13:21 uur 24-01-2020

Engineeringdienstencontract voor Nederlandse activa in de Noordzee toegekend aan joint venture van Stork

IRVING, Texas (VS) en UTRECHT (Nederland)–(BUSINESS WIRE)– Fluor Corporation (NYSE: FLR) kondigde vandaag aan dat Neptune Energy een kaderovereenkomst van vier jaar heeft toegekend aan zijn joint venture Stork Worley Integrated Solutions voor engineering, aanbesteding, aanleg, installatie en inbedrijfstelling en ontmantelingsdiensten voor een brownfield-modificatie voor de Nederlandse activa van Neptune Energy in de Noordzee. Fluor zal zijn deel van de niet bekendgemaakte contractwaarde in het eerste kwartaal van 2020 inboeken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200124005212/nl/

Stork’s Carla Rodenburg together with Lex de Groot, Neptune Energy, and Worley’s Jim Lenton sign a four-year engineering services agreement for Dutch assets in the North Sea. (L to R with pens in hand) (Photo: Business Wire)

Stork’s Carla Rodenburg together with Lex de Groot, Neptune Energy, and Worley’s Jim Lenton sign a four-year engineering services agreement for Dutch assets in the North Sea. (L to R with pens in hand) (Photo: Business Wire)

Neptune is de grootste offshore gas- en olieproducent in de Nederlandse sector van de Noordzee en is onderdeel van de Neptune Energy Group, een onafhankelijk, wereldwijd exploratie- en productiebedrijf.

“Stork is uitermate tevreden dat Neptune Energy de kaderovereenkomst van vier jaar heeft toegekend aan de geïntegreerde samenwerking van Worley en Stork. Neptune Energy is een belangrijke speler in de Noordzee en we zijn er trots op dat we onze bestaande relatie kunnen uitbreiden,” zei Taco de Haan, president van Stork. “Worley en Stork vormen wederom een team en bouwen zo voort op onze lange en succesvolle geschiedenis van het gezamenlijk uitvoeren van projecten voor offshore Noordzee-activa. Onze gecombineerde multidisciplinaire expertise zal Neptune Energy helpen om grotere efficiëntie te behalen met hun offshore activa.”

“We zijn verheugd om Stork Worley Integrated Solutions te kunnen verwelkomen als onze partner in het leveren van onze brownfield- en ontmanteling-projectreikwijdte,” zei Lex de Groot, algemeen directeur van Neptune Energy Nederland. “Het optimaliseren van bestaande productie maakt deel uit van het bouwen aan een duurzame toekomst voor ons bedrijf en het leveren van significante maatschappelijke en economische voordelen aan Nederland. Daarom is de staat van onze activa cruciaal. Stork en Worley zijn experts in het leveren van de juiste mensen, diensten en oplossingen voor brownfield-modificaties. Ons L10A-platform is bijvoorbeeld het oudste platform in het Nederlandse deel van de Noordzee en produceert al sinds 16 mei 1975. Naast het optimaliseren van onze huidige productiemogelijkheden blijven we ook stappen verkennen en deelnemen aan toekomstige ontwikkelingen zoals de offshore groene waterstof-pilot PosHYdon op ons Q13a-platform. We blijven investeren in Nederland om een stabiel platform voor toekomstige groei te bouwen.”

De geïntegreerde samenwerking zal toonaangevende prestaties aandrijven op het gebied van veiligheid, uitmuntendheid, teamwork, bedrijfsvoering en projectwaarde voor de brownfield- en ontmanteling-projectreikwijdte.

Over Stork

Stork, een bedrijf van Fluor, verbetert voortdurend de prestaties van de activa van zijn klanten door een breed scala aan geïntegreerde, innovatieve en data-gedreven oplossingen, van bedrijfsactiviteiten en onderhoud tot turnarounds en modificaties. We leggen ons toe op het duurzaam en succesvol uitbreiden van de bedrijven van onze cliënten door het vaststellen van nieuwe normen voor voortreffelijkheid in activabeheer. Ondersteund met onze kernwaarden wat betreft veiligheid, integriteit, teamwork, klantgerichtheid en uitmuntendheid, streven wij ernaar het referentiepunt van onze bedrijfstak te worden, elke dag, overal. Ga voor meer informatie naar www.stork.com of volg ons op Twitter via @StorkTS.

Over Fluor Corporation

Fluor Corporation (NYSE: FLR) is opgericht in 1912 en een wereldwijd ingenieurs-, aanbestedings-, bouw- en onderhoudsbedrijf dat de wereld transformeert door aan ontwikkeling te bouwen en vooruitgang te stimuleren. Fluor bedient haar klanten door het ontwerpen, bouwen en onderhouden van veilige, goed uitgevoerde, kapitaal-efficiënte projecten over de hele wereld. Het hoofdkantoor van Fluor is gevestigd in Irving (Texas) en het bedrijf staat op nummer 164 in de FORTUNE 500-lijst, met een omzet van $ 19,2 miljard in 2018 en ruim 53.000 medewerkers wereldwijd. Ga voor meer informatie naar www.fluor.com of volg Fluor op Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Brian Mershon

Wereldwijde mediarelaties

469.398.7621

Jason Landkamer

Investeerdersrelaties

469.398.7222

Beatrijs van de Ven

Mediarelaties EAME, Mediarelaties Stork

31 6 83001264

Check out our twitter: @NewsNovumpr