15:44 uur 18-10-2023

Saudi Fund for Development tekent de eerste ontwikkelingslening van $ 100 miljoen om een Climate Smart Infrastructure-project in Grenada op te zetten

MARRAKECH, Marokko–(BUSINESS WIRE)– De Chief Executive Officer van het Saudi Fund for Development (SFD), Z.E. Sultan Al-Marshad, ondertekende vandaag de eerste ontwikkelingsleningovereenkomst van SFD in Grenada met de minister van Financiën van Grenada, Hon. Dennis Cornwall, waardoor SFD $ 100 miljoen USD bijdraagt om de bouw van het “Climate Smart Infrastructure Project” te financieren, waarmee het de 91e natie is die fondsen van SFD ontvangt voor ontwikkelingsprojecten. De ondertekening vond plaats in de marge van de jaarlijkse vergaderingen van de Wereldbank – IMF in 2023 in de stad Marrakech, Marokko.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231017207229/nl/

SFD CEO, H.E. Sultan Al-Marshad, and Minister of Finance of Grenada, Hon. Dennis Cornwall, signed the first development loan agreement between SFD and Grenada (Photo: AETOSWire)

SFD CEO, H.E. Sultan Al-Marshad, and Minister of Finance of Grenada, Hon. Dennis Cornwall, signed the first development loan agreement between SFD and Grenada (Photo: AETOSWire)

De ontwikkelingslening zal helpen om een klimaatslimme infrastructuur te ontwikkelen in de steden St. George, Greenville en hun naburige gebieden. Het project omvat de aanleg van golfbrekers, de ontwikkeling van water- en rioleringsnetwerken, de modernisering en ontwikkeling van het rioolwaterzuiveringssysteem en het gebruik van sensoren op afstand om de luchtvervuiling te bewaken. Deze maatregelen zullen helpen om Grenada klimaatvriendelijker en milieuvriendelijker te maken, terwijl ze bijdragen aan het verbeteren van zowel de kwaliteit van leven als de gezondheid van de lokale bevolking.

Daarnaast ondersteunt het project de realisatie van de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, met name SDG 11, Durrzame steden en gemeenschappen en SDG 13, Klimaatactie.

Het gefinancierde project in klimaatslimme infrastructuur zal de gezondheid en het welzijn van de lokale bevolking ondersteunen en zal helpen om directe en indirecte werkgelegenheid te bieden, die zal bijdragen aan de sociaaleconomische groei van het land. Het project weerspiegelt ook het belang dat SFD hecht aan het beperken van de klimaatverandering door middel van slimme en milieuvriendelijke projecten.

De vandaag ondertekende overeenkomst maakt deel uit van de inspanningen van SFD om ecologische duurzaamheid en ontwikkeling in Grenada, ontwikkelingslanden en kleine eilandontwikkelingslanden (SIDS) over de hele wereld te ondersteunen. Sinds de oprichting in 1974 heeft SFD meer dan 700 ontwikkelingsprojecten en -programma’s uitgevoerd in meer dan 90 landen over de hele wereld.

Deze overeenkomst markeert een belangrijke mijlpaal en een aanzienlijke uitbreiding van het werk van SFD in het Caribisch gebied. Het bevestigt ook opnieuw het belang van internationale samenwerking en solidariteit om de SDG’s te bereiken en de sociale en economische groei te bevorderen, met name in SID’s.

*Bron: AETOSWire

Contacts

Nawaf Alojrush

Directeur Mediarelaties

E-mail: alojrush@sep.gov.sa

Check out our twitter: @NewsNovumpr