMC contract signing for the PKN ORLEN Olefins expansion project in Poland. (Photo: Business Wire)

Zbigniew Leszczynski, PKN ORLEN S.A. Chief Development Officer, and Grzegorz Czul, Fluor General Manager (L to R), celebrate the PMC contract signing for the PKN ORLEN Olefins expansion project in Poland. (Photo: Business Wire)

“We zijn verheugd dat we door PKN ORLEN gekozen zijn om met hen te werken aan hun grootste petrochemisch investeringsprogramma tot nu toe,” aldus Mark Fields, group president van Fluor’s wereldwijde energie- en chemische activiteiten. “Uitbreiding van het olefinecomplex in Plock is een belangrijke investering waar de Poolse economie van zal profiteren en de transitie van Polen om netexporteur van petrochemische stoffen te worden, zal versterken.”

De omvang van de PMC+overeenkomst omvat technisch advies en projectmanagementdiensten. Verwacht wordt dat het werk zal starten in december en uitgevoerd zal worden vauit de kantoren in Fluor’s Gliwice, Polen en Amsterdam, Nederland.

Het olefine-uitbreidingsproject is een belangrijke pijler in het petrochemicaliënontwikkelingsprogramma van PKN ORLEN. Eenmaal voltooid zal het uitgebreide olefinecomplex een nieuwe stoomkraker en een productherstelsysteem, alsmede verscheidene aanvullende downstreameenheden, omvatten.

Over Fluor Corporation

Fluor Corporation (NYSE: FLR) is opgericht in 1912 en een wereldwijd ingenieurs-, aanbestedings-, bouw- en onderhoudsbedrijf dat de wereld transformeert door aan ontwikkeling te bouwen en vooruitgang te stimuleren. Fluor bedient haar klanten door het ontwerpen, bouwen en onderhouden van veilige, goed uitgevoerde, kapitaal-efficiënte projecten over de hele wereld. Het hoofdkantoor van Fluor is gevestigd in Irving (Texas) en het bedrijf staat op nummer 164 in de FORTUNE 500-lijst, met een omzet van $ 19,2 miljard in 2018 en ruim 53.000 medewerkers wereldwijd. Ga voor meer informatie naar www.fluor.com of volg Fluor op Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube.

Contacts

Brian Mershon

Mediarelaties

469.398.7621

Jason Landkamer

Investeerdersrelaties

469.398.7222

Check out our twitter: @NewsNovumpr