18:27 uur 19-01-2023

Het Saoedische ministerie van Economie en Planning verenigd zijn krachten met UpLink om voedselonzekerheid in droge klimaten aan te pakken

Davos-Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Het Ministerie van Economie en Planning (MEP) van Saoedi-Arabië heeft vandaag in samenwerking met UpLink een innovatie-uitdaging gelanceerd die is ontworpen om transformatieve oplossingen te crowdsourcen om de voedselzekerheid te verbeteren in landen die worden getroffen door weinig regenval, droogte en woestijnvorming.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230119005608/nl/

Het Saoedische ministerie van Economische Zaken en Planning en UpLink lanceren een innovatie-uitdaging om de voedselzekerheid te verbeteren

Het Saoedische ministerie van Economische Zaken en Planning en UpLink lanceren een innovatie-uitdaging om de voedselzekerheid te verbeteren

MEP en UpLink, het open innovatieplatform van het World Economic Forum (WEF), hebben dit aangekondigd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het 2023 Forum in Davos als onderdeel van de inspanningen van Saoedi-Arabië om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor de meest cruciale uitdagingen ter wereld door middel van samenwerkingen.

De “Voedsel Ecosystemen en Droge Klimaten Uitdaging” (“Food Ecosystems and Arid Climates Challenge”) is een wereldwijde oproep aan voedingsondernemers, start-ups, sociale ondernemingen en kleine en middelgrote ondernemingen om oplossingen in te dienen waarin lage of geavanceerde technologieën zijn verwerkt. Het winnende cohort komt in aanmerking voor financiering tot een maximum van CHF 100.000 om hun onderneming op te schalen en te implementeren in regio’s met een droog klimaat en tevens hun zichtbaarheid en toegang tot netwerkmogelijkheden worden verbeterd. Dit is de eerste van twee uitdagingen die gericht is op voedselsystemen, terwijl de tweede over klimaatslimme landbouw later in 2023 gelanceerd zal worden.

Zijne Excellentie Faisal F. Alibrahim, minister van Economie en Planning voor het Koninkrijk van Saoedi-Arabië, kondigde de uitdaging aan tijdens een persconferentie: “Onze wereld staat voor een breed scala aan grote sociaaleconomische uitdagingen, en voedselzekerheid staat bovenaan de lijst”.

“Het Koninkrijk van Saoedi-Arabië zet zich volledig in om een ​​belangrijke innovatieversneller te zijn en middelen toe te wijzen om ondernemers die vastbesloten zijn om de uitdaging van voedselzekerheid aan te gaan in staat te stellen en te ondersteunen, in dit geval in regio’s met een droog klimaat.”

Ongeveer 828 miljoen mensen lijden vandaag de dag honger, terwijl 2,3 miljard mensen voedselonzeker zijn. Bovendien kunnen wereldwijd 3,1 miljard mensen zich geen gezond dieet veroorloven en naar schatting zullen 700 miljoen mensen tegen 2030 ontheemd zijn door droogte.

De uitdaging is gericht op het versterken van de voedselzekerheid en het verbeteren van de levering van gezond en voedzaam voedsel in droge gebieden door oplossingen te ondersteunen met een sterke sociaaleconomische, ecologische en educatieve impact om uiteindelijk lokale voedselwaardeketens te versterken.

Met de steun van door de overheid geleide initiatieven zoals de “Voedsel Ecosystemen en Droge Klimaten Uitdaging” (“Food Ecosystems and Arid Climates Challenge”), brengt dit ons dichter bij het behalen van Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling nummer 2 (“Sustainable Development Goal (SDG) 2”), ofwel geen honger in 2030.

Om een ​​overheidsbrede aanpak te stimuleren die de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (17 SDG’s) bereikt, heeft MEP de stuurgroep voor duurzame ontwikkeling opgericht en geleid, die de inspanningen van de overheid coördineert voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen agenda (SDG-agenda) voor 2030.

Sinds de oprichting van de Stuurgroep Duurzame Ontwikkeling (Sustainable Development Steering Committee (SDSC)) is er een bestuursstructuur geoperationaliseerd en voorgezeten door Zijne Excellentie Faisal Alibrahim die 20 senior stakeholders van verschillende overheidsinstanties omvat om toezicht te houden op de SDG-agenda van Saudi-Arabië.

Saoedi-Arabië neemt tussen 16 en 20 januari deel aan de jaarlijkse bijeenkomst 2023 (Annual Meeting 23) van het World Economic Forum in Davos om wereldwijde verschillen te overbruggen en stabiliteit op korte termijn te vergemakkelijken en tegelijkertijd multilaterale hervormingen en lange termijn transformatie te stimuleren.

Contacts

WoudAlquaied: walquaied@mep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr