14:30 uur 17-11-2023

Saudi Fund for Development tekent twee raamwerk-MOU ‘s voor Caribische infrastructuur- en energieprojecten

Riyad, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– De Chief Executive Officer van het Saudi Fund for Development (SFD), Z.E. Sultan Al-Marshad, ondertekende vandaag twee ontwikkelingskadermemorandum van overeenstemming (MoU’s, Memorandum of Understandings) met de regeringen van Saint Vincent en de Grenadines en Saint Kitts en Nevis. De ondertekening vond plaats in Riyad, Koninkrijk Saoedi-Arabië, als voorbereiding op de Saudi – CARICOM-top die begint op donderdag 16 november 2023.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231116749852/nl/

SFD’s CEO, H.E. Sultan Al-Marshad (right), poses for a photo with the Prime Minister of Saint Kitts and Nevis, Hon. Terence Drew, following the signing of a Memorandum of Understanding (MoU) (Photo: AETOSWire)

SFD’s CEO, H.E. Sultan Al-Marshad (right), poses for a photo with the Prime Minister of Saint Kitts and Nevis, Hon. Terence Drew, following the signing of a Memorandum of Understanding (MoU) (Photo: AETOSWire)

Het eerste MoU, ondertekend met de premier van Saint Vincent en de Grenadines, edelachtbare Ralph E. Gonsalves, bepaalt dat SFD financiering ter waarde van $ 50 miljoen USD zal verstrekken voor de financiering van de uitbreiding, bouw en rehabilitatie van een aantal gebouwen en faciliteiten die getroffen zijn door natuurrampen. Door dit project te financieren, zal SFD helpen om essentiële infrastructuur te herstellen, duurzame ontwikkeling te bevorderen en de economische veerkracht van de natie in de nasleep van natuurrampen te verbeteren.

Het tweede MoU, ondertekend met de premier van Saint Kitts en Nevis, edelachtbare Terence Drew, bepaalt dat SFD financiering ter waarde van $ 40 miljoen USD zal verstrekken voor de financiering van de uitbreiding van het Needsmust Power Plant Project. Door dit project te financieren, zal SFD helpen om de energievoorziening van de natie te ondersteunen, naast de sociaaleconomische ontwikkeling van Saint Kitts en Nevis.

Beide MoU’s zijn een bewijs van de toewijding van SFD aan het ondersteunen van duurzame ontwikkeling in het Caribisch gebied en bevestigen opnieuw het belang van internationale samenwerking en solidariteit om de SDG’s te bereiken en de sociale en economische groei te bevorderen, met name in kleine eilandontwikkelingslanden (SIDS).

In overeenstemming met zijn missie om wereldwijde duurzame ontwikkeling te bevorderen sinds 1975, heeft SFD meer dan 800 ontwikkelingsprojecten gefinancierd ter waarde van $ 20 miljard in meer dan 100 landen over de hele wereld. De SFD is al bijna vier decennia actief betrokken bij ontwikkelingsprojecten binnen de CARICOM-lidstaten. Sinds het begin van dit jaar heeft het ongeveer $ 670 miljoen aan financiering verstrekt voor 12 ontwikkelingsprojecten.

Bron: AETOSWire

Contacts

Randah Alhothali

Directeur-generaal: Corporate Communications

E-mail: ralhothali@sfd.gov.sa
Mobiel: 00966554500881

Nawaf Alojrush

Directeur: Mediarelaties

E-mail: alojrush@sep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr