12:03 uur 05-07-2023

Een mijlpaal in de geschiedenis van auto’s in Brazilië: BYD komt in Bahia

Technologiegigant neemt het voortouw in een nieuw hoofdstuk van de Latijns-Amerikaanse autoindustrie met de productie van elektrische en hybride voertuigen in Camaçari

SALVADOR, Brazilië–(BUSINESS WIRE)– BYD, Build Your Dreams, een wereldwijde krachtpatser op het gebied van technologische innovatie, heeft onlangs een overeenkomst ondertekend om zich in Bahia te vestigen en zijn activiteiten daar in drie fabrieken tegelijkertijd te starten. Deze ongekende prestatie zal plaatsvinden in het Camaçari-complex, op 50 km afstand van Salvador.

Met een investering van meer dan R$ 3 miljard zet BYD een historische mijlpaal in de Braziliaanse autoindustrie. Het gaat niet alleen om het bouwen van voertuigen. De groep heeft de ambitieuze missie “Cool the Earth by 1°C”: energietransitie en duurzame mobiliteit. Het gaat hier om een groene revolutie waar je niet omheen kunt.

De binnenlandse productie zorgt voor meer concurrerende prijzen en biedt een autoliefhebbende bevolking toegang tot een moderne consumentendroom: een elektrisch voertuig in de garage.

Het gebouw zal drie productiefaciliteiten omvatten. Eén zal zich richten op de productie van chassis voor elektrische bussen en vrachtwagens. De andere dient voor het fabriceren van hybride en elektrische auto’s, met in de eerste fase een geschatte capaciteit van 150.000 units per jaar. De derde vestiging is bestemd voor de verwerking van lithium en ijzerfosfaat en zal de wereldmarkt bedienen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande haveninfrastructuur ter plekke.

“Dit is een uiterst belangrijk moment voor BYD in Noord- en Zuid-Amerika”, zegt Stella Li, Executive Vice President CEO van BYD en CEO van BYD Americas. “Deze nieuwe fabrieken in Bahia zullen innovatie en de hoogste standaarden in technologie brengen, en door elektromobiliteit in het land te introduceren, kan deze in de versnelling worden gezet: een cruciale stap om klimaatverandering tegen te gaan en de levenskwaliteit van mensen echt te verbeteren.”

Naar verwachting zullen de drie fabrieken in de tweede helft van 2024 operationeel worden en de komende jaren meer dan 5.000 banen opleveren. “De sociale bijdrage zal aanzienlijk zijn. We willen vanaf dit jaar lokale arbeidskrachten inhuren, zodat ze de benodigde trainingen en kennisoverdracht kunnen starten”, zegt Tyler Li, directeur van BYD Brazilië. “Bij BYD zetten we ons sterk in om waarde te creëren en toe te voegen voor Brazilianen.”

Het nieuwe BYD-complex zal allerlei soorten leveranciers aantrekken, zowel voor technische onderdelen als in de dienstensector. Het bedrijf wil de regionale ontwikkeling stimuleren door met lokale leveranciers te werken. Voor civiele bouwactiviteiten gaat het bedrijf ook prioriteit geven aan het inhuren van gevestigde bedrijven in de regio.

Duurzaam en maatschappelijk engagement

BYD Brazilië vestigt zijn eerste industriële complex in het land en houdt vast aan de principes die ook voor zijn activiteiten in het buitenland gelden: producten maken en ontwerpen die geen schadelijke stoffen uitstoten, ondersteund door geavanceerde technologie en aanzienlijke investeringen in onderzoek en ontwikkeling. En bovenal, een plezierige en gezellige werkomgeving voor werknemers, leveranciers en bezoekers creëren.

Over BYD

BYD is een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. Sinds de oprichting in 1995 als producent van oplaadbare batterijen, beschikt BYD nu over een breed bedrijfsgebied dat auto’s, spoorwegvervoer, nieuwe energie en elektronica omvat. Het heeft meer dan 30 industrieparken in China, de Verenigde Staten, Canada, Japan, Brazilië, Hongarije en India. BYD zet zich in voor het leveren van emissievrije energieoplossingen, van energieopwekking en -opslag tot de toepassingen ervan, om wereldwijd de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. De nieuwe energievoertuigen van het bedrijf strekken zich nu uit over zes continenten, meer dan 70 landen en regio’s, en ruim 400 steden. Het bedrijf is genoteerd aan de beurzen van Hongkong en Shenzhen en staat bekend als een Fortune Global 500-onderneming die innovaties voor een groenere wereld aandraagt.

For more information, please visit www.bydglobal.com.

Over BYD Auto

BYD Auto werd in 2003 opgericht als automobielfiliaal van BYD, een multinationaal hightechbedrijf dat zich toelegt op het benutten van technologische innovaties voor een beter leven. BYD Auto wil de groene overgang van de wereldwijde vervoerssector versnellen en richt zich op de ontwikkeling van zuiver elektrische en plug-in hybride voertuigen. Het bedrijf beheerst de kerntechnologieën van de gehele industriële keten van nieuwe energievoertuigen, zoals accu’s, elektromotoren, elektronische regelaars en halfgeleiders voor de automobielindustrie. Het heeft de afgelopen jaren belangrijke technologische vooruitgang geboekt, waaronder de blade battery, de DM-i en DM-p hybride technologie, het e-Platform 3.0 en de CTB-technologie. Het bedrijf is ‘s werelds eerste autofabrikant die de productie van voertuigen op fossiele brandstof stopzet in de overgang naar elektrische voertuigen en staat al 9 jaar aan de top van de verkoop van nieuwe energiepassagiersvoertuigen in China.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Azië-Pacific: Liya Huang, pr@byd.com tel: +86-755-8988-8888-69666

Europa: Penny Peng, PressEU@byd.com tel: +31-102070888

Noord-Amerika: Frank Girardot, frank.girardot@byd.com tel: +1 213 245 6503

Latijns-Amerika: José Miranda, jose.miranda@byd.com tel: +56 9 96443906

Brazilië: Pablo Toledo, pablo.toledo@byd.com tel: +19 3514 2554

Midden-Oosten en Afrika : Nikki Li, li.namin@byd.com tel: +86-18938862670

Check out our twitter: @NewsNovumpr