15:55 uur 18-10-2023

Saudi Fund for Development tekent een extra ontwikkelingslening van $ 20 miljoen om infrastructuurprojecten in de Republiek Centraal-Afrika te financieren

Marrakech, Marokko–(BUSINESS WIRE)– De Chief Executive Officer van het Saudi Fund for Development (SFD), Z.E. Sultan Al-Marshad, ondertekende vandaag een extra ontwikkelingsleningovereenkomst met de premier en staatssecretaris die verantwoordelijk is voor economie, planning en internationale onderneming van de Republiek Centraal-Afrika, H.E. Felix Moloua, waardoor SFD $ 20 miljoen USD bijdraagt om de “Voltooiing van een aantal projecten binnen het wederopbouwprogramma” te financieren. De ondertekening vond plaats in de marge van de jaarlijkse vergaderingen van de Wereldbank – IMF in 2023 in de stad Marrakech, Marokko.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231017019363/nl/

SFD CEO, H.E. Sultan Al-Marshad, and the Prime Minister and Minister of State in Charge of Economy, Planning, and International Corporation of the Republic of Central Africa, H.E. Felix Moloua, signed $20 Million Development Loan Agreement to Fund Infrastructure Projects.” (Photo: AETOSWire)

SFD CEO, H.E. Sultan Al-Marshad, and the Prime Minister and Minister of State in Charge of Economy, Planning, and International Corporation of the Republic of Central Africa, H.E. Felix Moloua, signed $20 Million Development Loan Agreement to Fund Infrastructure Projects.” (Photo: AETOSWire)

Deze extra lening volgt op een eerdere leningsovereenkomst, waardoor SFD aanvankelijk $ 77 miljoen bijdroeg om hetzelfde project te helpen financieren.

De ondertekening van de extra leningsovereenkomst van vandaag bestaat uit twee belangrijke componenten, die beide zullen worden uitgevoerd in de hoofdstad van het land, Bangui. Het eerste onderdeel van de overeenkomst omvat de voltooiing van de landingsbaanwerkzaamheden van Bangui Airport, die een belangrijke bijdrage zullen leveren aan de bevordering van de sociaaleconomische ontwikkeling, werkgelegenheid zullen creëren voor de lokale bevolking en het navigatieverkeer van de luchthaven aanzienlijk zullen verbeteren.

Het tweede onderdeel van de overeenkomst is de bouw en het verschaffen van apparatuur van een ziekenhuis met 250 bedden in Bangui, dat zal voldoen aan de behoeften van het land aan gezondheidsdiensten en een impact zal hebben op het verminderen van de sterftecijfers van moeders en pasgeboren baby’s. Het zal ook een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van zowel het aanbod als de kwaliteit van de gezondheidszorg van de bevolking, waardoor de toegankelijkheid ervan voor een groter percentage van de lokale bevolking wordt gewaarborgd.

De extra ontwikkelingsleningovereenkomst draagt bij aan het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN, met name SDG 3, Goede gezondheid en welzijn, SDG 8, Goede groei van werk en economie en SDG 9, Industrie, innovatie en infrastructuur.

Sinds de oprichting in 1974 heeft SFD geholpen bij het financieren van meer dan 400 ontwikkelingsprojecten en -programma’s in verschillende sectoren ter waarde van $ 10,7 miljard USD, in 46 landen in Afrika, als onderdeel van zijn inzet voor het ondersteunen van duurzame ontwikkeling in ontwikkelingslanden wereldwijd. Dit is goed voor meer dan 57,06% van de totale financiering van SFD in ontwikkelingslanden over de hele wereld. In Centraal-Afrika heeft SFD vijf ontwikkelingsprojecten gefinancierd ter waarde van meer dan $ 109 miljoen USD, wat bijdraagt aan de ontwikkeling van een reeks vitale industrieën en gebieden die de welvaart en economische groei verbeteren.

*Bron: AETOSWire

Contacts

Nawaf Alojrush

Directeur Mediarelaties

alojrush@sep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr