09:15 uur 21-11-2018

Snelwegverbredingsproject A27/A1 geleid door Fluor opent voor verkeer in Nederland

IRVING, Texas en AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Fluor Corporation (NYSE: FLR) maakt de officiële opening voor verkeer bekend van de verbrede en verbeterde A27/A1 in Nederland. De verbeterde snelweg verbindt Noord-Utrecht en het knooppunt Eemnes, alsook de A1 tussen het knooppunt Eemnes en de verbinding Bunschoten-Spakenburg. Het project is twee maanden voor op schema opgeleverd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20181120005724/nl/

Dutch Minister of Infrastructure and Water Management, Cora van Nieuwenhuizen, celebrates the openin ...

Dutch Minister of Infrastructure and Water Management, Cora van Nieuwenhuizen, celebrates the opening of the widened and upgraded A27/A1 motorways in the Netherlands. (Photo: Business Wire)

“Fluor en het betrokken bouwteam zijn verheugd dat alle belangrijke mijlpalen zijn gehaald waardoor we dit belangrijke verbeteringsproject voor op schema kunnen opleveren,” zegt Terence Easton, directeur van Fluor’s Infrastructuur zaken. “Het gebruik van slimme bouwmethodes en duurzaam materiaal hebben de impact op de gemeenschap en het milieu verkleind, twee belangrijke vereisten bij dit project.”

Het A27/A1-project werd in 2016 door Rijkswaterstaat toegewezen aan het 3Angle B.V. buitenbalansvehikel, bestaande uit Fluor, 3i Infrastructure en Heijmans Capital. De bouw van meer dan 23 kilometer snelweg is nu afgerond, waardoor de A27 is verbreed tot twee driebaanswegen en de A1 naar twee vierbaanswegen. Door de capaciteit in dit gebied te vergroten, worden files verminderd.

Er is meer dan 125.000 ton stiller asfalt aangelegd, 10 kilometer geluidsmuur opgetrokken en slimme bouwmethodes geïmplementeerd om de impact van de bouw voor omliggende gemeentes te verminderen. Er is gebruik gemaakt van Gerecycled asfalt om een duurzame bovenlaag aan te brengen op het wegdek.

Het 3Angle team heeft nauw samengewerkt met belangrijke belanghebbenden en lokale gemeentes bij het herontwerp van de viaducten en openbare groene stroken. Het garanderen van het welzijn van lokale natuur is eveneens een belangrijke overweging geweest, daarom is er een faunatunnel gebouwd om de leefomgevingen van reptielen, amfibieën en zoogdieren te beschermen die in de buurt van de weg leven.

3Angle is voor een periode van 25 jaar verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de verbrede A27 en A1, tot 2043.

Over Fluor Corporation

Fluor Corporation (NYSE: FLR) is opgericht in 1912 en een wereldwijd ingenieurs-, aanbestedings-, bouw- en onderhoudsbedrijf dat de wereld transformeert door aan ontwikkeling te bouwen en vooruitgang te stimuleren. Fluor bedient haar klanten door het ontwerpen, bouwen en onderhouden van veilige, goed uitgevoerde, kapitaal-efficiënte projecten over de hele wereld. Het hoofdkantoor van Fluor is gevestigd in Irving (Texas) en het bedrijf staat nummer 153 op de FORTUNE 500-lijst, met een omzet van $ 19,5 miljard in 2017 en ruim 56.000 medewerkers wereldwijd. Ga voor meer informatie naar www.fluor.com of volg Fluor op Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Brian Mershon/Brett Turner
Wereldwijde Mediarelaties
469.398.7621/864.281.6976

Jason Landkamer
Investeerdersrelaties
469.398.7222

Janet Kearns
Mediarelaties EAME
+44 1252 292039/+44 7802 373466

Check out our twitter: @NewsNovumpr