16:52 uur 06-12-2023

Saudi Fund for Development verstrekt een ontwikkelingslening van $ 100 miljoen voor het Rogun-waterkrachtproject

SHAHRINAV, Tadzjikistan–(BUSINESS WIRE)– De Chief Executive Officer van het Saudi Fund for Development (SFD), Zijne Excellentie Sultan Al-Marshad, ondertekende een nieuwe ontwikkelingsleningovereenkomst met de minister van Financiën van de Republiek Tadzjikistan, Zijne Excellentie Kahhorzoda Fayziddin Sattor, waardoor SFD $ 100 miljoen USD bijdraagt om het Rogun-waterkrachtproject te financieren, een baanbrekend initiatief dat de energie-, voedsel- en waterzekerheid zal verbeteren en duurzame ontwikkeling in het land zal bevorderen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231205940644/nl/

SFD’s CEO, H.E. Sultan Al-Marshad and Tajik Finance Minister, H.E. Kahhorzoda Fayziddin Sattor commemorate $100 million development loan agreement. (Photo: AETOSWire)

SFD’s CEO, H.E. Sultan Al-Marshad and Tajik Finance Minister, H.E. Kahhorzoda Fayziddin Sattor commemorate $100 million development loan agreement. (Photo: AETOSWire)

De ondertekening werd bijgewoond door de ambassadeur van het Koninkrijk Saoedi-Arabië in de Republiek Tadzjikistan, H.E. Waleed Al-Reshiadan, en de ambassadeur van Tadzjikistan in Saoedi-Arabië, H.E. Akram Karimi, naast andere functionarissen van beide kanten.

De ontwikkelingslening van SFD zal bijdragen aan een duurzamere en rechtvaardigere toekomst voor voedsel en water voor Tadzjikistan, terwijl de energietransitie en klimaatbestendigheid van het land worden gestimuleerd.

Het project heeft tot doel bij te dragen aan de nationale energiezekerheid en zal helpen bij het bevorderen van duurzame ontwikkeling in de Republiek Tadzjikistan, door de hernieuwbare elektriciteitsvoorziening te leveren om aan de lokale vraag te voldoen en de elektriciteitsproductie in eigen land en regio uit te breiden, waardoor 3600 MW energie wordt geproduceerd. De leningsovereenkomst zal ook de bouw van een 335 meter hoge dam financieren, wat de irrigatiemogelijkheden zal verbeteren en de landbouwactiviteiten in het hele land zal versterken.

Bovendien zal het project de bescherming tegen overstromingen verbeteren door de bouw van vier hydraulische tunnels voor omleiding en drainage. Het zal ook schoon en drinkbaar water aan mensen leveren door middel van ontzilting en de sociaaleconomische ontwikkeling helpen bevorderen, door zowel directe als indirecte banen te creëren.

Belangrijk is dat dit project ook de realisatie van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de VN ondersteunt; met name SDG 2, Zero Hunger, SDG 6, Clean Water and Sanitation en SDG 7, Affordable and Clean Energy.

Bij deze gelegenheid zei de CEO van SFD, H.E. Sultan Al-Marshad: “De ondertekening van vandaag is een belangrijke mijlpaal in onze gedeelde reis naar een duurzamere toekomst. Met deze baanbrekende ontwikkelingslening ondersteunt SFD niet alleen de energietoekomst van Tadzjikistan, maar ook de duurzame ontwikkeling en het welzijn van zijn mensen. Het Rogun-waterkrachtproject is een baken van hoop voor een mooie toekomst die wordt aangedreven door schone, hernieuwbare energie. Het zal Tadzjikistan voortstuwen naar milieubeheer en welvaart.”

Sociale media
Twitter: @SaudiFund_Dev
Instagram: saudifund_dev
Facebook: SaudiFundDev
YouTube:@SaudiFund_Dev

Bron: AETOSWire

Contacts

Contactpersonen:

Randah Alhothali
Directeur-generaal: Corporate Communications
E-mail: ralhothali@sfd.gov.sa
Mobiel: +966554500881

Nawaf Alojrush
Directeur: Mediarelaties
E-mail: alojrush@sep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr