13:41 uur 02-11-2023

Saudi Fund for Development tekent een leningsovereenkomst van $ 100 miljoen om de watersector in Argentinië te ondersteunen

RIYAD, Saoedi-Arabië–(BUSINESS WIRE)– De Chief Executive Officer van het Saudi Fund for Development (SFD), Z.E. Sultan Al-Marshad, ondertekende vandaag een nieuwe ontwikkelingsleningovereenkomst die de eerste aanwezigheid van het Fonds in het land markeert, ter waarde van USD 100 miljoen met de provinciegouverneur van Córdoba, Z.E. Juan Schiaretti en de provinciegouverneur van Santa Fe, Z.E. Omar Perotti, om te helpen bij de financiering van het Interprovinciale Aquaduct Santa Fe – Córdoba Project (Fase 1, Blok B-C) in Argentinië, via SFD. De ondertekeningsceremonie vond plaats op het SFD-hoofdkwartier in Riyad, Saoedi-Arabië.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231101571568/nl/

SFD CEO Sultan Al-Marshad (right) signs a new USD $100 million development agreement with Argentina Province Governors Juan Schiaretti (Córdoba) and Omar Perotti (Santa Fe) (Photo: AETOSWire)

SFD CEO Sultan Al-Marshad (right) signs a new USD $100 million development agreement with Argentina Province Governors Juan Schiaretti (Córdoba) and Omar Perotti (Santa Fe) (Photo: AETOSWire)

Het werd bijgewoond door de minister van Openbare Werken van de provincie Córdoba, de heer Ricardo Sosa, minister van Openbare Diensten van de provincie Córdoba, de heer Fabian Lopez, minister van Economie van de provincie Santa Fe, de heer Walter August, en door officiële vertegenwoordigers van beide partijen.

Deze overeenkomst zal de economie van Argentinië stimuleren door de ontwikkeling van drinkwater in Santa Fe en Córdoba te ondersteunen, banen te creëren en de sociaaleconomische ontwikkeling te bevorderen.

Belangrijk is dat dit project ook de realisatie van de SDG ‘s van de VN ondersteunt, met name SDG 3, Good Health and Wellbeing en SDG 6, Clean Water and Sanitation.

Fase 1 van het project zal zich ontwikkelen van Coronda tot San Francisco, waardoor meer dan 410.000 mensen toegang hebben tot veilig water en de ontwikkeling in Santa Fe en Córdoba wordt bevorderd.

Bij deze gelegenheid zei de provinciegouverneur van Córdoba, Z.E. Juan Schiaretti, “Het is een grote eer om deze aquaductovereenkomst van $ 100 miljoen te ondertekenen, die ten goede komt aan Santa Fe en Córdoba en de eerste economische ontwikkelingsmaatschappij tussen de SFD en Argentinië vormt.”

De provinciegouverneur van Santa Fe, Z.E. Omar Perotti, verklaarde: “Vandaag werken Argentinië en SFD samen om een aquaduct te bouwen dat levens ten goede zal veranderen, wat een historische stap naar langdurige ontwikkeling markeert.”

Van zijn kant zei de CEO van SFD, H.E Sultan Al-Marshad: “Veilig water, sanitaire voorzieningen en hygiëne zijn essentieel voor de gezondheid en het welzijn. We zijn trots om projecten te ondersteunen die de toegang tot drinkwater in ontwikkelingslanden verbeteren en een positieve invloed hebben op het leven van velen.”

Argentinië wordt 93ste SFD-begunstigde, dit betekent de toewijding van de SFD aan duurzame ontwikkeling in Latijns-Amerika.

In overeenstemming met zijn missie om wereldwijde duurzame ontwikkeling te bevorderen sinds 1975, heeft SFD meer dan 750 ontwikkelingsprojecten gefinancierd ter waarde van US$ 20 miljard in meer dan 90 landen over de hele wereld.

*Bron: AETOSWire

Contacts

Nawaf Alojrush

E-mail: alojrush@sep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr