14:29 uur 18-01-2023

‘Wereldwijde energiezekerheid hangt af van geopolitieke stabiliteit’, zegt de Saoedische minister van Buitenlandse Zaken tegen WEF23

Davos-Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Geopolitieke stabiliteit is “van uiterst belang” voor wereldwijde energiezekerheid, zei de minister van Buitenlandse Zaken van Saudi-Arabië tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in Davos in 2023 op dinsdag.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230118005433/nl/

Geopolitieke stabiliteit "van uiterst belang" voor energiezekerheid – Zijne Hoogheid Prins Faisal bin Farhan Al Saud

Geopolitieke stabiliteit “van uiterst belang” voor energiezekerheid – Zijne Hoogheid Prins Faisal bin Farhan Al Saud

Tijdens een panel op hoog niveau met de titel “Het licht aan houden te midden van geopolitieke breuken” (Keeping the Lights on amid Geopolitical Fracture) benadrukte Zijne Hoogheid Prins Faisal bin Farhan Al Saud, minister van Buitenlandse Zaken van Saoedi-Arabië, de noodzaak van stabiliteit op de korte termijn, vooral op de energiemarkten van de wereld.

“Het Koninkrijk investeert bijna 200 miljard dollar in hernieuwbare energie in binnen- en buitenland. Onze bedrijven zijn actief in 21 landen en maken gebruik van zonne- en windenergie en andere vormen van hernieuwbare energie”, zei hij.

“In de tussentijd moeten we een aanbod van traditionele energie behouden, die geprijsd is op een manier die stabiliteit garandeert – en we zullen dit op een verantwoorde manier blijven aanpakken”, voegde Zijne Hoogheid Prins Faisal hieraan toe.

Tevens nam Zijne Excellentie Bandar bin Ibrahim Alkhorayef, Saoedi-Arabiës minister van Industrie en Minerale Hulpbronnen, deel aan ‘De terugkeer van productie’ (”The return of manufacturing”), waar hij benadrukte dat regeringen innovatie en co-investeringen in de industriële sector moeten stimuleren.

“Je hebt het juiste regelgevingskader nodig om investeringsstromen mogelijk te maken”, zei hij. Alkhorayef benadrukte ook de noodzaak van de juiste infrastructuur om fabrieken van de toekomst mogelijk te maken, evenals het belang van overheden om proactief geschoold menselijk kapitaal te ontwikkelen om duurzame groei te stimuleren.

Over het Koninkrijk Saoedi-Arabië op het World Economic Forum 2023:

De deelname van Saoedi-Arabië aan de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum in 2023 benadrukt de toewijding van het Koninkrijk om zinvolle dialogen aan te gaan met andere landen om oplossingen te bedenken voor enkele van de meest urgente uitdagingen ter wereld. Saoedi-Arabië erkent de cruciale rol die internationale samenwerking speelt bij het waarborgen van mondiale stabiliteit en voert daarom zijn inspanningen op het wereldtoneel op om als brug te fungeren tussen stabiliteit op korte termijn en transformatie op lange termijn.

Contacts

Woud Alquaied: walquaied@mep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr