18:16 uur 11-01-2023

Saoedi- Arabië neemt deel aan de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum 2023 met een delegatie op hoog niveau

RIYAD, Saoedi- Arabië–(BUSINESS WIRE)– Een delegatie op hoog niveau uit het Koninkrijk van Saoedi- Arabië zal deelnemen aan de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in Davos, Zwitzerland, om de internationale samenwerking te versterken en gezamenlijke oplossingen te ontwerpen voor de huidige geopolitieke, sociale, economische en menselijke ontwikkelings uitdagingen.

Het Forum keert terug naar zijn normale winter formaat, nadat het eerste zomer Forum plaats gevonden heeft in Mei 2022 vanwege de Covid -19 pandemie. Dit jaar vindt de bijeenkomst in Davos plaats tussen 16-20 Januari met als thema “Samenwerking in een Gefragmenteerde Wereld”.

De Saoedische delegatie op hoog niveau, geleid door Zijne Hoogheid Prins Faisal bin Farhan Al Saud, Minister van Buitenlandse Zaken, weerspiegelt de evenwichtige benadering van het Koninkrijk van geopolitieke overbrugging tussen alle naties en regio’s om risico’s op korte termijn te verminderen en tegelijkertijd multilaterale hervormingen aan te sturen, en bestaat uit:

  • Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Reema bint Bandar Al Saud, Ambassadeur van de Bewaarder van de Twee Heilige Moskeeën in de Verenigde Staten van Amerika
  • Zijne Excellentie Adel bin Ahmed Al-Jubeir, Gezant van staatsminister van Buitenlandse Zaken en Klimaat verandering
  • Zijn Excellentie Khalid bin Abdulaziz Al-Falih, Minister van Investeringen
  • Zijne Excellentie Mohammed bin Abdullah Al Jadaan, Minister van Financiën
  • Zijne Excellentie Abdullah bin Amer Alswaha, Minister van Communicatie en Informatietechnologie.
  • Zijne Excellentie Bandar bin Ibrahim Alkorayef, Minister van Industrie en Minerale Bronnen
  • Zijne Excellentie Faisal bin Fadhil Alibrahim, Minister van Economie en Planning
  • Zijne Excellentie Fahd bin Abdulmohsen Al-Rasheed, CEO van de Koninklijke Commissie voor de Stad van Riyadh.

Tijdens hun deelname aan het WEF 23 zal de delegatie de voortgang schetsen die is bereikt onder Saudi Vision 2030, sinds dit transformatieprogramma in 2016 werd gelanceerd door Zijne Koninglijke Hoogheid Prins Mohammed bin Salman, Kroonprins, Premier en Voorzitter van de Raad voor Economische en Ontwikkelingszaken, om een bruisende, gediversificeerde economie op te bouwen die openstaat tot samenwerkingen met de wereld.

De Saoedische delegatie zal de noodzaak om te investeren in transformerende oplossingen voor urgent transnationale uitdagingen, de veerkracht en connectiviteit van krietieke handels- en toeleveringsketens te versterken en het belang van een inclusieve energiezekerheid voor iedereen, benadrukken.

Nu Saoedi-Arabië in 2022 opkomt als de snelst groeiende economie van G20, met een verwachte groei van het BBP van 8,5 procent, zal de delegatie van het Konginkrijk bij WEF bespreken hoe het land de uitdagingen van de pandemie heeft aangepakt en inzichten delen in de oplossingen die hebben bijgedragen aan het behouden van robuuste prestaties in het kader van de toenemende wereldwijde druk.

Over het Koninkrijk Saoedi-Arabië op het World Economic Forum 2023:

De deelname van Saoedi-Arabië aan de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum 2023 benadrukt de toewijding van het Koninkrijk om zinvolle dialogen aan te gaan met andere landen om oplossingen te bedenken voor enkele van de meest urgente uitdagingen ter wereld. Saoedi-Arabië erkent de cruciale rol die internationale samenwerking speelt bij het waarborgen van mondiale stabiliteit en voert daarom zijn inspanningen op het wereldtoneel op om als brug te fungeren tussen stabiliteit op korte termijn en transformatie op lange termijn.

Contacts

Woold Alquaied: walquaied@mep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr