22:05 uur 05-05-2021

Zynga gaat overeenkomst aan voor aankoop Chartboost

Aankoop positioneert Zynga om een nieuwe leider te worden in mobiele reclame

  • Vooraanstaand platform voor mobiele reclame en monetisatie, met meer dan 700 miljoen maandelijkse gebruikers
  • Gecombineerde entiteit combineert content van de hoogste categorie en een bewezen reclame- en monetisatieplatform op schaal
  • De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 afgerond

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA), een wereldwijd leider in interactief entertainment, heeft vandaag bekendgemaakt dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan voor de aankoop van Chartboost, een vooraanstaand programmatisch reclame- en monetisatieplatform. Chartboost heeft naast zijn getalenteerde team een wereldwijd publiek van meer dan 700 miljoen maandelijkse gebruikers en meer dan 90 miljard maandelijkse reclameveilingen. Samen bezitten Zynga en Chartboost alle elementen voor een compleet platform van de volgende generatie: content van hoge kwaliteit, directe spelersrelaties, een enorm bereik en fullstack technologie voor adverteren die kan worden gebruikt voor de gamesportfolio van Zynga en de reclamepartners van Chartboost.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20210505005181/nl/

Zynga Enters Agreement to Acquire Chartboost

Zynga Enters Agreement to Acquire Chartboost

Chartboost is een gecombineerd reclameplatform dat een demand-side platform (DSP) alsmede een supply-side platform (SSP) omvat en mediationbekwaamheden geleverd via een SDK-oplossing. Door het op een hoger plan brengen van geavanceerd machineleren en datawetenschapsmogelijkheden brengt Chartboost zeer goede inventarisatie, wereldwijde schaal en publiekgebaseerde gerichtheid bij elkaar om programmatisch adverteren en producties te optimaliseren.

“Chartboost behoort tot de meest dynamische monetisatie- en ontdekkingsplatforms voor mobiel en we kunnen niet enthousiast genoeg zijn om hun getalenteerde team bij ons bedrijf te verwelkomen”, aldus Frank Gibeau, Chief Executive Officer van Zynga. “Door het combineren van de gamesportfolio van zeer hoge kwaliteit en de uitstekende data van Zynga met het bewezen reclame- en monetisatieplatform van Chartboost zullen we een nieuw niveau van publieksschaal creëren en ons concurrentievoordeel in het mobiele ecosysteem aanzienlijk vergroten.”

“We zijn ontzettend blij dat we ons bij Zynga aansluiten en ons fullstack reclameplatform verderbouwen en uitbreiden dat Zynga en het gehele mobiele ecosystem zal bedienen”, aldus Rich Izzo, Chief Executive Officer van Chartboost. “Samen delen we een toekomstvisie waar een gecombineerd reclame-, analytica- en contentplatform de groei zal versnellen in ons beider bedrijven. Zynga voelt al als familie en als een aanvulling op onze eigen bedrijfscultuur.”

Zynga zal 100% van Chartboost kopen voor circa $ 250 miljoen in contanten. De uiteindelijke op voorhand gemaakte transactieoverweging omvat ook de gebruikelijke aanpassingen voor het sluiten van de transactie en zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 worden afgerond.

Opmerking van de redactie:

Belangrijk beeldmateriaal en materiaal voor radio-/tv-uitzendingen is voor gebruik beschikbaar via de volgende link:

https://www.dropbox.com/sh/gpdb8lz054j1hnq/AAD-9U4Q99KhwIUMMLkn6YFEa?dl=0

Over Zynga

Zynga is een wereldmarktleider in interactief entertainment met een missie om de wereld via games te verbinden. Tot op heden hebben meer dan een miljard mensen de franchises van Zynga gespeeld, waaronder CSR Racing™, Empires & Puzzles™, Merge Dragons!™, Merge Magic!™, Toon Blast™, Toy Blast™, Words With Friends™ en Zynga Poker™. Zynga’s games zijn beschikbaar in meer dan 150 landen en kunnen wereldwijd op sociale platforms en mobiele apparaten worden gespeeld. Het bedrijf, opgericht in 2007, heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en vestigingen in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, India, Turkije en Finland. Ga voor meer informatie naar www.zynga.com of volg Zynga op Twitter, Instagram, Facebook of de blog van Zynga.

Over Chartboost

Chartboost is een vooraanstaand mobiel programmatisch platform voor reclame en monetisatie. Met een bereik van meer dan 700 miljoen maandelijkse gebruikers en het genereren van meer dan 90 miljard maandelijkse reclameveilingen geeft Chartboost ontwikkelaars de mogelijkheid hoge CPM’s te verdienen, terwijl marketeers worden verbonden met zeer betrokken publiek door immersieve advertentie-ervaringen. Chartboost heeft meer dan 100 werknemers en kantoren in San Francisco, Beijing, Barcelona en Amsterdam. Bezoek ons op www.chartboost.com.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte uitspraken in de betekenis van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, waaronder de uitspraken met betrekking tot onder meer de volgende zaken: de voorgestelde aankoop van Chartboost, Inc. (“Chartboost”); ons vermogen om de toekomstige voordelen van het aankopen van Chartboost te behalen, waaronder het vergroten van ons wereldwijde publiek en reclamebedrijf, het creëren van een compleet, mobiel reclameplatform van de volgende generatie, effectief concurreren in de mobiele reclame-industrie en gebruik van machineleren en datawetenschapsmogelijkheden om programmatische reclame te verbeteren; de aankoopprijs voor het verkrijgen van Chartboost; en het tijdstip waarop het sluiten van de transactie wordt verwacht. Toekomstgerichte uitspraken omvatten vaak woorden zoals ‘geraamd’, ‘gepland’, ‘van plan zijn’, ‘zullen’, ‘anticiperen’, ‘geloven’, ‘richten op’, ‘verwachten’, en andere uitspraken in de toekomende tijd die in het algemeen toekomstgericht zijn. Deze toekomstgerichte uitspraken zijn geen garantie voor toekomstige prestaties en weerspiegelen de huidige verwachtingen van het management. De verwezenlijking of het succes van de zaken die zijn opgenomen in dergelijke toekomstgerichte uitspraken omvatten aanzienlijke risico’s, onzekerheden en veronderstellingen, en onze werkelijke resultaten kunnen wezenlijk afwijken van de voorspelde of geïmpliceerde resultaten. In dergelijke toekomstgerichte uitspraken, die gebaseerd zijn op informatie die ons ter beschikking stond op de datum van dit bericht, moet geen overmatig vertrouwen worden gesteld. Wij gaan geen verplichting aan om dergelijke uitspraken te actualiseren. Factoren die er de oorzaak van kunnen zijn dat de werkelijke resultaten anders zijn, zijn onder meer: tevredenheid met de afsluitvoorwaarden van de transactie en ons vermogen om de transactie tijdig af te sluiten; ons vermogen om Chartboost effectief te integreren en de verwachte voordelen van de transactie te behalen; de impact van de aankondiging van de aankoop op de bedrijven en bedrijfsresultaten van Zynga en Chartboost en ons vermogen om relaties met zakenpartners te behouden; risico’s van procesvoering en/of regelgevingsacties in verband met de fusie; en ons vermogen om effectief te concurreren in de mobiele reclame-industrie. Meer informatie over deze risico’s, onzekerheden en veronderstellingen, en aanvullende factoren die ervoor kunnen zorgen dat werkelijke resultaten afwijken, zijn, of worden, in meer detail beschreven in onze publieke dossiers bij de Securities and Exchange Commission (de ‘SEC’), waarvan kopieën verkregen kunnen worden door onze website voor investeerdersrelaties te bezoeken op http://investor.zynga.com of de website van de SEC op www.sec.gov.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerdersrelaties:
Rebecca Lau

Investors@zynga.com

Mediarelaties:
Sarah Ross

Sarah@zynga.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr