15:03 uur 06-10-2023

Saudi Fund for Development opent nieuwe openbare school in Tadzjikistan

SHAHRINAV, Tadzjikistan–(BUSINESS WIRE)– De Chief Executive Officer van het Saudi Fund for Development (SFD), H.E. Sultan Al-Marshad, is vandaag officieel ingehuldigd in Tadzjikistan, Shahrinav School, met de viceminister van Onderwijs en Wetenschappen van de Republiek Tadzjikistan, H.E. Abdullzoda Ziyodullo. De school werd ingehuldigd als onderdeel van de vierde fase van het project “Constructing and Equipping of Secondary Schools” in Tadzjikistan, waarvoor SFD eerder een bijdrage van $ 35 miljoen USD had geleverd, en waarvan 25.000 studenten in het land zullen profiteren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231006980342/nl/

SFD CEO H.E. Sultan Al-Marshad gives a speech at the official inauguration of Shahrinav School in Tajikistan (Photo: AETOSWire)

SFD CEO H.E. Sultan Al-Marshad gives a speech at the official inauguration of Shahrinav School in Tajikistan (Photo: AETOSWire)

De inauguratieceremonie werd bijgewoond door de vertegenwoordiger van de regering van de Republiek Tadzjikistan, H.E. Akramzoda Mahmadyusuf, de Saoedische ambassadeur in Tadzjikistan, H.E. Waleed Alreshiadan, de voorzitter van het district Shahrinav, Valizoda Abduqodir, en de directeur van PIU, Vohidzoda Umeda, naast andere functionarissen van beide kanten.

De nieuwe school zal bijdragen aan het voldoen aan de onderwijsbehoeften van het land en zal ruimte bieden aan 36 klaslokalen en 620 studenten. Het is een van de 34 nieuwe scholen die zijn gebouwd als onderdeel van de vierde fase van het project.

Bovendien zal het bijdragen aan het bereiken van de SDG’s van de VN, met name SDG 4, Kwaliteitsonderwijs en SDG 8, Goede werk- en economische groei.

De viceminister van Onderwijs en Wetenschappen van de Republiek Tadzjikistan, H.E. Abdullzoda Ziyodullo, zei: “Ik wil het Koninkrijk Saoedi-Arabië bedanken voor de ontwikkelingssteun die ze hebben geboden in de onderwijssector, via SFD. Onderwijs is van vitaal belang voor het ondersteunen van de ontwikkelingsplannen van Tadzjikistan en is nauw verbonden met de sociaaleconomische groei in ons land en de welvaart van onze mensen.”

Van zijn kant zei de CEO van de SFD, H.E Sultan Al-Marshad: “SFD gelooft in het belang van onderwijs, wat de sleutel is tot het helpen van alle studenten. Het verhoogt hun competenties, ontwikkelt hun vaardigheden, verbetert hun capaciteiten en kwalificeert hen voor essentiële kansen in hun leven. De inauguratie van deze school maakt deel uit van een breder educatief project, gericht op het verbeteren van het educatieve landschap van Tadzjikistan in het hele land.”

De inauguratie van de school komt als een voortzetting van de steun van SFD aan de onderwijssector van Tadzjikistan. SFD heeft 4 ontwikkelingsprojecten in de onderwijssector gefinancierd om 57 middelbare scholen te bouwen en uit te rusten in 4 fasen, in verschillende regio’s, met een totaal financieringsbedrag van $ 75 miljoen USD. SFD heeft 12 ontwikkelingsprojecten in Tadzjikistan gefinancierd, ter waarde van meer dan $ 193 miljoen USD, in verschillende belangrijke sectoren.

Bron: AETOSWire

Contacts

Nawaf Alojrush

Directeur Mediarelaties

alojrush@sep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr