13:10 uur 23-01-2024

Het Koninkrijk sluit zijn deelname aan WEF AM 2024 af met de aankondiging om de speciale WEF-bijeenkomst in Riyad te organiseren

DAVOS, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Een delegatie op hoog niveau van het Koninkrijk Saoedi-Arabië heeft zijn deelname aan de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) 2024afgesloten, met als hoogtepunt een aankondiging dat Riyad een speciale WEF-bijeenkomst over wereldwijde samenwerking, groei en energie zal organiseren, tussen 28-29 april 2024.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240121105784/nl/

The Kingdom Concludes Its Participation in WEF AM 2024 with Announcement to Host WEF Special Meeting in Riyadh (Photo: AETOSWire)

The Kingdom Concludes Its Participation in WEF AM 2024 with Announcement to Host WEF Special Meeting in Riyadh (Photo: AETOSWire)

Van 15-19 januari nam de Saoedische delegatie, voorgezeten door Z.H. Prins Faisal bin Farhan bin Abdullah, minister van Buitenlandse Zaken, deel aan kritische dialogen, bilaterale en multilaterale bijeenkomsten om oplossingen voor wereldwijde uitdagingen vorm te geven en de basis te leggen voor een meer verbonden, veerkrachtige en bloeiende toekomst.

De delegatie bestond uit ZKH Prinses Reema bint Bandar AlSaud, ambassadeur van de Bewaarder van de Twee Heilige Moskeeën in de Verenigde Staten van Amerika; ZKH Dr. Majid Alkassabi, minister van Handel; ZKH Adel Aljubeir, minister van Staat voor Buitenlandse Zaken, lid van de Raad van Ministers en gezant voor Klimaat; ZKH Khalid Al Falih, minister van Investeringen; ZKH Mohammed Aljadaan, minister van Financiën; ZKH Abdullah Alswaha, minister van Communicatie en Informatietechnologie; ZKH Bandar Alkhorayef, minister van Industrie en Minerale Hulpbronnen; en ZKH Faisal Alibrahim, minister van Economie en Planning.

Enkele van de hoogtepunten waaraan de afgevaardigden deelnamen, waren: ‘Een onveilige wereld beveiligen’; ‘Wrijvingsloze diensten’; ‘Golfeconomieën: All In’; ‘Niet-banken reguleren’; ‘Gedurfde stappen voor een duurzaam Mena’; ‘Veerkracht: wat het betekent en wat eraan te doen’; ‘Toeleveringsketens van de toekomst’; ’Investeerders van First Resort: Government Inc.’; ‘De toekomst van bankieren en technologie in Saoedi-Arabië: Wat het betekent voor investeerders”; “MENA’s economisch dilemma: hervormingen te midden van onzekerheid’; en een speciale WEF-panelsessie over‘ Saudi Arabia: Het pad vooruit’, die gericht was op de leidende rol van het Koninkrijk bij het bevorderen van vrede, veiligheid en welvaart in het Midden-Oosten.

De delegatie van het Koninkrijk lanceerde ook de Saudi House: Bold Visions Series, die makers van verandering, beleidsmakers en innovators bijeenriep om deel te nemen aan dialogen die gericht waren op de oplossingen die nodig waren op belangrijke gebieden van economische ontwikkeling, waaronder de blauwe economie, toerisme en investeringen in technologie.

De speciale WEF-bijeenkomst in Riyad maakt deel uit van een belangrijke overeenkomst tussen Saoedi-Arabië en het Forum, die is ingesteld om meer dan 700 wereldleiders uit de publieke en private sector, internationale organisaties, NGO’s, de academische wereld en het maatschappelijk middenveld samen te brengen om de dialoog tussen landen te bevorderen om de internationale samenwerking nieuw leven in te blazen.

Op donderdag 18 januari ondertekende het Koninkrijk twee overeenkomsten met het innovatieplatform UpLink van WEF om innovatieve wereldwijde oplossingen te katalyseren voor de meest urgente milieu- en duurzaamheidsuitdagingen van vandaag. De twee overeenkomsten zijn gericht op het bevorderen van innovatie-ecosystemen rond ondernemers in een vroeg stadium om investeringen en ondersteuning te stimuleren voor baanbrekende oplossingen voor kritieke uitdagingen op het gebied van duurzame ontwikkeling, waaronder aantasting van de oceaan, verlies van biodiversiteit en de circulaire koolstofeconomie.

Een ander memorandum van overeenstemming (MoU) werd ondertekend om de samenwerking tussen het Koninkrijk Saoedi-Arabië en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) te verbeteren. De overeenkomst richt zich op een breed scala aan overheidsbeleidsinitiatieven op gebieden zoals de economie, corporate governance en duurzaamheid.

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contacten
Wooud Alquaied
walquaied@mep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr