15:05 uur 02-07-2020

Zynga voltooit transformatieve overname van het in Istanboel gevestigde Peak; breidt het Forever Franchise-portfolio uit met Toon Blast en Toy Blast

  • Zynga voltooit overname van Peak per 1 juli 2020
  • Peak zal hun unieke creatieve cultuur en merkidentiteit behouden
  • Zynga zal de richtlijn voor het hele jaar 2020 bijstellen tijdens de rapportage van de financiële resultaten over het tweede kwartaal van 2020 op 5 augustus 2020

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA), een mondiale leider op het gebied van interactief entertainment, en Peak, de in Istanboel gevestigde maker van Toon Blast en Toy Blast, kondigden vandaag aan dat de bedrijven de transactie hebben voltooid waarmee Zynga alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen van Peak overneemt voor een totale aankoopprijs van ongeveer $ 1,85 miljard, bestaande uit ongeveer gelijkwaardige bijdragen in contanten en in gewone aandelen van Zynga. Peak brengt Zynga een gerenommeerd, getalenteerd team en twee eeuwige franchises, Toon Blast en Toy Blast, die al meer dan twee jaar lang voortdurend in de Amerikaanse top 10 en top 20 van winstgevende games voor iPhone staan.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200702005015/nl/

Zynga Closes Transformational Acquisition of Istanbul-based Peak; Expands Forever Franchise Portfolio with Toon Blast and Toy Blast (Graphic: Business Wire)

Zynga Closes Transformational Acquisition of Istanbul-based Peak; Expands Forever Franchise Portfolio with Toon Blast and Toy Blast (Graphic: Business Wire)

Peak zal onder leiding blijven staan van Sidar Sahin, oprichter en chief executive officer, en zijn huidige managementteam. Daarnaast is het bedrijf van plan zijn hoofdkwartier in Istanboel, Turkije, te behouden.

“We zijn verheugd Sidar en het uitzonderlijk getalenteerde team van Peak te verwelkomen bij Zynga,” zei Frank Gibeau, chief executive officer van Zynga. “Met de toevoeging van Toon Blast en Toy Blast breiden we ons portfolio van livediensten uit naar acht eeuwige franchises, waardoor onze wereldwijde doelgroep aanzienlijk toeneemt en onze opwindende pijplijn van nieuwe games wordt uitgebreid. Als een gecombineerd team bevinden we ons in een goede positie om samen sneller te groeien.”

“We zijn zeer blij met de afronding van deze grandioze samenwerking, die niet alleen invloed zal hebben op Zynga en Peak, maar op de hele mobiele gaming-industrie”, zei Sidar Sahin, oprichter en chief executive officer van Peak. “Aan de basis van deze samenwerking ligt een gezamenlijke visie — om mensen samen te brengen door games. De cultuur van Peak is geworteld in onophoudelijk leren en vooruitgang, dus als we samen met Zynga aan dit nieuwe hoofdstuk beginnen, blijven we net zo toegewijd aan onze unieke cultuur. We zijn erg enthousiast over onze gecombineerde toekomst en wat we samen zullen bereiken.”

Peak is in 2010 opgericht door Sidar Sahin en heeft de geliefde gamefranchisesToon Blast en Toy Blast ontwikkeld. Toon Blast en Toy Blast staan bekend om hun innovatie, creativiteit en prachtige design en hebben het ‘uitklaptechniek’ binnen match-3-puzzelspellen populair gemaakt. Daarnaast hebben ze een zeer betrokken wereldwijd publiek weten te veroveren dat tot het beste behoud van spelers in de branche behoort. Gezamenlijk hebben Toon Blast en Toy Blast gemiddeld meer dan 12 miljoen dagelijks actieve mobiele gebruikers. Peak zal naar verwachting het gemiddelde aantal dagelijks actieve mobiele gebruikers van Zynga met meer dan 60% laten groeien en tegelijkertijd het internationale publiek van Zynga versterken. Peak verbetert ook de nieuwe game-pijplijn van Zynga met extra projecten in een vroege ontwikkeling.

De voltooiing van deze overname gaat van kracht op 1 juli 2020. Zynga verwacht haar richtlijn voor het hele jaar 2020 bij te stellen tijdens de rapportage van de financiële resultaten over het tweede kwartaal van 2020 op 5 augustus 2020.

Opmerking van de redactie:

Er zijn centrale kunst- en uitzendbronnen voor gebruik beschikbaar via de volgende link: https://bit.ly/ZyngaKeyArtandVideo

Over Zynga Inc.

Zynga is wereldleider in interactief entertainment met een missie om de wereld via games te verbinden. Tot op heden hebben meer dan een miljard mensen de franchises van Zynga gespeeld, waaronder CSR Racing™, Empires & Puzzles™, Merge Dragons!™, Merge Magic!™, Words With Friends™ en Zynga Poker™. Zynga’s games zijn beschikbaar in meer dan 150 landen en kunnen wereldwijd op sociale platforms en mobiele apparaten worden gespeeld. Het bedrijf, opgericht in 2007, heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en verdere locaties in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, India, Turkije en Finland. Ga voor meer informatie naar www.zynga.com of volg Zynga op Twitter, Instagram, Facebook of de blog van Zynga.

Over Peak

Peak is een toonaangevend bedrijf voor mobiel gamen, aangedreven door een team dat onophoudelijke vooruitgang waardeert. Peak gelooft dat de beste producten worden gemaakt wanneer getalenteerde mensen autonome teams vormen die streven naar impact. Peak heeft momenteel twee toonaangevende mobiele franchises: Toon Blast en Toy Blast, die de afgelopen twee jaar consequent in de Amerikaanse top 10 en top 20 van winstgevende games voor iPhone staan, en samen gemiddelde meer dan 12 miljoen dagelijks actieve mobiele gebruikers hebben. Peak is opgericht in 2010 en is gevestigd in Istanbul, Turkije. Ga voor meer informatie naar www.peak.com.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte uitspraken, waaronder de uitspraken die betrekking hebben op ons vermogen om de beoogde voordelen te realiseren van de overname van Peak Oyun Yazılım ve Pazarlama Anonim Şirketin (“Peak”), inclusief de uitbreiding van ons wereldwijde publiek, de toename van het gemiddelde aantal dagelijks actieve mobiele gebruikers (daily active users of DAU) en onze algemene groei, en updates van onze verwachte en toekomstige financiële prestaties. Toekomstgerichte uitspraken omvatten vaak woorden zoals ‘perspectief’, ‘verwacht’, ‘gepland’, ‘voornemens’, ‘zullen’, ‘anticiperen’, ‘geloven’, ‘target’, ‘verwachten’, en andere termen met betrekking in de toekomende tijd die in het algemeen toekomstgericht zijn. De verwezenlijking of het succes van de zaken zoals beschreven door dergelijke toekomstgerichte uitspraken omvatten belangrijke risico’s, onzekerheden en veronderstellingen. In dergelijke toekomstgerichte uitspraken, die gebaseerd zijn op informatie die ons ter beschikking stond op de datum van dit bericht, moet geen overmatig vertrouwen worden gesteld. Wij nemen geen verplichting op ons om dergelijke uitspraken te actualiseren. Meer informatie over deze risico’s, onzekerheden en veronderstellingen zijn, of zullen, in meer detail worden beschreven in onze publieke deponeringen bij de Securities and Exchange Commission (de ‘SEC’), waarvan kopieën verkregen kunnen worden door de website van onze Investor Relations te bezoeken via http://investor.zynga.com of de website van de SEC op www.sec.gov.

Belangrijke operationele statistieken

We beheren ons bedrijf door verschillende operationele statistieken bij te houden, waaronder het aantal dagelijks actieve mobiele gebruikers. ‘Dagelijks actieve mobiele gebruikers’, die het aantal dagelijks actieve gebruikers van onze mobiele games meten, worden geregistreerd en geschat door onze interne analysesystemen. We bepalen dagelijks actieve mobiele gebruikers en andere operationele statistieken met behulp van interne bedrijfsgegevens op basis van het bijhouden van de activiteiten van gebruikersaccounts. We gebruiken ook informatie die door derde partijen wordt verstrekt, inclusief netwerkaanmeldingen van derde partijen die door platformproviders worden verstrekt, om ons te helpen te achterhalen of een speler die is ingelogd onder twee of meer verschillende gebruikersaccounts dezelfde persoon is.

Dagelijks actieve mobiele gebruikers. We definiëren dagelijks actieve mobiele gebruikers als het aantal personen dat een van onze mobiele games op een bepaalde dag heeft gespeeld. Het gemiddelde dagelijks actieve mobiele gebruikers voor een bepaalde periode is het gemiddelde van de dagelijks actieve mobiele gebruikers voor elke dag gedurende die periode. In deze statistiek wordt een persoon die twee verschillende mobiele games op dezelfde dag speelt, geteld als twee dagelijks actieve gebruikers. We gebruiken dagelijks actieve mobiele gebruikers als maatstaf voor de betrokkenheid van het publiek.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Zynga investeerdersrelaties:

Rebecca Lau

Investors@zynga.com

Zynga pers:

Sarah Ross

Sarah@zynga.com

Peak pers:

Barlas Cevikus

Barlas@peak.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr