00:10 uur 09-11-2023

Saudi Fund for Development opent Vocational College en woont evenement op hoog niveau in Vietnam bij

HANOI, Vietnam–(BUSINESS WIRE)– De Chief Executive Officer van het Saudi Fund for Development (SFD), Z.E. Sultan Al-Marshad, heeft vandaag het Ha Nam Vocational College, officieel ingehuldigd in Vietnam met de vice-voorzitter van de provincie Hanam, alsook ambtenaren van beide kanten.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231107538954/nl/

CEO of the SFD, H.E Sultan Al-Marshad, delivers a speech at the inauguration of the Ha Nam Vocational College in Vietnam (Photo: AETOSWire)

CEO of the SFD, H.E Sultan Al-Marshad, delivers a speech at the inauguration of the Ha Nam Vocational College in Vietnam (Photo: AETOSWire)

SFD heeft eerder meer dan $ 9 miljoen bijgedragen aan het Ha Nam Vocational College-uitbreidingsproject, dat tot doel heeft een hoogwaardig beroepsopleidingscentrum voor de provincie en het land te worden. Het project omvatte het bouwen en uitrusten van 10 onderwijsgebouwen, waar jaarlijks meer dan 3.000 studenten van profiteren.

Uitbreiding van de beroepsopleiding om te voldoen aan de groeiende vraag naar geschoolde werknemers en bedrijven in Han Nam en andere provincies, met name in de auto-, las- en elektrische industrie. Nieuwe faciliteiten zullen state-of-the-art training bieden, zodat afgestudeerden inzetbaar zijn en in staat zijn om kleine bedrijven te starten.

De opening van het college zal bijdragen aan de SDG’s 1, 4, 5, 8 en 10, die armoedebestrijding, kwaliteitsonderwijs, gendergelijkheid en empowerment van vrouwen, fatsoenlijk werk en economische groei en verminderde ongelijkheid zijn.

Bij deze gelegenheid zei de CEO van de SFD, H.E Sultan Al-Marshad: “Onderwijs is de sleutel tot het ontsluiten van menselijk potentieel en het stimuleren van economische groei. Beroepsopleiding is van vitaal belang voor jongeren om te slagen in de beroepsbevolking en bij te dragen aan hun gemeenschappen.”

Van zijn kant zei de vice-voorzitter van de provincie Hanam, de heer Tran Xuan Duong: “Het Ha Nam Vocational College Expansion Project is ingehuldigd en markeert een nieuwe stap om tegen 2025 een van de 80 beste beroepsopleidingen van Vietnam te worden. Dit project draagt ertoe bij dat Ha Nam een regionaal centrum voor hoogwaardige human resource training wordt. We bedanken de regering van Saoedi-Arabië en de SFD voor hun steun.”

SFD gelooft in het belang van onderwijs om jongeren wereldwijd te helpen. Sinds de oprichting heeft het meer dan $ 2,6 miljard bijgedragen aan meer dan 80 onderwijsprojecten in ontwikkelingslanden.

Eerder vandaag woonde de CEO van de SFD een ontwikkelingsevenement op hoog niveau bij, georganiseerd door de ambassade van het Koninkrijk Saoedi-Arabië in de Socialistische Republiek Vietnam, geleid door ambassadeur in Vietnam, H.E. Mohammed Dahlawi. Het evenement was een kans voor SFD om zijn werk aan ontwikkelingsprojecten in Vietnam en over de hele wereld te delen.

SFD heeft meer dan $ 164 miljoen aan 12 ontwikkelingsleningen aan Vietnam verstrekt en meer dan 800 projecten gefinancierd ter waarde van $ 20 miljard wereldwijd sinds de oprichting in 1975.

Bron: AETOSWire

Contacts

Nawaf Alojrush

E-mail: alojrush@sep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr