12:28 uur 19-01-2023

Saoedi-Arabië creëert een wereldwijd model voor economische veerkracht en samenwerking

Davos-Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– De snelle economische transformatie van Saoedi-Arabië en zijn wereldwijde rol bij het zorgen voor stabiliteit op korte termijn en het stimuleren van transformatie op lange termijn waren het onderwerp van een panel op hoog niveau op de derde dag van het World Economic Forum in Davos.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230118005943/nl/

“De transformatie van Saoedi-Arabië in een veranderende mondiale context” panel discussie op het WEF23

“De transformatie van Saoedi-Arabië in een veranderende mondiale context” panel discussie op het WEF23

De sessie getiteld “De transformatie van Saudi-Arabië in een veranderende mondiale context” (“Saudi Arabia’s Transformation in a Changing Global Context”), bevatte vier sprekers uit het Koninkrijk die hun inzichten gaven over hoe Saoedi-Arabië’s strategische investeringen, geopolitieke bruggenbouw en industrialisatie Saoedi-Arabië transformeren in een baken van economisch optimisme te midden van toenemende macro-economische uitdagingen.

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Reema bint Bandar Al Saud, de ambassadeur van Saoedi-Arabië in de Verenigde Staten van Amerika, onderstreepte het belang van de relatie tussen Saoedi-Arabië en de VS.

“We zijn strategische partners, we zijn al meer dan 80 jaar vrienden en we hebben elkaar bijgestaan ​​waar het telt en waar het ertoe doet. Dat is niet alleen goed voor de Verenigde Staten van Amerika of goed voor het Koninkrijk van Saudi-Arabië, het creëert ook een stabielere wereld”, zei ze.

Zijne Excellentie Mohammed bin Abdullah Al Jadaan, de Saoedische minister van Financiën, vermelde de economische hervormingen in die door Saudi Vision 2030 werden ingeluid als zijnde een baken voor de regio.

“Omdat we zwaar in technologie hebben geïnvesteerd, konden we naadloos overgaan van ‘actueel’ naar ‘virtueel’ in sectoren zoals de gezondheidszorg en het onderwijs,” zei Al Jadaan. “Bovendien zagen we de inflatie eerder aankomen dan veel mensen. Terwijl de inflatie in de wereld in 2022 boven de 8 procent lag, lag die van ons gemiddeld onder de 3 procent.”

Zijne Excellentie Abdullah bin Amer Alswaha, Saudi’s minister van Communicatie en Informatietechnologie, benadrukte hoe het Koninkrijk een betrouwbare partner is voor het dichten van wereldwijde scheidslijnen, aangedreven door talent en technologie, en legde uit wat het Koninkrijk heeft gedaan om “de niet-verbondenen” te verbinden met het niet-aardse Netwerkprogramma (Non-Terrestrial Network Program) waarin wordt onderzocht hoe de ruimte (space) internet kan leveren aan de 2,7 miljard mensen die nu geen toegang hebben.

“Om deze oplossingen te schalen, hebben we een stappenplan opgesteld met wat we de drie C’s noemen: gemeenschappelijke kaders (common frameworks), collectieve actie (collective action) en samenwerkingstools (collaborative tools). We geloven dat het Koninkrijk een wereldwijde kracht kan zijn voor integratie en een partner bij uitstek om deze scheidslijnen te overbruggen”, zei hij.

Zijne Excellentie Bandar Alkhorayef, de Saoedische minister van Industrie en Minerale Hulpbronnen, wees op zijn beurt op de investeringen in de industriële sector van het land en de focus op nieuwe bronnen van nationale rijkdom.

“We streven naar een flexibele, concurrerende en duurzame industriële economie. De sector is ontworpen om aan de lokale vraag te voldoen en veerkracht te garanderen, maar export is ook essentieel. We creëren een ecosysteem dat de particuliere sector in staat stelt te investeren in de juiste technologieën, waarmee onze productiefaciliteiten boven het wereldwijde gemiddelde kunnen produceren”, aldus Alkhorayef.

Het panel bestond ook uit Kristalina Georgieva, algemeen directeur van het Internationaal Monetair Fonds, en Jane Fraser, CEO van Citi.

Georgieva zei: “Toen ik Saoedi-Arabië bezocht, was ik ongelooflijk onder de indruk van de vooruitgang die het land heeft geboekt met betrekking tot het implementeren van Vision 2030 en het worden van een lichtpunt voor de wereldeconomie.”

Over het Koninkrijk Saoedi-Arabië op het World Economic Forum 2023:

De deelname van Saoedi-Arabië aan de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum 2023 benadrukt de toewijding van het Koninkrijk om zinvolle dialogen aan te gaan met andere landen om oplossingen te bedenken voor enkele van de meest urgente uitdagingen ter wereld.

Contacts

Wooud Alquaied

walquaied@mep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr