08:56 uur 25-06-2019

Turnaround samenwerkingsovereenkomst van 4 jaar aan het Stork-consortium toegekend door Ecopetrol in Colombia

IRVING, Texas (VS) en Utrecht (Nederland)–(BUSINESS WIRE)– Fluor Corporation (NYSE: FLR) heeft vandaag aangekondigd dat Stork, onderdeel van het segment Diversified Services van Fluor, samen met zijn consortiumpartners een samenwerkingsovereenkomst van 4 jaar is toegekend voor de levering van turnaround-diensten voor installaties door Ecopetrol S.A. voor zijn raffinaderijen Barrancabermeja en Cartagena in Colombia. Het in Colombia gevestigde consortium betrekt Stork als de internationale leidende partner, Rampint als de lokale partner in Barrancabermeja en Servimant als de lokale partner in Cartagena. De overeenkomst heeft ook twee verlengingsopties van elk twee extra jaren. Beide raffinaderijen leveren brandstof om te voldoen aan de nationale behoefte en behoefte aan exportproducten van Colombia. Fluor boekte de niet bekendgemaakte contractwaarde in het tweede kwartaal van 2019.

“Stork is uitermate verheugd dat Ecopetrol dit nieuwe turnaround-contract dat deze twee belangrijke raffinaderijen omvat heeft toegekend”, aldus Taco de Haan, president van Stork. “Het huidige partnerschap met Ecopetrol is in de loop der jaren gegroeid dankzij wederzijds vertrouwen en samenwerking en is gebaseerd op de inzet voor veiligheid, integriteit, uitmuntendheid en teamwork door beide bedrijven. Stork zal zijn volledige portfolio van professionele oplossingen toepassen als onderdeel van dit contract, inclusief een reeks innovatieve producten en technieken.”

De lokale kantoren van Stork in Barrancabermeja en Cartagena zullen het werk, dat in september van start gaat, leiden. De omvang van het werk omvat het leveren van turnaround-onderhoudsdiensten aan de proceseenheden van de installaties tijdens geplande stilleggingsperioden van de fabriek. Daarnaast omvat het contract ook noodwerkzaamheden en andere preventieve en correctieve onderhoudsdiensten om Ecopetrol te ondersteunen bij de verdere optimalisatie van de prestaties van de raffinaderijen.

Stork levert sinds 2013 onderhouds- en turnaround-diensten aan de raffinaderij van Barrancabermeja.

Over Stork

Stork, een bedrijf van Fluor, verbetert voortdurend de prestaties van de activa van zijn klanten door een breed scala aan geïntegreerde, innovatieve en data-gedreven oplossingen, van bedrijfsactiviteiten en onderhoud tot turnarounds en modificaties. We leggen ons toe op het duurzaam en succesvol uitbreiden van de bedrijven van onze cliënten door het vaststellen van nieuwe normen voor voortreffelijkheid in activabeheer. Ondersteund met onze kernwaarden wat betreft veiligheid, integriteit, teamwork, klantgerichtheid en uitmuntendheid, streven wij ernaar het referentiepunt van onze bedrijfstak te worden, elke dag, overal. Ga voor meer informatie naar www.stork.com of volg ons op Twitter via @StorkTS.

Over Fluor Corporation

Fluor Corporation (NYSE: FLR) is opgericht in 1912 en een wereldwijd ingenieurs-, aanbestedings-, bouw- en onderhoudsbedrijf dat de wereld transformeert door aan ontwikkeling te bouwen en vooruitgang te stimuleren. Fluor bedient haar klanten door het ontwerpen, bouwen en onderhouden van veilige, goed uitgevoerde, kapitaal-efficiënte projecten over de hele wereld. Het hoofdkantoor van Fluor is gevestigd in Irving (Texas) en het bedrijf staat op nummer 164 in de FORTUNE 500-lijst, met een omzet van $ 19,2 miljard in 2018 en ruim 53.000 medewerkers wereldwijd. Ga voor meer informatie naar www.fluor.com of volg Fluor op Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Brian Mershon

Wereldwijde mediarelaties

469.398.7621

Jason Landkamer

Investeerdersrelaties

469.398.7222

Janet Kearns/Beatrijs van de Ven

Mediarelaties EAME, Mediarelaties Stork

+44 1252 292039/+31 6 83001264

Check out our twitter: @NewsNovumpr