13:19 uur 11-09-2018

NTT Com verdubbelt capaciteit voor datatoevoer in Osaka

TOKYO–(BUSINESS WIRE)–

Zal Osaka 6 Data Center en Osaka 7 Data Center in 2019 lanceren

NTT Communications Corporation (NTT Com), de ICT-oplossingen en de internationale communicatie-activiteiten binnen de NTT Group (TOKYO: 9432), hebben vandaag aangekondigd dat ze eind 2019 het Osaka 6 Data Center (Osaka 6) en Osaka 7 Data Center (Osaka 7) zullen lanceren en daarmee de capaciteit voor datatoevoer met een factor 2,2 uitbreiden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20180911005352/nl/

Rendition of Osaka 6 Data Center (Graphic: Business Wire)

Rendition of Osaka 6 Data Center (Graphic: Business Wire)

De Osaka 6, die gevestigd zal worden in een gebouw dat NTT West Corporation bouwt in het centrum van Osaka, zal starten met een serverruimte van 460 m2 om uiteindelijk uit te breiden naar een oppervlakte van 1.370 m2 en 400 racks. De Osaka 7, die gevestigd zal worden in een speciaal datacentergebouw in Ibaraki, Osaka Prefecture, zal in eerste instantie gaan beschikken over een serverruimte van 3.800 m2 om uiteindelijk uit te breiden naar een oppervlakte van 9.500 m2 en 4.200 racks.

“In reactie op de sterke vraag naar enorme hoeveelheden gegevens van cloudserviceproviders en andere grootgebruikers in het grotere Osaka-gebied, hebben we, ondanks het feit dat we in 2016 ons Osaka 5 Data Center hebben gelanceerd, besloten om twee nieuwe datacenters te bouwen om nog meer aan de klantbehoefte te kunnen voldoen”, aldus Kenichiro Iida, Senior Vice President, hoofd van Cloud Services. “De vraag van bedrijven naar gegevens is al groot, maar we voorzien nog meer gegevensbehoeften voor hybride cloudservices die collocatie en multi-clouds combineren.”

Kenmerken van Osaka 6 en 7

• Handige locaties om verschillende klanten te bedienen
Osaka 6 in het centrum van Osaka is gemakkelijk bereikbaar vanaf meerdere stations, met het dichtstbijzijnde metrostation op een loopafstand van slechts twee minuten. Osaka 7 in Ibaraki bevindt zich in de buurt van het centrum van Osaka, maar biedt minder risico op rampen, zoals overstromingen en aardbevingen. Beide datacenters staan rechtstreeks in verbinding met het Dojima-gebied van Osaka, een belangrijk interconnectiepunt voor ISP’s en datacenter-bedrijven. Services zullen beschikbaar zijn voor een groot aantal klanten, waaronder grote cloudserviceproviders en andere leveranciers en ondernemingen die op grote schaal gegevens leveren, c.q. verwerken.

• Ideale netwerkomgeving
Beide datacenters zullen volledig voldoen aan de strenge apparatuur- en bedieningsnormen die wereldwijd zijn verenigd onder de Nexcenter™-serie datacenters van NTT Com. Naast redundante stroom, airconditioning, verbindingen en beveiliging profiteren gebruikers van de hoogwaardige, betrouwbare en capacitief krachtige netwerkinfrastructuur NTT Com. IX, ISP en multi-cloudconnectiviteit zullen worden verbeterd door rechtstreekse verbindingen met andere datacenters van NTT Com in Osaka via 10 Gbps Nexcenter Connect™ Metro.

• Hoge ramptolerantie
Beide datacenters zullen worden uitgerust met een seismische isolatiestructuur om de impact op gebouwen en apparatuur van klanten te minimaliseren als opnieuw een Nankai megathrust-aardbeving zou plaatsvinden. Stroomvoorziening, netwerkapparatuur, serverruimtes en andere belangrijke voorzieningen zullen zich op de tweede verdieping of hoger van Osaka 6 bevinden om beschikbaarheid zonder onderbrekingen mogelijk te maken, zelfs als de eerste verdieping zou overstromen. Betrouwbare stroomvoorziening wordt gewaarborgd door het gebruik van meerdere elektriciteitscentrales en routes. Communicatiekabels zullen de gebouwen binnenkomen via grote, aardbevingsbestendige tunnels om schade door aardbevingen of graafwerkzaamheden aan wegen te voorkomen. Osaka 7 zal worden gevestigd in een gebied waar overstromingen zeldzaam zijn, en de stroomvoorziening zal worden beveiligd, zelfs in geval van een ramp, door een rechtstreeks verbinding te maken met de naastgelegen elektriciteitscentrale.

• Flexibele opstelling van apparatuur
Osaka 7 zal een campus-achtig datacenter zijn dat snel en tegen een lagere prijs kan worden aangepast om aan specifieke klantbehoeften te voldoen. Serverruimten zullen worden voorzien van zeer efficiënte airconditioningsystemen en kunnen servers huisvesten die zeer hoge temperaturen kunnen bereiken en 20 kW of meer aan stroom verbruiken, zoals GPU-servers. Het datacenter zal naar verwachting geavanceerde technologieën inzetten, zoals een systeem voor hoogspanningsgelijkstroom (HVDC-systeem) voor verbeterde betrouwbaarheid en ongeveer 20% minder stroomverlies door lager energieverbruik.

Achtergrond

De collocatiemarkt in Japan, die in 2018 een waarde vertegenwoordigde van ongeveer 540 miljard JPY, en datacenteractiviteiten groeide gestaag met ongeveer 7% per jaar. Cloudserviceproviders en andere leveranciers van bulkdata, evenals zakelijke klanten, blijven enorme vraag genereren. Daarnaast wordt verwacht dat het gebruik van datacenters voor hybride clouds die collocatie en multi-clouds combineren zal toenemen.

Over NTT Communications

NTT Communications lost de technologische uitdagingen van de wereld op door bedrijven te helpen complexiteit en risico’s in hun ICT-omgevingen te overwinnen met behulp van beheerde IT-infrastructuuroplossingen. Deze oplossingen worden ondersteund door onze wereldwijde infrastructuur, inclusief vooraanstaande, globale tier-1 publieke en private netwerken die meer dan 190 landen/regio’s bereiken, en meer dan 400.000 m2 van ‘s werelds meest geavanceerde datacenterfaciliteiten. Onze globale professionele dienstenteam biedt consultatie en architectuur voor de veerkracht en beveiliging vereist voor uw bedrijfssucces, en onze capaciteiten voor opschalen en globalisering zijn ongeëvenaard. Samen met NTT Data, NTT Security, NTT DOCOMO en Dimension Data, vormen wij de NTT Group.
www.ntt.com | Twitter@NTT Com | Facebook@NTT Com | LinkedIn@NTT Com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Voor meer informatie
NTT Communications
Mr. Hiroshi Seo
Cloud Services
wg-cl@ntt.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr