05:01 uur 13-03-2019

NTT Communications opent Nexcenter Lab™ voor open innovatie

Focus op nieuwe services en technologieën voor DX

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– NTT Communications Corporation (NTT Com), het bedrijf voor ICT-oplossingen en internationale communicatie binnen de NTT Group (TOKYO:9432), kondigde vandaag de lancering aan van het Nexcenter Lab™-programma voor de promotie van open innovatie in samenwerking met deelnemende bedrijven. Het programma biedt PoC-omgevingen voor het ontwikkelen en testen van nieuwe bedrijven en services met de focus op digitale transformatie (DX), gebruik makend van de nieuwste services en technologieën van de volgende generatie van NTT Com’s IT-partners. Het programma is beschikbaar in twee datacenters van NTT Com’s Nexcenter™ in Tokio.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190312005978/nl/

Image of concept of Nexcenter Lab(TM) (Graphic: Business Wire)

Image of concept of Nexcenter Lab(TM) (Graphic: Business Wire)

Kenmerken van Nexcenter Lab™

Het programma biedt deelnemende bedrijven het gebruik van PoC-omgevingen en exclusieve ruimtes voor meetings, seminars en workshops, 24 uur per dag.

• ICT-omgeving met geavanceerde services en technologieën
Een belangrijk doel van het programma is deelnemers in staat stellen om hun nieuwste technologieën en services te testen en te verifiëren, om dit aanbod zodoende sneller op de markt te kunnen brengen. Zij zullen toegang krijgen tot ICT-omgevingen waarin servers met extra grote warmteontwikkeling, zoals GPU, en geavanceerde diensten van NTT Com en partnerbedrijven, zoals hybride cloud, KI en IoT, kunnen worden gebruikt en gecombineerd om technologieën als deep learning en blockchain te kunnen verifiëren. NTT Com zal verbindingen bieden voor de publieke cloud, gratis gebruik van serverracks in datacenters, gratis gebruik van de Enterprise Cloud-service en meer.

Deelnemers zullen toegang krijgen tot (bijvoorbeeld):

 • Japan’s eerste rack-type airconditioningsysteem met hoge betrouwbaarheid, dat in staat is om servers met extra grote warmteontwikkeling, met meer dan 30 kW per rack, te koelen
 • Gelijkstroomnet met hoge voltage (High-voltage DC, HVDC)
 • Netwerkservices voor belangrijkste drie IX-verbindingen en publieke couldverbindingen
 • Door partners gefinancierde services, waaronder cloudservices, ICT-apparaten, gratis SaaS-accounts, enz.

• Omgeving voor open innovatie
NTT Com zal met deelnemende partners en klanten een verscheidenheid aan initiatieven voor gezamenlijke creatie implementeren, en open innovatie ondersteunen op basis van het ecosysteem dat door middel van het programma zal ontstaan. NTT Com zal met deelnemende bedrijven bijvoorbeeld mogelijkheden voor gezamenlijke creatie creëren door het bieden van portals voor het zoeken van activiteiten die elk bedrijf in het programma onderneemt. NTT Com organiseert eveneens seminars, uitgevoerd door experts, en topbijeenkomsten, waar partnerbedrijven zich verzamelen. Daarnaast zal NTT Com de inzet van deelnemende bedrijven ondersteunen door het delen van casestudies, zoals de gezamenlijke implementatie van PoC, en het verbinden van bedrijven met verschillende services.

Verklaring van vertegenwoordigende partners

 • Takeshi Igarashi, directeur hybride IT van Hewlett-Packard Japan, Ltd.
  Hewlett-Packard Japan, Ltd. omarmt en waardeert de ontwikkeling van NTT Com’s “Nexcenter Lab™”. Hewlett Packard Enterprise (HPE) stelt geheugengestuurde computing (Memory-Driven Computing, MDC) voor als een van de manieren voor klanten om DX te realiseren. HPE kondigde de lancering aan van een incubatiemethode met gespecialiseerde vaardigheden door middel van MDC, waarbij de expertise van Hewlett Packard Labs wordt benut. We ondersteunen de verkenning van MDC-toepassingen en leveren proofs-of-concept die drastische prestatieverbeteringen zullen opleveren die nooit eerder mogelijk waren in “Nexcenter Lab™”.
 • Yukinori Kusaka, senior directeur, NTT Sales, Dell EMC (EMC Japan K.K.)
  We juichen de lancering van Nexcenter Lab™ door NTT Com toe. Met de voortdurend toenemende vraag naar nieuwe technologieën, zoals KI, IoT en 3DCG waarvoor het voortdurend toenemende Graphics Processing Unit (GPU)-vermogen vereist is, is het noodzakelijk geworden om een datacenter als dat van NTT Com te ontwikkelen, waarin een groot aantal GPU-servers kan draaien. Dell EMC is verheugd met de bijdrage aan de server- en koelsysteeminfrastructuur van het Nexcenter Lab™, waarmee alle klanten efficiënt GPU-vermogen kunnen gebruiken. We kijken uit naar Nexcenter Lab™’s ondersteuning van de ontwikkeling en introductie van services van de volgende generatie voor de klanten.
 • Hiroaki Okashita, senior manager van APAC Office of Technology, directeur product en strategie van Red Hat K.K.
  Red Hat, ’s werelds toonaangevende aanbieder van open source-oplossingen, benut dankzij de samenwerking met NTT Com het vermogen van innovatieve open source-technologieën voor de ondersteuning van DX voor klanten. Specifiek bieden we een PoC-omgeving via Nexcenter Lab™ op basis van het Red Hat OpenStackPlatform, met zeer schaalbare en veiligere cloudmogelijkheden en het Red Hat OpenShift Container Platform, het meest uitgebreide Kubernetes-bedrijfsplatform in de industrie voor het bouwen van een hybride cloudomgeving. Daarnaast draagt Red Hat als strategisch adviseur in een ontdekkingssessie bij aan het oplossen van het probleem. Dit stelt klanten in staat om concurrerende nieuwe services of bedrijfsmodellen te promoten, niet alleen om ontwikkelingsmogelijkheden en microservices te introduceren, maar ook om GPU aan te bieden als een service voor KI en machine learning door OpenShift-containerservice, geoptimaliseerd voor GPU.

Vanaf nu zal NTT Com het programma verder versterken door samenwerkingen met bedrijven uit verschillende industrieën en bestaande partners in IT en andere industrieën. NTT Com plant eveneens de uitbreiding van het programma naar de regio Osaka in Japan en wereldwijd vanuit Thailand. We zullen ook samenwerken met vergelijkbare initiatieven in Duitsland en Maleisië. De hoop bestaat dat nieuw gegenereerde technologieën, services en kennis via dit programma zullen uitgroeien tot de facto normen en zodoende kunnen bijdragen aan de realisatie van slimme gemeenschappen.

Als DX EnablerTM helpt NTT Com klanten bij de transformatie van hun bedrijven en het creëren van nieuwe zakelijke mogelijkheden door het gebruik van digitale data. NTT Com’s optimale platform voor waardevol gebruik van digitale data wordt geoptimaliseerd voor KI-diensten, datamanagement, service-ondersteuning, globale IoT door middel van eSIM en netwerkservices die meerdere clouds flexibel linken, wat bijdraagt aan het transformeren van data in waardevolle informatie en intelligentie.

Promotievideo van Nexcenter Lab™
https://www.youtube.com/watch?v=27AyyqkwMP0

Bijbehorende link:
NTT Communications to Expand Ecosystem for Interconnection of Major Data Centers in Japan (persbericht van 17 januari 2019)
https://www.ntt.com/en/about-us/press-releases/news/article/2019/0117.html

Partnerbedrijven Nexcenter Lab™

 • Hewlett-Packard Japan, Ltd.
 • EMC Japan K.K.
 • Red Hat K.K.
 • Intel Corporation
 • Panduit Corporation Japan Branch
 • Murata Manufacturing Co., Ltd.
 • ABEJA, Inc.
 • Lenovo Enterprise Solutions Ltd. Japan
 • Raritan Japan, Inc.
 • Oracle Corporation Japan
 • NIHON FORM SERVICE CO., LTD.
 • NITTO KOGYO CORPORATION
 • CHUO ELECTRIC WORKS CO., LTD.
 • Kawamura Electric Inc.
 • Masaru Industries, Ltd.
 • NOHMI BOSAI LTD.
 • NEC Corporation
 • Hibiya Engineering, Ltd.
 • NTT FACILITIES, INC
 • NTT PC Communications Incorporated
 • SUPERMICRO K.K.
 • VMware K.K.

Hierin genoemde bedrijfsnamen en logo’s zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie
Tomoki Morita, Mai Shibasaki
Cloud Services
NTT Communications
Tel: +81 3 6733 9511
Mail: innovation-cl@ntt.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr