23:26 uur 03-08-2022

BYD heeft de Fortune Global 500-lijst voor 2022 gehaald

SHENZHEN, China–(BUSINESS WIRE)– Op 3 augustus heeft BYD de Fortune Global 500-lijst voor 2022 gehaald, waarmee het haar uitstekende prestaties in de markt aantoont.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220803005490/nl/

BYD made the Fortune Global 500 list for 2022 (Photo: Business Wire)

BYD made the Fortune Global 500 list for 2022 (Photo: Business Wire)

BYD richt zich op het oplossen van sociale problemen en blijft zich inzetten voor het gebruik van effectieve oplossingen voor duurzame ontwikkeling. Na jaren van vooruitgang is BYD uitgegroeid tot een high-tech onderneming met haar activiteiten op het gebied van auto’s, treinvervoer, nieuwe energie en elektronica. In het streven naar een groenere wereld wordt BYD een Fortune Global 500-onderneming die nieuwe totaaloplossingen voor energie levert.

Tegen de achtergrond van de recente snelle groei van de auto-industrie, maakt BYD gebruik van haar sterke punten om geavanceerde technologie, hoogwaardige producten en bredere markten te introduceren. Gesteund door haar technologieën, zoals de Blade Battery, DM-i superhybride technologie en het e-platform, verkocht BYD in 2021 730.093 personenauto’s, waaronder 593.745 nieuwe energievoertuigen, met een stijging van 231,6% op jaarbasis. In China heeft BYD zijn status als topverkoper van nieuwe energie-passagiersvoertuigen voor negen opeenvolgende jaren bevestigd. In de eerste helft van 2022 verkocht BYD 638.157 nieuwe personenauto’s, een stijging van 324,8% op jaarbasis.

BYD heeft zijn zinnen gezet op landen ver buiten China. In het proces van het uitbreiden van de wereldwijde voetafdruk omarmt BYD altijd de technologische revolutie en industriële transformatie over de hele wereld. Door wereldwijde wijsheid te integreren en groene technologische innovaties met consumenten te delen, is BYD op weg om internationaal concurrerend te zijn. Momenteel strekt de voetafdruk van de nieuwe energievoertuigen van BYD zich uit tot meer dan 400 steden en 70 landen en regio’s op 6 continenten. Op 21 juli kondigde BYD zijn officiële toetreding tot de markt voor personenauto’s in Japan aan, waarmee een nieuw hoofdstuk werd ingeluid in de globalisering van BYD-personenauto’s.

Sinds maart 2022 stopt BYD met de productie van auto’s die alleen worden aangedreven door verbrandingsmotoren. De verschuiving naar het produceren van alleen elektrische voertuigen op batterijen en plug-in hybride elektrische voertuigen belichaamt de koolstofarme transformatie in de transportsector.

Op dit moment zijn vermindering van de koolstofuitstoot en de ontwikkeling van nieuwe energie de wereldwijde consensus. Als internationaal hightechbedrijf zet BYD zich in om wereldwijd nieuwe energieoplossingen te bieden. BYD overtreft zijn prestigieuze Global 500-status en zal doorgaan met het creëren van technologische innovaties voor een beter leven, het bevorderen van duurzame ontwikkeling van de samenleving en het implementeren van zijn Cool the Earth by 1℃-initiatief.

Over BYD

BYD (Build Your Dreams) is een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. BYD is nu actief in vier industrieën, waaronder auto’s, elektronica, nieuwe energie en spoorwegvervoer. Sinds de oprichting in 1995 heeft het bedrijf snel solide expertise op het gebied van oplaadbare batterijen ontwikkeld en is het een onvermoeibare pleitbezorger van duurzame ontwikkeling geworden, waarbij het zijn oplossingen voor hernieuwbare energie met succes wereldwijd heeft uitgebreid met activiteiten in meer dan 70 landen en regio’s. De creatie van een emissievrij energie-ecosysteem, bestaande uit betaalbare zonne-energieopwekking, betrouwbare energieopslag en geavanceerd elektrisch vervoer, heeft het bedrijf tot een marktleider in de energie- en transportsector gemaakt. BYD is een door Warren Buffet gesteund bedrijf en is genoteerd aan zowel de beurs van Hongkong en die van Shenzhen. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op http://www.byd.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Azië-Pacific: Mia Gu, mia.gu@byd.com tel.: +86-755-8988-8888-69666

Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel.: +31-102070888

Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel.: +1 213 245 6503

Latijns-Amerika: Sofίa Mardones, sofia.mardones@byd.com tel.: +56 9 9821 6851

Brazilië: Adalberto Maluf, adalberto.maluf@byd.com tel.: +19 3514 2554

Afrika: Nikki Li, li.namin@byd.com tel.: +86-18938862670

Check out our twitter: @NewsNovumpr