07:44 uur 06-05-2021

Zynga maakt financiële resultaten eerste kwartaal 2021 bekend

Record kwartaalomzet en boekingen

Momentum over alle aspecten van groeistrategie

Verhoogt de richtlijn voor omzet en boekingen voor het hele jaar 2021

Kondigt overeenkomst aan om Chartboost over te nemen

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA) maakte vandaag de financiële resultaten voor het eerste kwartaal eindigend op 31 maart 2021 bekend door de driemaandelijkse winstbrief van het management voor Q1 2021 op zijn website voor investeerdersrelaties te plaatsen. Zie de bijgevoegde driemaandelijkse winstbrief of ga naar http://investor.zynga.com/financial-information/quarterly-results voor toegang tot de brief.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210505006131/nl/

“We hebben een uitstekende start gemaakt in 2021 met recordresultaten voor het 1e kwartaal, gedreven door doorbraakprestaties van onze live-diensten, nieuwe games en hyper-casual portfolio”, zei Frank Gibeau, Chief Executive Officer bij Zynga. “Vandaag hebben we onze intentie aangekondigd om Chartboost, een toonaangevend platform voor adverteren en het genereren van inkomsten, over te nemen. Deze transformationele acquisitie combineert de gamesportfolio van zeer hoge kwaliteit en de uitstekende data van Zynga met het bewezen advertentie- en inkomstenplatform van Chartboost om een nieuw niveau van doelgroepschaal te creëren en ons concurrentievoordeel in het mobiele ecosysteem aanzienlijk te vergroten.”

Hoogtepunten groei 1e kwartaal:

Record kwartaalomzet en boekingen gedreven door ons portfolio met live-diensten:

 • De beste kwartaalomzet en boekingenprestaties in de geschiedenis van Zynga behaald, gedreven door het allerbeste omzet- en boekingskwartaal voor ons Social Slots-portfolio, naast onze hoogste prestaties voor het 1e kwartaal door Empires & Puzzles, Words With Friends, CSR2 en ons Casual Cards-portfolio. Harry Potter: Puzzles & Spells blijft ook momentum opbouwen en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei van onze live-diensten.
 • Record gemiddelde mobiele dagelijkse actieve gebruikers (daily active users, DAU’s) van 38 miljoen, een stijging van 85% op jaarbasis, en gemiddelde mobiele maandelijkse actieve gebruikers (monthly active users, MAU’s) van 164 miljoen, een stijging van 139% op jaarbasis, voornamelijk gedreven door onze recente toevoegingen van Toon Blast, Toy Blast en het hyper-casual-portfolio van Rollic.

Onlangs gelanceerd Puzzle Combat met extra nieuwe titellanceringen gepland in 2021 en daarna:

 • In april lanceerden we wereldwijd Puzzle Combat en vroege spelersbetrokkenheid geeft ons vertrouwen in onze capaciteit om het spel de komende kwartalen geleidelijk op te schalen.
 • Later in 2021 verwachten we wereldwijd FarmVille 3 en Star Wars: Hunters™ uit te geven.

Het succes in Hyper-Casual gaat door met de games van Rollic bovenaan de hitlijsten:

 • Rollic, een van de snelstgroeiende hyper-casual-bedrijven ter wereld, behaalde zijn beste omzet- en boekingenkwartaal ooit met de lancering van High Heels! en Blob Runner 3D, die respectievelijk de nr. 1 en nr. 2 topposities voor gratis gedownloade games in de Amerikaanse App Store bereikten.
 • Rollic trekt nieuw publiek aan in het netwerk van Zynga door universeel leuke games te maken die populair zijn in de populaire cultuur en toonaangevende sociale medianetwerken, waaronder TikTok.

Platformonafhankelijke speelontwikkeling breidt uit met de aankondiging van ‘Star Wars: Hunters’ en de overname van Echtra:

 • We hebben aangekondigd dat onze eerste platformonafhankelijke game-titel Star Wars: Hunters zal zijn, een gratis te spelen competitieve arena-vechtgame gemaakt in samenwerking met Lucasfilm Games die later in 2021 beschikbaar zal zijn voor mobiele spelers en Nintendo Switch-spelers.
 • Heeft Echtra Games, een getalenteerd ontwikkelingsteam met uitgebreide platformonafhankelijke speeltools en ervaring om een nieuwe actie-rollenspelgame te ontwikkelen, overgenomen.

Internationale recordomzet en boekingen met Azië als belangrijkste bijdrager:

 • Een internationale recordomzet en boekingen behaald in het 1e kwartaal, voornamelijk gedreven door Toon Blast, Empires & Puzzles, en het hyper-casual-portfolio van Rollic, Toy Blast en Harry Potter: Puzzles & Spells.
 • Azië blijft een belangrijke motor van onze internationale groei en we zien de positieve eerste resultaten met High Heels! en Blob Runner 3D . Beide bereiken de nr. 1 positie van de beste gratis gedownloade games in de Chinese App Store.

Transformationele overname van advertentietechnologie versnelt de reclameplatformstrategie van Zynga:

 • Vandaag hebben we aangekondigd dat we een overeenkomst zijn aangegaan om Chartboost, een toonaangevend platform voor mobiele advertenties en genereren van inkomsten, over te nemen. Chartboost heeft een enorm wereldwijd publiek van meer dan 700 miljoen maandelijkse gebruikers en een breed netwerk van advertentie- en publicatiepartners.
 • De toevoeging van de schaal- en advertentietechnologische mogelijkheden van Chartboost, gecombineerd met onze hoogwaardige gamesportfolio en first-party-data, zal het concurrentievoordeel van Zynga binnen het mobiele ecosysteem aanzienlijk vergroten.
 • Zynga zal Chartboost voor ongeveer $ 250 miljoen in contanten overnemen, onder voorbehoud van gebruikelijke aanpassingen bij de afronding. Na de verwachte afronding van deze transactie in het 3e kwartaal van 2021, zal Chartboost naar verwachting onmiddellijk bijdragen aan Zynga en tegelijkertijd extra groei- en marge-uitbreidingsmogelijkheden ontgrendelen in 2022 en daarna.

Het management van Zynga belegt vandaag ook een conferentiegesprek om 14:00 uur. Pacific Time (17:00 uur Eastern Time) om de bedrijfsresultaten te bespreken. Tijdens het gesprek kunnen vragen worden gesteld en Zynga zal op zoveel mogelijk vragen reageren.

Het conferentiegesprek is toegankelijk via http://investor.zynga.com – een herhaling zal na het gesprek beschikbaar zijn op de website – of via het onderstaande inbelnummer:

 • Kosteloos inbelnummer: (800) 537-0745
 • Internationaal inbelnummer: (253) 237-1142
 • Conferentie-ID: 7974907

Over Zynga Inc.

Zynga is een wereldmarktleider in interactief entertainment met een missie om de wereld via games te verbinden. Tot op heden hebben meer dan een miljard mensen de franchises van Zynga gespeeld, waaronder CSR Racing™, Empires & Puzzles™, Merge Dragons!™, Merge Magic!™, Toon Blast™, Toy Blast™, Words With Friends™ en Zynga Poker™. Zynga’s games zijn beschikbaar in meer dan 150 landen en kunnen wereldwijd op sociale platforms en mobiele apparaten worden gespeeld. Het bedrijf, opgericht in 2007, heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en vestigingen in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, India, Turkije en Finland. Ga voor meer informatie naar www.zynga.com of volg Zynga op Twitter, Instagram, Facebook of de blog van Zynga.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen in de zin van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, onder meer met betrekking tot de voorgestelde overname van Chartboost, Inc. (‘Chartboost’); onze capaciteit om de beoogde voordelen van de combinatie met Chartboost te bereiken, waaronder het vergroten van ons wereldwijde publiek en het effectief concurreren in de mobiele advertentie-industrie; onze verwachtingen met betrekking tot de toekomstige lancering van nieuwe games in ontwikkeling; onze verwachtingen met betrekking tot internationale uitbreiding en acceptatie van onze spellen; en onze zakelijke doelstellingen en kansen voor toekomstige groei. Toekomstgerichte uitspraken omvatten vaak woorden zoals ‘perspectief’, ‘verwacht’, ‘gepland’, ‘van plan zijn’, ‘zullen’, ‘anticiperen’, ‘geloven’, ‘target’, ‘verwachten’, en andere uitspraken in de toekomende tijd die in het algemeen toekomstgericht zijn. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn geen garantie voor toekomstige prestaties en weerspiegelen de huidige verwachtingen van het management. De verwezenlijking of het succes van de zaken zoals beschreven door dergelijke toekomstgerichte uitspraken omvatten belangrijke risico’s, onzekerheden en veronderstellingen. In dergelijke toekomstgerichte uitspraken, die gebaseerd zijn op informatie die ons ter beschikking stond op de datum van dit bericht, moet geen overmatig vertrouwen worden gesteld. Wij gaan geen verplichting aan om dergelijke uitspraken te actualiseren. Meer informatie over deze risico’s, onzekerheden en veronderstellingen is of zal in meer detail worden beschreven in onze publieke deponeringen bij de Securities and Exchange Commission (de “SEC”), waarvan kopieën verkrijgbaar zijn op onze website voor investeerdersrelaties op http://investor.zynga.com of de website van de SEC op www.sec.gov.

Opmerking van de redacteur:

Bezoek om B-roll beeldmateriaal en centrale kunst van Zynga’s games te downloaden https://zynga.social/6kt

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investor Relations:

Rebecca Lau

Investors@zynga.com

Mediarelaties:

Sarah Ross

Sarah@zynga.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr