07:29 uur 25-10-2021

EIG tekent overeenkomst om 10% belang in APLNG te verwerven voor US $ 1.592 miljard

Grootste ooit door sponsors geleide acquisitie van belang in geïntegreerd LNG-project

WASHINGTON–(BUSINESS WIRE)– EIG, een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector, heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan op grond waarvan het een belang van 10% in Australia Pacific LNG Pty Limited (‘APLNG’ of het ‘Project’) zal verwerven van Origin Energy Limited (‘Origin’) voor een aandelenaankoopprijs van $ 1.592 miljard.

Deze innovatieve overeenkomst vertegenwoordigt de allereerste verwerving van een belang in een operationeel geïntegreerd LNG-project door een private equity-sponsor.

Hoogtepunten van activa en strategische reden

APLNG, een eersteklas geïntegreerd LNG-project met een gevestigde liquefactiefaciliteit, is het grootste LNG-project wat betreft liquefactiecapaciteit aan de oostkust van Australië en een belangrijke leverancier van LNG aan Azië en gas aan de Australische binnenlandse markt. Het project, dat zich in Gladstone, Queensland bevindt, heeft een bewezen staat van dienst als het gaat om het consequent bereiken van zijn nominale capaciteit van 9,0 Mtpa en heeft een leidende areaalpositie in de vruchtbare Surat- en Bowen-bekkens, wat zorgt voor reserves met een lange levensduur. Het project werkt tegen wereldwijd concurrerende break-evenkosten en is goed gepositioneerd om te voldoen aan de groeiende vraag naar LNG in de regio Azië-Pacific.

Het project wordt beheerd door ConocoPhillips (downstream-operator) en Origin Energy (upstream-operator) en onderhoudt langlopende LNG-contracten met twee investment grade tegenpartijen, Sinopec en Kansai Electric.

In de afgelopen vijftien jaar heeft EIG geïnvesteerd in negen afzonderlijke LNG-projecten in zes landen, en deze overname vertegenwoordigt een voortzetting van haar strategie om blootstelling te krijgen aan hoogwaardige LNG-activa. De overname bouwt ook voort op de investeringsaanwezigheid van EIG in Australië en voorziet EIG van een platform voor toekomstige groei in wereldwijde LNG.

R. Blair Thomas, voorzitter en CEO van EIG, verklaarde: “Dit is een baanbrekende transactie die ons sterke vertrouwen in de activa, onze partners en het belang van LNG als cruciale factor voor de energietransitie weerspiegelt. De transactie maakt gebruik van de uitgebreide ervaring van EIG op het gebied van wereldwijde LNG om een aantrekkelijke, gestage stroom van kasstromen voor onze investeerders te leveren.”

Belangrijke transactiegegevens

Als onderdeel van de transactie heeft EIG het recht om één lid voor te dragen voor de Raad van Bestuur van APLNG en behoudt het de gebruikelijke aandeelhoudersrechten en -bescherming.

De transactie heeft goedkeuring gekregen van de Australian Foreign Investment Review Board en is onderhevig aan het afzien van voorkeursrechten door ConocoPhillips en Sinopec, evenals andere gebruikelijke voltooiingsvoorwaarden.

Morgan Stanley trad op als financieel adviseur van EIG in verband met deze transactie en Allens Linklaters en Latham & Watkins traden op als juridisch adviseurs.

Over EIG

EIG is een toonaangevende institutionele belegger in de wereldwijde energie- en infrastructuursector met $ 22,5 miljard onder beheer per 30 juni 2021. EIG is gespecialiseerd in particuliere investeringen in energie en energiegerelateerde infrastructuur op wereldwijde basis. Gedurende haar 39-jarige geschiedenis heeft EIG meer dan $ 38,0 miljard toegezegd aan de energiesector via meer dan 373 projecten of bedrijven in 38 landen op zes continenten. Tot de klanten van EIG behoren veel van de toonaangevende pensioenregelingen, verzekeringsmaatschappijen, stichtingen en staatsinvesteringsfondsen in de VS, Azië en Europa. EIG heeft haar hoofdkantoor in Washington, D.C. met kantoren in Houston, Londen, Sydney, Rio de Janeiro, Hong Kong en Seoul. Ga voor meer informatie naar de website van EIG op www.eigpartners.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Sard Verbinnen & Co.

Kelly Kimberly / Brandon Messina

+1 212-687-8080

EIG-SVC@sardverb.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr