14:29 uur 18-01-2024

WEF24: Saoedische Klima-gezant – Koninkrijk stelt normen voor mondiale energie- en hulpbronbeveiliging

Davos, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Saoedi-Arabië benadrukte vandaag op de Jaarlijkse Vergadering 2024 van het Wereld Economisch Forum (WEF) zijn toewijding om samen te werken met de mondiale gemeenschap om te voldoen aan de groeiende wereldwijde vraag naar energie, terwijl het groene transformaties stimuleert en geïntegreerde economische veerkracht opbouwt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240118095794/nl/

Saudi’s Climate Envoy HE Adel Aljubeir emphasizes Saudi Arabia’s commitment to global energy and resource security at the World Economic Forum Annual Meeting 2024 (Photo: AETOSWire)

Saudi’s Climate Envoy HE Adel Aljubeir emphasizes Saudi Arabia’s commitment to global energy and resource security at the World Economic Forum Annual Meeting 2024 (Photo: AETOSWire)

Tijdens een sessie over ‘Gedurfde stappen voor een duurzaam Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA)’ sprak Zijne Excellentie Adel A. Aljubeir, Minister van Buitenlandse Zaken, Lid van de Ministerraad en Gezant voor Klimaat, over het engagement van het Koninkrijk om de langetermijnveerkracht van het wereldwijde hulpbronnen-netwerk te versterken. Hij zei: “We zijn een verantwoordelijke speler in de mondiale gemeenschap en we willen niet de normen volgen, we willen de normen stellen.”

“De wereldwijde behoefte aan energie blijft groeien, en deze extra behoefte aan energie moet worden opgevangen met alternatieve energiebronnen. Hernieuwbare energie is een duidelijke favoriet”, voegde Aljubeir eraan toe, wijzend op de Saoedische Groene Initiative (SGI), die meer dan 80 initiatieven in de publieke en private sector heeft geïmplementeerd, wat neerkomt op een investering van meer dan 188 miljard US dollar om wereldwijde klimaatdoelen te bereiken.

Tijdens een sessie over ‘Veerkracht: Wat het betekent en wat te doen’, benadrukte Zijne Excellentie Mohammed A. Aljadaan, Minister van Financiën, de noodzaak van “aanzienlijke structurele hervormingen” voor landen om de veerkracht “op institutioneel niveau, op fiscaal niveau en op regelgevingsniveau te verbeteren. Daarna moet u de private sector en uw eigen bevolking betrekken en ervoor zorgen dat u hen veiligheidsnetten biedt bij schokken”, zei hij.

Zijne Excellentie Bandar I. Alkhorayef, Minister van Industrie en Mijnbouw, zei tijdens een sessie over ‘Toeleveringsketens van de toekomst’ dat snelgroeiende sectoren, waaronder logistiek, productie en mijnbouw, cruciale drijfveren worden voor de nationale diversificatie van het Koninkrijk.

“Saoedi-Arabië biedt een combinatie van faciliteiten, waaronder energie en petrochemicaliën, maar ook onze geografische ligging.” In de industrie voegde Alkhorayef eraan toe dat Saoedi-Arabië samenwerkt met investeerders om concurrerende, groene producten te bouwen en exporteren, “niet alleen op de lange termijn, maar ook op de middellange termijn.”

Bij het bespreken van de snelle economische transformatie van het Koninkrijk sinds de lancering van Saudi Vision 2030, gericht op het ontwikkelen van nieuwe sectoren, zei Zijne Excellentie Faisal F. Alibrahim, Minister van Economie en Planning: ” Saoedi’s hebben een draaiboek dat iedereen bestudeert en dat draaiboek gaat over gedurfde stappen.”

“In Saoedi wilden we onze diversificatie snel versnellen. We hebben 13 sectoren geprioriteerd die de voorwaarden hebben gecreëerd voor winstgevendheid voor de private sector”, voegde Alibrahim eraan toe en merkte op dat “dit het moment is waarop samenwerking kan leiden tot een versnelling van innovatie”, in een sessie over ‘Investeerders als eerste toevlucht: Overheidsbedrijf.’

Een sessie vond plaats in het Saudi House onder de Bold Visions Series. ‘De toekomst van bankwezen en technologie in Saoedi-Arabië: Wat het betekent voor investeerders’ werd gehost door Ibrahim Almubarak, Assistent-minister van Investeringen, Saoedi-Arabië en CEO van de Saudi Investment Promotion Agency (SIPA), en Eng. Abdulla bin Mohammed Al Zamil, Voorzitter, Gulf International Bank, Koninkrijk Saoedi-Arabië.

Contacts

Wooud Alquaied

walquaied@mep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr