22:08 uur 05-08-2021

Rollic bereikt meer dan 1 miljard totale downloads wereldwijd

Hyper-casual titels die in de hitparade staan Hair Challenge, High Heels! den Tangle Master 3D hebben elk meer dan 100 miljoen downloads gegenereerd

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Rollic, een dochteronderneming van Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA), een wereldleider in interactief entertainment, heeft vandaag een studiomijlpaal aangekondigd van meer dan 1 miljard downloads in zijn gevarieerde portfolio van hyper-casual games. Als een van de grootste hyper-casual uitgevers ter wereld heeft Rollic een uniek ontwikkelingsproces gecreëerd dat gebruik maakt van data-inzichten en rigoureuze testen om herhaaldelijk hyper-casual titels te ontwerpen en publiceren die een hit worden. Het proces van Rollic genereert universeel leuke spelconcepten die resoneren in de popcultuur en zich snel verspreiden op toonaangevende sociale medianetwerken zoals TikTok.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210805005653/nl/

Rollic Surpasses 1 Billion Total Downloads Worldwide

Rollic Surpasses 1 Billion Total Downloads Worldwide

Het snelgroeiende portfolio van Rollic omvat 15 titels die de nummer 1 of 2 positie van gratis gedownloade games in de Amerikaanse App Store hebben bereikt. Geweldige hits Hair Challenge, High Heels! en Tangle Master 3D hebben elk wereldwijd meer dan 100 miljoen downloads gegenereerd. De onlangs door Rollic uitgebrachte titel Queen Bee bereikte in juni de nummer 1 positie van gratis gedownloade games in de Amerikaanse App Store, en Arrow Fest is sinds de lancering in juni gestegen naar de nummer 2 positie van gratis gedownloade games in de Amerikaanse App Store. High Heels! integreerde in juni een unieke samenwerking met Kenneth Cole en de PRIDE 2021-collectie van de iconische ontwerper debuteerde in de game om diversiteit te vieren en het bewustzijn voor de Mental Health Coalition te vergroten.

“We zijn verbluft door de prestaties van Rollic dit jaar tot nu toe”, zei Bernard Kim, president van publishing bij Zynga. “Rollic is een unieke uitgeverij die in staat is om herhaaldelijk spellen te publiceren die spelers verrassen en verrukken. Ze hebben een nieuwe benadering van ontwikkeling uitgevonden die resulteert in eenvoudige maar zeer boeiende games met een universele aantrekkingskracht.”

“Ik ben ontzettend trots op het Rollic-team voor deze gedenkwaardige prestatie. Deze mijlpaal benadrukt het vermogen van Rollic om de kunst en wetenschap van het maken van games samen te voegen om titels te ontwikkelen die resoneren met spelers uit alle lagen van de bevolking”, zei Burak Vardal, medeoprichter van Rollic. “Door constant ons begrip van wat de huidige spelers zoeken te verbeteren en elk kwartaal honderden nieuwe spelconcepten te creëren, zijn we in staat om leuke en authentieke titels te leveren die erin slagen wereldwijd miljoenen mensen te vermaken.”

Zynga nam Rollic in oktober 2020 over, wat de intrede van Zynga in hyper-casual markeert. Rollic is in 2018 opgericht door Burak Vardal, Deniz Basaran en Mehmet Can Yavuz, en heeft zich snel gevestigd als leider in de categorie met zijn innovatieve ontwikkelingsproces en opwindende portfolio van hyper-casual games. De games van Rollic zijn beschikbaar voor iOS- en Android-apparaten in meer dan 175 landen over de hele wereld.

Om ondersteunende middelen voor Rollic en zijn games te bekijken, klik u hier:

https://www.dropbox.com/sh/97plhmo4vnycx2c/AACrCuPm0jpAs8YDrynzz2sta?dl=0

Over Zynga Inc.

Zynga is een wereldmarktleider in interactief entertainment met een missie om de wereld via games te verbinden. Met een enorm wereldwijd bereik in meer dan 175 landen en regio’s, heeft Zynga een gevarieerde portfolio van populaire gamefranchises die meer dan vier miljard keer zijn gedownload op mobiele apparaten, waaronder CSR Racing™, Empires & Puzzles™, Hair Challenge, Harry Potter: Puzzles & Spells, High Heels!, Merge Dragons!™, Merge Magic!™, Queen Bee™, Toon Blast™, Toy Blast™, Words With Friends™ en Zynga Poker™. Met Chartboost, een toonaangevend platform voor mobiel adverteren en het genereren van inkomsten, is Zynga een toonaangevend platform van de volgende generatie met de mogelijkheid om programmatische advertenties en opbrengsten op schaal te optimaliseren. Zynga is in 2007 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Californië en vestigingen in Noord-Amerika, Europa en Azië. Ga voor meer informatie naar www.zynga.com of volg Zynga op Twitter, Instagram, Facebook of de blog van Zynga.

Over Rollic

Rollic, opgericht in december 2018, is een in Istanboel gevestigde game-ontwikkelaar en -uitgever, gericht op gratis te spelen hyper-casual games voor iOS en Android. Games die door Rollic zijn uitgebracht zijn onder andere: Arrow Fest, Blob Runner 3D, Block Breaker Miner, Go Knots 3D, Hair Challenge, High Heels!, Onnect – Pair Matching Puzzle, Queen Bee, Ragdoll Fighter en Tangle Master 3D. Rollic zet zich in voor het produceren van massaal aansprekende mondiale titels en het opbouwen van een bloeiend ecosysteem van ontwikkelaars in de game-industrie. Rollic werd in oktober 2020 gekocht door Zynga, een mondiaal marktleider op het gebied van interactief entertainment. Bezoek voor meer informatie www.rollicgames.com of volg Rollic op Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter of de Rollic blog.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kenny Johnston

kjohnston@zynga.com | 602-999-1890

Check out our twitter: @NewsNovumpr