08:43 uur 18-01-2023

Saudi, WEFlancering innovatieversneller, verken samenwerkingen in een wereldwijd metaversdorp

Davos-Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Een delegatie op hoog niveau uit Saoedi-Arabië nam deel aan een multilaterale bijeenkomst met de leiding van het World Economic Forum (WEF) tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van WEF 2023.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230117006041/nl/

Het Koninkrijk van Saoedi-Arabië en het World Economic Forum hebben een innovatieversneller gelanceerd om transformatie te helpen verwezenlijken.

Het Koninkrijk van Saoedi-Arabië en het World Economic Forum hebben een innovatieversneller gelanceerd om transformatie te helpen verwezenlijken.

Zijne Hoogheid Prins Faisal Bin Farhan Al Saud, Minister van Buitenlandse Zaken, Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Reema bint Bandar Al Saud, Ambassadeur in de Verenigde Staten van Amerika, Zijne Excellentie Abdullah bin Amer Alswaha, Minister van Communicatie en Informatietechnologie, Zijne Excellentie Bandar bin Ibrahim Alkhorayef, Minister van Industrie en Minerale Bronnen, en Zijne Excellentie Faisal F. Alibrahim, minister van Economie en Planning, hadden een ontmoeting met Børge Brende, voorzitter van het WEF, om gebieden van wederzijds belang te verkennen.

Tijdens de bijeenkomst, hebben Zijne Excellentie Abdullah bin Amer Alswaha, voorzitter van de raad van bestuur van King Abdulaziz City for Science and Technology (KACST) en voorzitter van de raad van de Research, Development and Innovation Authority (RDIA), en Klaus Schwab, oprichter en Uitvoerend Voorzitter (Executive Chairman) van WEF, een intentieverklaring (LoI) ondertekend om een ​​nieuw acceleratieprogramma op te zetten om innovatie in Saoedi-Arabië te stimuleren.

Volgens de LoI zal KACST samenwerken met WEF om experts en kennispartners uit de publieke en private sector met elkaar in contact te brengen om nieuwe veelbelovende markten te identificeren en te ontsluiten als onderdeel van het lopende werk om de Saoedische economie te transformeren.

Tijdens de bijeenkomst benadrukten de afgevaardigden de rol van het Koninkrijk als baanbrekende partner in het Globale Samenwerkingsdorp (Global Collaboration Village) van het Forum, dat de metaverse zal gebruiken om de wereldwijde gemeenschap te dienen.

Saoedi-Arabië is van plan een huis in het dorp te bouwen dat een deur opent naar kansen, investeringen en samenwerking tussen verschillende nationale belanghebbenden en internationale entiteiten. Het zal worden gebruikt als hulpmiddel voor het bijwonen van evenementen, interactie met mensen, het delen van kennis en het doen van aankondigingen.

Tijdens de bijeenkomst werd benadrukt dat de Saudi ARAMCO, als een van de leidende entiteiten in de particuliere sector van Saoedi-Arabië, het eerste bedrijf is dat een huis bouwt in het Globale Samenwerkings Dorp (Global Collaboration Village).

De bijeenkomst ging ook over investeringen in groene technologieën, evenals het versterken van de positie (empowerment) van vrouwen en jongeren als een essentiële factor voor effectieve klimaatactie. De vergadering bood updates over de voortgang van projecten die zijn gelanceerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van WEF in 2022.

Daarnaast spraken afgevaardigden over de toekomst van de mijnbouwindustrie in Saoedi-Arabië en de onbenutte kansen, vooral gezien de toenemende vraag naar mineralen en het belang van het benutten van de Vierde Industriële Revolutie en groene technologieën.

Over het Koninkrijk Saoedi-Arabië op het World Economic Forum 2023:

De deelname van Saoedi-Arabië aan de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in 2023 benadrukt de toewijding van het Koninkrijk om zinvolle dialogen aan te gaan met andere landen om oplossingen te bedenken voor enkele van de meest urgente uitdagingen ter wereld. Saoedi-Arabië erkent de cruciale rol die internationale samenwerking speelt bij het waarborgen van mondiale stabiliteit en voert daarom zijn inspanningen op het wereldtoneel op om als brug te fungeren tussen stabiliteit op korte termijn en transformatie op lange termijn.

Contacts

Wauod Alquaied

walquaied@mep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr