08:04 uur 22-01-2024

WEF24: Saudische ambassadeur in de VS zegt dat het koninkrijk zich richt op beleid van ‘vrede en welvaart’

Davos, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Saoedi-arabië geeft prioriteit aan vrede en welvaart in zijn inspanningen om het Midden-Oosten naar stabiliteit en veiligheid te leiden te midden van aanhoudende geopolitieke volatiliteit in de regio, zo werd vandaag vernomen tijdens het World Economic Forum (WEF) Annual Meeting 2024 van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Reema Bandar Al-Saud, Ambassadeur van het Koninkrijk Saoedi-arabië in de Verenigde Staten van Amerika.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240118935447/nl/

Saudi Ambassador to US says Kingdom prioritizing ‘peace and prosperity’ policies at the World Economic Forum 2024 (Photo: AETOSWire)

Saudi Ambassador to US says Kingdom prioritizing ‘peace and prosperity’ policies at the World Economic Forum 2024 (Photo: AETOSWire)

“Het Koninkrijk heeft normalisatie niet centraal gesteld in zijn beleid. Het heeft vrede en welvaart centraal gesteld,” zei ze tijdens een sessie over ‘Saoedi-arabië: De Koers Vooruit’.

Hare Koninklijke Hoogheid benadrukte dat Saoedi-arabië zich richt op het “Palestijnse volk dat een staat, soevereiniteit en een onomkeerbaar pad verdient. Dat is hoe we veiligheid bereiken. We dragen vrede, we dragen welvaart, we dragen veiligheid en we brengen het over door de Palestijnse staatsvorming.”

In dezelfde sessie sprak Zijne Excellentie Adel A. Aljubeir, Minister van Buitenlandse Zaken van Saoedi-arabië, Lid van de Ministerraad en Gezant voor Klimaat, over de noodzaak om klimaatverandering wetenschappelijk aan te pakken, losgekoppeld van emoties en hypocrisie.

“De wereld heeft een onbeperkte honger naar energie. De extra toename van energievoorziening moet uit niet-oliebronnen komen,” zei Aljubeir.

Zijne Excellentie Mohammed Aljadaan, Minister van Financiën van Saoedi-arabië, benadrukte dat Saoedi-arabië vastbesloten is om te verdubbelen wat het doet voor zijn economie, omdat de regio en de wereld een sterk Saudi nodig hebben.

Aljadaan benadrukte dat het niet-oliegebonden BNP van het Koninkrijk groeit, de werkloosheid op het laagste niveau ligt en de participatie van vrouwen op de arbeidsmarkt het doel van de Saudi Vision 2030 al heeft overtroffen.

Zijne Excellentie Faisal F. Alibrahim, Minister van Economie en Planning van Saoedi-arabië, beschreef de veerkrachtige aard van de regio. Hij zei dat het Midden-Oosten “altijd sterker uit uitdagingen komt” en dat het de kans heeft om “mede-auteur te zijn van de toekomst van de wereldeconomie.”

Alibrahim ging in op nationale transformaties en benadrukte het belang van het consistent leveren “met durf en een visie om samen te werken met de wereld. Vision 2030 is een evolutie, een transformatie die ons brengt waar we willen zijn als economie en samenleving,” zei hij.

In de ochtend onderzocht een sessie over ‘Ocean Regeneration Through Collaborative Innovation’ benaderingen en oplossingen voor milieuproblemen.

Source: AETOSWire

Contacts

Wooud Alquaied

walquaied@mep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr