06:00 uur 29-06-2020

Stork gaat materiaalverhuurbedrijf EQIN verkopen

IRVING (Texas), VS–(BUSINESS WIRE)– Fluor Corporation (NYSE: FLR) kondigde vandaag aan dat Stork, onderdeel van het gediversifieerde dienstensegment van Fluor, overeenstemming heeft bereikt met VE Partners over de verkoop van EQIN, het professionele materiaalverhuurbedrijf van Stork in Europa. Deze beoogde afstoting is in afwachting van de definitieve goedkeuring van de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM).

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200628005011/nl/

Deze transactie komt overeen met de eerder door Fluor aangekondigde plannen om haar bouwverhuurbedrijf af te stoten, die volgens plan verlopen.

“De beoogde verkoop is een positieve stap voor zowel Stork als EQIN. Het zal beide bedrijven in staat stellen om zich te richten op hun core business terwijl we samen blijven werken om onze gemeenschappelijke cliënten van dienst te zijn, en Stork tegelijkertijd grotere operationele efficiëntie te bieden voor de toekomst,” zei Taco de Haan, president van Stork.

Na de definitieve goedkeuring van ACM zullen Stork en de nieuwe eigenaar VE Partners, een in Nederland gevestigde participatiemaatschappij, overgaan tot een snelle en soepele overdracht van EQIN. Het nieuwe bedrijf zal actief blijven onder de naam EQIN.

Over Stork

Stork, een bedrijf van Fluor, verbetert voortdurend de prestaties van de activa van zijn klanten door een breed scala aan geïntegreerde, innovatieve en data-gedreven oplossingen, van bedrijfsactiviteiten en onderhoud tot turnarounds en modificaties. We leggen ons toe op het duurzaam en succesvol uitbreiden van de bedrijven van onze cliënten door het vaststellen van nieuwe normen voor voortreffelijkheid in activabeheer. Ondersteund door onze kernwaarden – veiligheid, integriteit, teamwork, klantgerichtheid en uitmuntendheid – streven wij ernaar het referentiepunt van onze bedrijfstak te zijn, elke dag, overal. Bezoek voor meer informatie www.stork.com of volg ons op Twitter via @StorkTS, LinkedIn.

Over Fluor Corporation

Fluor Corporation (NYSE: FLR) is een wereldwijd bouwkundig, aanbestedings-, fabricage-, constructie- en onderhoudsbedrijf met projecten en kantoren op zes continenten. De 47.000 werknemers van Fluor bouwen aan een betere wereld door het ontwerp, de constructie en het onderhoud van veilige, goed uitgevoerde, kapitaalefficiënte projecten. Fluor staat op de 181e plaats van Fortune 500-bedrijven. Met zijn hoofdkwartier in Irving, Texas is Fluor zijn cliënten al meer dan 100 jaar van dienst. Ga voor meer informatie naar www.fluor.com of volg Fluor op Twitter, LinkedIn, Facebook en YouTube.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

#stork

Contacts

Brian Mershon

Mediarelaties

469.398.7621

Jason Landkamer

Investeerdersrelaties

469.398.7222

Check out our twitter: @NewsNovumpr