13:00 uur 01-06-2020

Zynga gaat een overeenkomst aan voor de overname van Peak in Istanbul, maker van vooraanstaande mobiele franchises Toon Blast en Toy Blast

  • Toon Blast en Toy Blast breiden het portfolio van Zynga uit naar acht eeuwige franchises
  • Verhoogt het aantal dagelijks actieve mobiele gebruikers van Zynga met meer dan 60%
  • De getalenteerde teams van Zynga en Peak bundelen hun krachten om samen sneller te groeien
  • Peak zal hun unieke creatieve cultuur en merkidentiteit behouden
  • De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 afgerond
  • Zynga werkt de financiële vooruitzichten voor het tweede kwartaal en het gehele jaar 2020, exclusief Peak, bij
  • Het management zal vandaag om 05:00 uur een live vragen- en antwoordensessie houden Pacific Time

SAN FRANCISCO–(BUSINESS WIRE)– Zynga Inc. (Nasdaq: ZNGA), een marktleider in interactief entertainment, kondigde vandaag aan dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om Peak, een van de meest succesvolle mobiele gamingbedrijven ter wereld, over te nemen voor $ 1,8 miljard. Peak brengt een team van 100 personen en twee eeuwige franchises, Toon Blast en Toy Blast, die al meer dan twee jaar consistent in de Amerikaanse top 10 en top 20 van winstgevende games voor iPhone staan. Deze franchises voegen een aanzienlijke omvang toe aan de livediensten van Zynga en zullen de komende jaren een extra stimulans zijn voor de marge-uitbreiding. Peak verbetert ook de nieuwe game-pijplijn van Zynga met extra projecten in een vroege ontwikkeling.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200601005180/nl/

Zynga Enters Into Agreement to Acquire Istanbul-based Peak, Creator of Top Charting Mobile Franchises Toon Blast and Toy Blast (Graphic: Business Wire)

Zynga Enters Into Agreement to Acquire Istanbul-based Peak, Creator of Top Charting Mobile Franchises Toon Blast and Toy Blast (Graphic: Business Wire)

Peak is in 2010 opgericht door Sidar Sahin en heeft de geliefde gamefranchisesToon Blast en Toy Blast ontwikkeld. Toon Blast en Toy Blast staan bekend om hun innovatie, creativiteit en prachtige design en hebben het ‘uitklaptechniek’ binnen match-3-puzzelspellen populair gemaakt. Daarnaast hebben ze een zeer betrokken wereldwijd publiek weten te veroveren dat tot het beste behoud van spelers in de branche behoort. Gezamenlijk hebben Toon Blast en Toy Blast gemiddeld meer dan 12 miljoen dagelijks actieve mobiele gebruikers. Peak zal naar verwachting het gemiddelde aantal dagelijks actieve mobiele gebruikers van Zynga met meer dan 60% laten groeien en tegelijkertijd het internationale publiek van Zynga versterken.

“We zijn vereerd om Sidar en zijn team te verwelkomen bij Zynga. Peak is een van ‘s werelds beste makers van puzzelspellen en we kunnen niet enthousiaster zijn om dergelijk creatief en gepassioneerd talent aan ons bedrijf toe te voegen,” aldus Frank Gibeau, Chief Executive Officer van Zynga. “Met de toevoeging van Toon Blast en Toy Blast, breiden we ons portfolio van livediensten uit naar acht eeuwige franchises, waardoor onze wereldwijde doelgroep aanzienlijk toeneemt en aan onze opwindende nieuwe game-pijplijn wordt toegevoegd. Als een gecombineerd team bevinden we ons in een goede positie om samen sneller te groeien.”

“Dit is een grandioze samenwerking, niet alleen voor Zynga en Peak, maar voor de hele mobiele gaming-branche”, zegt Sidar Sahin, oprichter en Chief Executive Officer van Peak. “Beide bedrijven delen een gemeenschappelijke visie: mensen via games bij elkaar brengen. De cultuur van Peak is geworteld in onophoudelijk leren en vooruitgang, dus als we samen met Zynga aan dit nieuwe hoofdstuk beginnen, blijven we net zo toegewijd aan onze unieke cultuur. We zijn erg enthousiast over onze gecombineerde toekomst en wat we samen zullen bereiken.”

Zynga neemt 100% van Peak over voor $ 1,8 miljard, bestaande uit ongeveer $ 900 miljoen in contanten en ongeveer $ 900 miljoen aan gewone aandelen van Zynga (uitgegeven tegen de naar volume gewogen gemiddelde slotkoers per aandeel gedurende de dertig dagen durende handelsperiode die eindigde op 29 mei 2020). De laatste voorafgaande transactieoverweging omvat ook de gebruikelijke aanpassingen van de sluiting en de transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 worden afgerond.

Opmerking van de editor:

Er zijn belangrijke kunst- en uitzendmiddelen voor gebruik beschikbaar via de volgende link: https://bit.ly/ZyngaKeyArtandVideo

Geüpdatete vooruitzichten voor het tweede kwartaal en het gehele jaar 2020

Op basis van de sterkte van zijn portfolio met livediensten, werkt Zynga zijn financiële vooruitzichten voor het tweede kwartaal en gehele jaar 2020 bij.

Deze update bevat geen bijdragen van Peak, aangezien de transactie onderhevig is aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en naar verwachting zal worden afgerond in het derde kwartaal van 2020.

(In miljoenen, exclusief gegevens per aandeel, niet geauditeerd)

Voorafgaand 2e kwartaal 2020

Richtlijn vanaf

6-5-2020

Update van Zynga

Bijgewerkt 2e kwartaal 2020

Richtlijn vanaf

1-6-2020

Afstemming van omzet naar boekingen

Omzet

$

400

$

30

$

430

Wijziging in uitgestelde omzet

60

10

70

Boekingen

$

460

$

40

$

500

Afstemming van nettoverlies op aangepaste EBITDA

Nettoverlies

$

(60

)

$

(100

)

$

(160

)

Voorwaardelijke vergoeding aanpassing marktwaarde

25

100

125

Acquisitiegerelateerde transactiekosten

1

3

4

Andere afstemmende items1

66

66

Aangepaste EBITDA

$

32

$

3

$

35

Basis en verwaterd nettoverlies per aandeel

$

(0,06

)

$

(0,11

)

$

(0,17

)

GAAP basis en verwaterde aandelen

960

960

1 Bekijk meer details in de Afstemming van GAAP- naar Non-GAAP-tabellen in het gedeelte Non-GAAP financiële maatregelen

(In miljoenen, exclusief gegevens per aandeel, niet geauditeerd)

Voorafgaand boekjaar 2020

Richtlijn vanaf

6-5-2020

Update van Zynga

Bijgewerkt boekjaar

Richtlijn vanaf

1-6-2020

Afstemming van omzet naar boekingen

Omzet

$

1.650

$

40

$

1.690

Wijziging in uitgestelde omzet

150

150

Boekingen

$

1.800

$

40

$

1.840

Afstemming van nettoverlies op aangepaste EBITDA

Nettoverlies

$

(245

)

$

(105

)

$

(350

)

Voorwaardelijke vergoeding aanpassing marktwaarde

200

100

300

Voorziening voor inkomstenbelasting

40

10

50

Acquisitiegerelateerde transactiekosten

3

8

11

Andere afstemmende items1

212

212

Aangepaste EBITDA

$

210

$

13

$

223

Basis en verwaterd nettoverlies per aandeel

$

(0,25

)

$

(0,11

)

$

(0,36

)

GAAP basis en verwaterde aandelen

965

965

1 Bekijk meer details in de Afstemming van GAAP- naar Non-GAAP-tabellen in het gedeelte Non-GAAP financiële maatregelen

Informatie over webcast en conferentiegesprek

Het management van Zynga belegt vandaag een conferentiegesprek om 05:00 uur. Pacific Time (08:00 uur Eastern Time) om de transactie en updates van de vooruitzichten voor het tweede kwartaal en het volledige jaar 2020 van het bedrijf te bespreken.

Het conferentiegesprek is toegankelijk via http://investor.zynga.com – een herhaling zal beschikbaar zijn op de website na het gesprek – of via het onderstaande inbelnummer:

  • Tolvrije inbelnummer: (800) 537-0745
  • Internationale inbelnummer: (253) 237-1142
  • Conferentie-ID: 1994758

Over Zynga Inc.

Zynga is wereldleider in interactief entertainment met een missie om de wereld via games te verbinden. Tot op heden hebben meer dan een miljard mensen de franchises van Zynga gespeeld, waaronder CSR RacingTM, Empires & PuzzlesTM, Merge Dragons!TM, Merge Magic!TM, Words With FriendsTM en Zynga PokerTM. Zynga’s games zijn beschikbaar in meer dan 150 landen en kunnen wereldwijd op sociale platforms en mobiele apparaten worden gespeeld. Het bedrijf, opgericht in 2007, heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco en verdere locaties in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, India, Turkije en Finland. Ga voor meer informatie naar www.zynga.com of volg Zynga op Twitter, Instagram, Facebook of de blog van Zynga.

Over Peak

Peak is een toonaangevend bedrijf voor mobiel gamen, aangedreven door een team dat onophoudelijke vooruitgang waardeert. Peak gelooft dat de beste producten worden gemaakt wanneer getalenteerde mensen autonome teams vormen die streven naar impact. Peak heeft momenteel twee toonaangevende mobiele franchises: Toon Blast en Toy Blast, die de afgelopen twee jaar consequent in de Amerikaanse top 10 en top 20 van winstgevende games voor iPhone staan, en samen gemiddelde meer dan 12 miljoen dagelijks actieve mobiele gebruikers hebben. Peak is opgericht in 2010 en is gevestigd in Istanbul, Turkije. Ga voor meer informatie naar www.peak.com.

Toekomstgerichte uitspraken

Dit persbericht bevat toekomstgerichte uitspraken, met inbegrip van die uitspraken met betrekking tot onze vooruitzichten voor het tweede kwartaal en het volledige jaar onder de kop ‘Geüpdatete vooruitzichten voor het tweede kwartaal en het gehele jaar 2020’, ‘Geüpdatete vooruitzichten tweede kwartaal 2020 afstemming van GAAP met niet-GAAP’, en ‘Geüpdatete vooruitzichten boekjaar 2020 afstemming van GAAP op niet-GAAP’ en verklaringen met betrekking tot onder meer: ons vermogen om de beoogde voordelen te behalen uit de overname van Peak Oyun Yazılım ve Pazarlama Anonim Şirketin (‘Peak’), inclusief uitbreiding van onze wereldwijd publiek, waardoor ons gemiddelde aantal dagelijks actieve mobiele gebruikers groeit en bijdraagt aan onze ontwikkelingspijplijn en onze algehele groei; de aankoopprijs voor de overname van Peak; de vorm en toewijzing van dealoverweging; het tijdsbestek waarin de afsluiting van de transactie wordt verwacht; en ons vermogen om financiële prognoses te behalen, waaronder omzet, boekingen, inkomsten en margedoelstellingen. Toekomstgerichte uitspraken omvatten vaak woorden zoals ‘perspectief’, ‘verwacht’, ‘gepland’, ‘voornemens’, ‘zullen’, ‘anticiperen’, ‘geloven’, ‘target’, ‘verwachten’, en andere termen met betrekking in de toekomende tijd die in het algemeen toekomstgericht zijn. De verwezenlijking of het succes van de zaken zoals beschreven door dergelijke toekomstgerichte uitspraken omvatten belangrijke risico’s, onzekerheden en veronderstellingen. In dergelijke toekomstgerichte uitspraken, die gebaseerd zijn op informatie die ons ter beschikking stond op de datum van dit bericht, moet geen overmatig vertrouwen worden gesteld. Wij nemen geen verplichting op ons om dergelijke uitspraken te actualiseren. Meer informatie over deze risico’s, onzekerheden en veronderstellingen zijn, of zullen, in meer detail worden beschreven in onze publieke deponeringen bij de Securities and Exchange Commission (de ‘SEC’), waarvan kopieën verkregen kunnen worden door de website van onze Investor Relations te bezoeken via http://investor.zynga.com of de website van de SEC op www.sec.gov.

Belangrijke operationele statistieken

We beheren ons bedrijf door verschillende operationele statistieken bij te houden, waaronder het aantal dagelijks actieve mobiele gebruikers. ‘Dagelijks actieve mobiele gebruikers’, die het aantal dagelijks actieve gebruikers van onze mobiele games meten, worden geregistreerd en geschat door onze interne analysesystemen. We bepalen dagelijks actieve mobiele gebruikers en andere operationele statistieken met behulp van interne bedrijfsgegevens op basis van het bijhouden van de activiteiten van gebruikersaccounts. We gebruiken ook informatie die door derde partijen wordt verstrekt, inclusief netwerkaanmeldingen van derde partijen die door platformproviders worden verstrekt, om ons te helpen te achterhalen of een speler die is ingelogd onder twee of meer verschillende gebruikersaccounts dezelfde persoon is.

Dagelijks actieve mobiele gebruikers. We definiëren dagelijks actieve mobiele gebruikers als het aantal personen dat een van onze mobiele games op een bepaalde dag heeft gespeeld. Het gemiddelde dagelijks actieve mobiele gebruikers voor een bepaalde periode is het gemiddelde van de dagelijks actieve mobiele gebruikers voor elke dag gedurende die periode. In deze statistiek wordt een persoon die twee verschillende mobiele games op dezelfde dag speelt, geteld als twee dagelijks actieve gebruikers. We gebruiken dagelijks actieve mobiele gebruikers als maatstaf voor de betrokkenheid van het publiek.

Niet-GAAP financiële maatstaven

We hebben in dit persbericht bepaalde niet-GAAP financiële maatstaven verstrekt ter aanvulling van onze geconsolideerde jaarrekening opgesteld in overeenstemming met U.S. GAAP (onze ‘GAAP financiële overzichten’). Het management gebruikt intern niet-GAAP financiële maatstaven bij het analyseren van onze financiële resultaten om operationele prestaties en liquiditeit te beoordelen. Onze niet-GAAP financiële maatstaven kunnen verschillen van niet-GAAP financiële maatstaven die door andere bedrijven worden gebruikt.

De presentatie van onze niet-GAAP financiële maatstaven is niet bedoeld om afzonderlijk te worden beschouwd of als vervanging voor, of beter dan, onze GAAP financiële overzichten. Wij zijn van mening dat zowel het management als de investeerders er baat bij hebben om naar onze niet-GAAP financiële maatstaven te verwijzen bij het beoordelen van onze prestaties en bij het plannen, voorspellen en analyseren van toekomstige periodes. Wij zijn van mening dat onze niet-GAAP financiële maatstaven nuttig zijn voor beleggers omdat ze meer transparantie mogelijk maken met betrekking tot de belangrijkste financiële maatstaven die we gebruiken bij het nemen van operationele beslissingen en omdat onze beleggers en analisten ze gebruiken om de gezondheid van ons bedrijf te beoordelen.

We hebben onze niet-GAAP financiële maatstaven die in dit persbericht zijn gebruikt, afgestemd op de meest direct vergelijkbare GAAP financiële maatstaven in de volgende tabellen. Vanwege de volgende beperkingen van onze niet-GAAP financiële maatstaven, dient u rekening te houden met de niet-GAAP financiële maatstaven die in deze brief met onze GAAP financiële overzichten worden gepresenteerd.

De belangrijkste beperkingen van onze niet-GAAP financiële maatstaven zijn:

  • De boekingen weerspiegelen niet dat we de omzet uit online gamen en omzet uit bepaalde advertentietransacties over de geschatte gemiddelde speelperiode van betalers voor duurzame virtuele items of zoals geconsumeerd voor consumeerbare virtuele items uitstellen en erkennen;
  • De aangepaste EBITDA omvat niet de impact van op aandelen gebaseerde compensatiekosten, acquisitie-gerelateerde transactiekosten, voorwaardelijke vergoedingen voor aanpassingen marktwaarde en juridische schikkingen en gerelateerde juridische kosten;
  • De aangepaste EBITDA weerspiegelt geen voorzieningen voor of voordelen uit winstbelastingen en omvat geen andere inkomsten (uitgaven) netto, waaronder winsten en verliezen uit hoofde van deviezen en activa, rentelasten en rentebaten; en
  • De aangepaste EBITDA is exclusief waardevermindering en afschrijvingen van materiële en immateriële activa. Hoewel waardevermindering en afschrijvingen niet-contante kosten zijn, moeten de activa die worden afgewaardeerd en afgeschreven in de toekomst mogelijk worden vervangen.

ZYNGA INC.

GEÜPDATETE VOORUITZICHTEN TWEEDE KWARTAAL 2020 AFSTEMMING VAN GAAP MET NIET-GAAP

(In miljoenen, exclusief gegevens per aandeel, niet geauditeerd)

 

Voorafgaand 2e kwartaal 2020

Richtlijn vanaf

6-5-2020

Update van Zynga

Bijgewerkt 2e kwartaal 2020

Richtlijn vanaf

1-6-2020

Afstemming van omzet naar boekingen

Omzet

$

400

$

30

$

430

Wijziging in uitgestelde omzet

60

10

70

Boekingen

$

460

$

40

$

500

Afstemming van nettoverlies op aangepaste EBITDA

Nettoverlies

$

(60

)

$

(100

)

$

(160

)

Voorziening voor inkomstenbelasting

10

10

Niet rentedragende inkomsten

(2

)

(2

)

Rentelasten

8

8

Waardevermindering & afschrijvingen

20

20

Acquisitiegerelateerde transactiekosten

1

3

4

Voorwaardelijke vergoeding aanpassing marktwaarde

25

100

125

Op aandelen gebaseerde compensatie-uitgaven

30

30

Aangepaste EBITDA

$

32

$

3

$

35

Basis en verwaterd nettoverlies per aandeel

$

(0,06

)

$

(0,11

)

$

(0,17

)

GAAP basis en verwaterde aandelen

960

960

ZYNGA INC.

GEÜPDATETE VOORUITZICHTEN BOEKJAAR 2020 AFSTEMMING VAN GAAP OP NIET-GAAP

(In miljoenen, exclusief gegevens per aandeel, niet geauditeerd)

 

Voorafgaand boekjaar 2020

Richtlijn vanaf

6-5-2020

Update van Zynga

Bijgewerkt boekjaar

Richtlijn vanaf

1-6-2020

Afstemming van omzet naar boekingen

Omzet

$

1.650

$

40

$

1.690

Wijziging in uitgestelde omzet

150

150

Boekingen

$

1.800

$

40

$

1.840

Afstemming van nettoverlies op aangepaste EBITDA

Nettoverlies

$

(245

)

$

(105

)

$

(350

)

Voorziening voor inkomstenbelasting

40

10

50

Andere inkomsten (kosten), netto

2

2

Niet rentedragende inkomsten

(10

)

(10

)

Rentelasten

30

30

Waardevermindering & afschrijvingen

80

80

Acquisitiegerelateerde transactiekosten

3

8

11

Voorwaardelijke vergoeding aanpassing marktwaarde

200

100

300

Op aandelen gebaseerde compensatie-uitgaven

110

110

Aangepaste EBITDA

$

210

$

13

$

223

Basis en verwaterd nettoverlies per aandeel

$

(0,25

)

$

(0,11

)

$

(0,36

)

GAAP basis en verwaterde aandelen

965

965

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Zynga investeerdersrelaties:

Rebecca Lau

Investors@zynga.com

Zynga pers:

Sarah Ross

Sarah@zynga.com

Peak pers:

Barlas Cevikus

Barlas@peak.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr