17:03 uur 30-04-2024

WEF Speciale Bijeenkomst afgerond in Riyad met wereldleiders die pleiten voor een duidelijk, onomkeerbaar pad naar vrede en welvaart als belangrijkste mondiale prioriteit

Riyad biedt wereldwijd platform voor toonaangevende publieke en private spelers om initiatieven te lanceren, belangrijke aankondigingen te doen over kankerbehandeling, uitroeiing van polio en een nieuwe AI-coalitie

RIYAD, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– Riyad ontving meer dan 1.000 wereldleiders tijdens de tweedaagse Speciale Bijeenkomst van het Wereld Economisch Forum (WEF) in Riyad, waar toonaangevende politieke, economische, energie- en technologische figuren opriepen tot duidelijke trajecten naar stabiliteit, welvaart en inclusieve groeikansen in het licht van toenemende grensoverschrijdende uitdagingen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240429244588/nl/

De Saoedische Minister van Economie en Planning, Zijne Excellentie Faisal Alibrahim, kondigt aan dat Saoedi-Arabië zich zal aansluiten bij de AI Governance Alliance om de 'Inclusive AI Initiative for Growth and Development' mee op te richten.

De Saoedische Minister van Economie en Planning, Zijne Excellentie Faisal Alibrahim, kondigt aan dat Saoedi-Arabië zich zal aansluiten bij de AI Governance Alliance om de ‘Inclusive AI Initiative for Growth and Development’ mee op te richten.

Met meer dan 1.000 deelnemers aan de Speciale Bijeenkomst van het WEF over Globale Samenwerking, Groei en Energie voor Ontwikkeling was dit het hoogste aantal registraties ooit voor een WEF-evenement buiten zijn jaarlijkse bijeenkomstlocatie in Davos Klosters, Zwitserland.

De Speciale Bijeenkomst vormde het toneel voor de lancering van verschillende initiatieven op het gebied van gezondheidszorg, kunstmatige intelligentie, ruimte en duurzaamheid. Op de laatste dag van de bijeenkomst zei de CEO van Moderna, Stéphane Bancel, dat het Amerikaanse farmaceutische bedrijf eraan werkt om het eerste product voor kanker op de markt te hebben, mogelijk al in 2025.

Op de eerste dag van de bijeenkomst ondertekende het Saoedische Ministerie van Volksgezondheid een memorandum van overeenstemming met de Bill & Melinda Gates Foundation om een eerlijke toegang tot gezondheidsdiensten voor iedereen te waarborgen, en om meer vaccins tegen polio, mazelen en andere vitale gezondheidsdiensten aan miljoenen kinderen wereldwijd te leveren. Het was een van de verschillende overeenkomsten die de Stichting met het Koninkrijk sloot om de mondiale gezondheidssystemen en toegang te verbeteren.

Tijdens de afsluitende plenaire sessie kondigde Zijne Excellentie Faisal Alibrahim, Minister van Economie en Planning van Saoedi-Arabië, aan dat het Koninkrijk zich heeft aangesloten bij de AI Governance Alliance en de ‘Inclusive AI Initiative for Growth and Development’ mede zal lanceren, om oplossingen te ontwikkelen voor AI-toegang en -adoptie.

Het Saoedische Ruimteagentschap kondigde ook aan dat het later dit jaar het Centrum voor Ruimtetoekomst zal lanceren in het Koninkrijk, in samenwerking met het WEF. Het centrum zal dienen als platform voor publiek-private dialogen en het bevorderen van de groei van de wereldwijde ruimte-economie.

Aan de zijlijn van de Speciale Bijeenkomst werd ook een door Saoedi-Arabië geleid Netwerk van Duurzaamheidskampioenen gelanceerd om de inspanningen van de Saoedische private sector voor decarbonisatie te versnellen.

Saoedi-Arabië kondigde ook een uitbreiding aan van zijn samenwerking met het innovatieplatform UpLink van het WEF, met twee nieuwe initiatieven die zich richten op het ontwikkelen van oplossingen voor het verminderen van emissies door de circulaire koolstofeconomie en het regenereren van de oceanen van de wereld door innovaties in de blauwe economie.

WEF-president Børge Brende noemde de Speciale Bijeenkomst in Riyad een belangrijke bijeenkomst die de aanwezigheid trok van belangrijke wereldleiders, waaronder de President van Palestina Mahmoud Abbas, de Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken en de Britse Minister van Buitenlandse Zaken David Cameron.

De toonaangevende filantroop Bill Gates nam deel aan de sessie “Het Dichten van de Gezondheidskloof”, samen met Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Directeur-Generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), en Fahad bin Abdurrahman Al-Jalajel, Minister van Volksgezondheid van Saoedi-Arabië.

*Source: AETOSWire

Contacts

Media Contact:

WSMMedia@mep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr