12:09 uur 22-05-2023

Saudi Fund for Development tekent een meerjarige bijdrageovereenkomst met het Global Fund

Genève, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Onder het oog van de Bewaarder van de Twee Heilige Moskeeën, Koning Salman bin Abdulaziz Al Saud, en Zijne Koninklijke Hoogheid Kroonprins Mohammed bin Salman Al Saud, ondertekende het Saudi Fund for Development (SFD), namens het Koninkrijk Saoedi-Arabië, vandaag een meerjarige bijdrageovereenkomst van $ 39 miljoen met het Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria. De subsidie zal de strijd ondersteunen om wereldwijde pandemieën te beëindigen en de gezondheids- en gemeenschapssystemen te versterken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20230519005342/nl/

SFD signs a $39 million multiyear contribution agreement with Global Fund (Photo: AETOSWire)

SFD signs a $39 million multiyear contribution agreement with Global Fund (Photo: AETOSWire)

De overeenkomst werd ondertekend door Z.E. de heer Sultan Al-Marshad, CEO van het Saudi Fund for Development, en de heer Peter Sands, Executive Director van het Global Fund, in aanwezigheid van Z.E. Ambassadeur Abdulmohsen bin Khothaila, Permanent Vertegenwoordiger van het Koninkrijk Saoedi-Arabië bij de Verenigde Naties in Genève.

Deze overeenkomst werd aangekondigd tijdens de 7e aanvulling van het Global Fund, waarbij een aanzienlijke stijging van 30% ten opzichte van de vorige conferentie werd waargenomen, en versterkt de positie van Saoedi-Arabië als de 19e grootste donor van het Global Fund. Nadat het Koninkrijk al 162 miljoen dollar heeft toegezegd en sinds 2003 123 miljoen dollar heeft bijgedragen, blijft het zorgen voor kritieke financiering voor middelen en instrumenten om deze infectieziekten te bestrijden.

Peter Sands, uitvoerend directeur van het Global Fund, verklaarde: “We zijn dankbaar voor de genereuze steun van het Koninkrijk Saoedi-Arabië in de afgelopen 20 jaar. De ondertekening van deze overeenkomst zal ervoor zorgen dat het Wereldfonds programma’s kan blijven financieren en ondersteunen die gericht zijn op het voorkomen, behandelen en verzorgen van mensen die getroffen zijn door HIV, tuberculose en malaria in meer dan 100 landen wereldwijd. Deze overeenkomst toont het cruciale belang van onze samenwerking met het Saudi Fund for Development en vormt de basis voor nog meer samenwerking in de komende jaren.”

Sultan Al-Marshad, CEO van het Saudi Fund for Development, verklaarde: “Ons doel vandaag is zowel actueel als cruciaal, gezien de gezondheidsuitdagingen waarmee de wereld momenteel wordt geconfronteerd, vooral na de COVID-19-pandemie. Deze omstandigheden onderstrepen de noodzaak van een sterk en veerkrachtig mondiaal gezondheidssysteem. Het is in antwoord op deze uitdagingen dat het Koninkrijk en zijn leiderschap zich inzetten om wereldwijde gezondheidsinitiatieven te ondersteunen en een rechtvaardige ontwikkeling op lange termijn te stimuleren en tegelijkertijd de gezondheid van mensen te beschermen. Door ons te richten op ziekten zoals aids en malaria, streven we ernaar om het leven van talloze individuen en gemeenschappen te helpen verbeteren.”

*Bron: AETOSWire

Contacts

Nawaf Alajroush

SFD

00966506110244

Check out our twitter: @NewsNovumpr